Plannen verbouwing KLM Crown Lounge bekend

Plannen verbouwing KLM Crown Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en de Schiphol Groep hebben meer informatie bekend gemaakt over de verbouwing en uitbreiding van KLM Crown Lounge 52. Ballast Nedam en de ULC Groep is de opdracht gegund. Schiphol is verantwoordelijk voor het casco, KLM voor het interieur en inrichting. In verschillende fases wordt de oppervlakte van de lounge vergroot van 3600 vierkante meter naar 6300 vierkante meter. Hierdoor neemt de capaciteit toe van 800 naar 1400 zitplaatsen. Tijdens de werkzaamheden blijft de lounge open. De oplevering van het eerste gedeelte wordt in de zomer van 2018 verwacht. De definitieve oplevering zal volgens de planning in het voorjaar van 2019 volgen.

verbouwing KLM Crown Lounge
De entree van de vernieuwde lounge zal straks op Holland Boulevard zijn

Groei en nieuwe faciliteiten

De uitbreiding kan worden gerealiseerd door onder andere een extra verdieping. Daarnaast komt er ook een, reeds verwacht, dakterras bij. Hierbij zal KLM ongetwijfeld inspiratie hebben geput bij de Skyclub van partner Delta Airlines in New York JFK. Volgens KLM is de ‘ultieme klantbeleving’ het uitgangspunt voor de vernieuwde Crown Lounge, die ‘een geheel nieuwe inrichting, uitstraling en beleving’ krijgt. Naar eigen woorden wordt ‘de lounge van de toekomst’ gebouwd. Zo zullen er nieuwe concepten voor eten en drinken bijkomen. Verwacht wordt dat er ook betaalde opties komen.

verbouwing KLM Crown Lounge
Render van de nieuwe verdieping

Daarnaast zal ook de service van het loungepersoneel, de logistiek en keukeninrichting vernieuwd worden. Zeer waarschijnlijk wordt ook de selfservice toegang meegenomen.

verbouwing KLM Crown Lounge
Impressie van de inrichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *