Nieuwe tariefstructuur KLM nu ook online te boeken1 min leestijd

KLM Cityhopper

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind oktober vorig jaar berichtte deze website al over de invoer van een nieuwe tariefstructuur bij KLM en Air France op Europese routes. Met de keuze uit drie producten – Light, Standaard en Flex – wordt het aanbod tussen de airlines gelijk getrokken. Voor de basisprijs is elk ticket binnen Europa Light. Voor een vaste meerprijs kun je dan kiezen voor Standaard of Flex. De fare bucket verandert niet. Bij Light is alleen handbagage inbegrepen. Met een Standaard ticket krijg je onder andere ruimbagage erbij en bij Flex ook Skypriority en de mogelijkheid op de dag van vertrek van vlucht te wisselen. Bij alle producen blijven Flying Blue miles en catering aan boord inbegrepen. Meer info over de verschillen in diensten en miles lees je hier (klik). Het is niet mogelijk meerdere producten te combineren bij een retour.

nieuwe tariefstructuur KLM

Boeken

Via reisagenten waren deze drie producten al enkele weken te boeken, maar nu is het eindelijk mogelijk om via de KLM site en app een ticket volgens de nieuwe tariefstructuur te reserveren. Hiervoor heeft de site ook een opfrisser gekregen.

Nieuwe tariefstructuur KLM
Vernieuwde boekingstool

De Standaard tarieven zijn vanzelf geselecteerd. Waarschijnlijk hoopt KLM dat de meeste passagiers er ook van uit gaan dat dit de beste optie is. Wil je echter met ruimbagage reizen – en geef je niet om een paar Flying Blue miles minder – dan is het voordeliger eerst een Light ticket te boeken en vervolgens bagage bij te boeken als extra optie. Als Flying Blue Ivory lid krijg je namelijk €10 korting op bagage. Flying Blue en Skyteam Elite leden behouden een gratis bagagetoelage. Het blijft ook mogelijk verschillende opties, zoals Flexibiliteite en een speciale stoel, los bij te boeken.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *