Flying Blue: Introductie

korting flying blue klm

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ruim twee jaar geleden ging onze Flying Blue handleiding online. Inmiddels zijn er veel wijzigingen geweest en is het flink tijd voor een update! Samen met Kilian behandel ik de komende tijd in een nieuwe serie verschillende aspecten van het Flying Blue frequent flyer programma van Air France, KLM en andere partners. In deze gids geven we een overzicht, uitleg en tips van het programma zodat je het meeste uit je lidmaatschap kan halen.

Eerdere artikelen in deze serie:

Preview: Flying Blue Gids

Flying Blue: Introductie (dit artikel)

Flying Blue: het loyaliteitsprogramma van Air France, KLM, Air Calin, HOP!, Kenya Airways, Tarom en Transavia

Flying Blue is het loyaliteitsprogramma van 7 verschillende luchtvaartmaatschappijen, waarvan KLM en Air France zeker de bekendste deelnemers zullen zijn. Maar wat houdt dit nou precies in? Heel algemeen gezegd kun je bij Flying Blue punten (miles) sparen bij het boeken van vluchten of diensten bij KLM of partners (dit gaat veel verder dan luchtvaartmaatschappijen, hier komen we later op terug). Die miles kan je dan, als je er genoeg hebt, op veel verschillende manieren besteden. Van ‘gratis’ vluchten en upgrades tot hotelovernachtingen of zelfs electronica. Je kunt het vergelijken met het vroegere Air Miles, alleen iets gecompliceerder en uitgebreider tegenwoordig. Maar Flying Blue is meer dan een spaarprogramma, het is een loyaliteitsprogramma. En hoe meer je vliegt met KLM en partners, hoe meer voordelen je krijgt in ruil voor je loyaliteit. Naast miles die je spaart om later uit te kunnen geven, spaar je ook miles (Level) of een aantal aan vluchten (Segments) die je deelnemersniveau bepalen. Bij bepaalde waarden die je bereikt, stijgt je deelnemersniveau (naar Silver, Gold, Platinum) waarbij je bijvoorbeeld toegang krijgt tot priority inchecken, loungetoegang en gratis Economy Comfort stoelen. Op het proces van kwalificeren voor deze Elite status en de voordelen daarvan komen we uitbreid terug.

Flying Blue

Deelname

Als ik helemaal niet zo vaak vlieg, zou ik me dan toch aan moeten melden voor Flying Blue?’ Jazeker! Deelname is namelijk helemaal gratis! Daarnaast krijg je zelfs als basislid, het ‘Ivory’ niveau, verschillende voordelen zoals korting op bagage of een extra comfortabele stoel. Je aanmelden kan onder andere op de site van Flying Blue (klik) of KLM (klik) (let op: dit is anders dan een ‘normaal’ KLM account die je misschien hebt). Je krijgt dan gelijk een lidmaatschapsnummer dat je dient te vermelden als je bijvoorbeeld een vlucht boekt of bij een partner bedrijf iets boekt of koopt. Een fysieke lidmaatschapskaart wordt niet meer verstrekt.

Tijdelijke aanmeldbonus: Als je je voor 25 oktober aanmeldt met actiecode ‘KLUS’ en voor 5 februari 2017 een vlucht gaat krijg je bovendien 3000 welkomstmiles!

Flying Blue Ivory
Het loont je gratis aan te melden voor Flying Blue om korting te krijgen op verschillende diensten

Natuurlijk zul je weinig miles sparen als je niet veel vliegt en Elite status zal dan ook onwaarschijnlijk zijn. Toch kan je na een tijdje wat bij elkaar gespaard hebben om iets aan te schaffen, zeker als je goed gebruik maakt van promoties of het verdienen van miles bij partners. Daarvoor lees je natuurlijk Insideflyer.nl ! 😉 Houd er wel rekening mee dat je miles vervallen 20 maanden na je laatste vlucht als je ze niet gebruikt. Er zijn uitzonderingen voor bijvoorbeeld houders van een Flying Blue American Express, waarover in een volgend artikel meer.

Vlieg je vaker met KLM of Air France, dan is lidmaatschap van Flying Blue vaak de beste optie. Vlieg je voornamelijk met andere Skyteam airlines, dan kan het anders liggen. Kijk eens rond op ons forum waar vele in’s en out’s van Flying Blue al behandeld zijn. Heb je geen antwoord kunnen vinden? Open gerust een post en stel je vraag!

Houd voor verdere, uitgebreidere uitleg over de verschillende onderdelen van Flying Blue de website in de gaten de komende tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *