Trip Report: Schitterend Sequoia Park5 min leestijd

Sequoia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schitterend Sequoia park. Dit is een verslag uit een reeks van onze vakantie in Californië. Het totale verslag bestaat tot nu toe uit de volgende artikelen:

Trip Report: Schitterend Sequoia Park, inleiding

Als we na een stuk rijden over de brede wegen van Californië aangekomen zijn bij ons hotel, is het een uur te vroeg voor check in. Bij de meeste hotels kun je vanaf 15.00 uur wel inchecken, hier is het officieel 16.00 uur. We logeren de komende twee nachten bij Comfort Inn & Suites Three Rivers. Three Rivers is een klein plaatsje vlakbij Sequoia park. Het is vanaf Three Rivers ongeveer een halfuur rijden naar de parkingang van Seqouia park. Het hotel heb voornamelijk gekozen vanwege de locatie. Er zijn geen hotels in de buurt van IHG, Marriott of Le Club Accor en dus viel de keuze op dit hotel.

Comfort Inn & Suites Three Rivers

Bij de balie worden we er op gewezen dat we eigenlijk te vroeg zijn voor het inchecken, maar gelukkig is de kamer al klaar. De medewerker is vriendelijk en helpt ons goed. Behalve het ontbijt valt er eigenlijk weinig uit te leggen en we krijgen in totaal 4 vouchers die we ’s morgens moeten inleveren bij het ontbijt.

Comfort Inn & Suites Three Rivers
Comfort Inn & Suites Three Rivers

De kamer ziet er prima uit en beschikt over een Kingsize bed. Er is voldoende ruimte op de kamer en verder is er weinig poespas aanwezig. Er is een koffie apparaat aanwezig, maar aangezien je dit ook bij de receptie kunt pakken is dit eigenlijk overbodig. Verder is de badkamer eenvoudig en vrij klein. Maar al met al is het hotel prima in orde, ook omdat het een redelijk budget hotel is.

Comfort Inn & Suites kamer
Comfort Inn & Suites kamer

Eerste kennismaking Sequoia park

Eigenlijk is de weg naar Sequoia park al fantastisch. De weg heeft een paar mooie bochten en overal heb je uitkijkpunten. We vinden autorijden beide geweldig en genieten met volle teugen.

Sequioa
Sequoia uitkijkpunt
Sequoia
Sequoia uitkijkpunt

Bij de ingang blijkt dat we geluk hebben: dit weekend gratis entree. We waren van plan een Nationale pas te kopen zodat we meerdere parken kunnen bezoeken, maar dat is nu niet meer nodig. Veel mensen slaan Sequoia park over, maar in mijn optiek is het echt geweldig.

Na nog een stuk rijden komen we uiteindelijk bij “Giant Tree Forest”. En de eerste keer sta je gewoon versteld. Je kunt nog zo veel plaatjes hebben gezien, de eerste keer dat je op zo’n gigantische boom afkomt…. Het is met geen pen te beschrijven.

Sequoia
Sequoia Park Giant Forest
Sequoia
Sequoia Park, HUGE bomen!

We maken een kleine wandeling rondom het Giant Forest Museum. In de avond eten we bij een lokale Pizzeria in Three Rivers, drinken nog een biertje en besluiten op tijd te gaan slapen.

Dag twee in Sequoia park

Op dag twee worden we op tijd wakker in het Comfort Inn Three Rivers hotel. Dit is mede te danken aan de vele luidruchtige gezinnen. Omdat we een kamer op de begane grond hebben horen we luid pratende gezinnen voorbij komen. Bij het ontbijt is het behoorlijk druk. Naast de grote hoeveelheid mensen staan ook in beide ontbijtruimtes de televisies op maximaal. Het ontbijt is typisch Amerikaans: zelf je wafel maken, zoet, zoet en nog eens zoet. Naar de vouchers vraagt overigens helemaal niemand…. Wendy ergert zich aan de televisies en ik kan niet zo goed tegen de smakkende hotelgasten, dus we gaan lekker naar buiten.

Sequioa
Comfort Inn & Suites, dringen bij het ontbijt
Sequioa
Comfort Inn & Suites ontbijt drukte
Sequoia
Buiten koffie drinken, de drukte ontvluchten

Sequoia park

Na het ontbijt en koffie rijden we weer richting Sequoia park, waar we een tweetal prachtige wandelingen maken. Ik kan er veel over schrijven, maar de foto’s zeggen denk ik genoeg….

Sequoia
Sequoia Park, schitterend uitzicht….
Sequoia
Sequoia Park
Sequoia
Sequoia Park

Het park is heel gestructureerd aangelegd, zonder dat dit afbreuk doet aan de schoonheid van de natuur. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid, mocht je niet naar een hotspot willen lopen dan kun je met een pendelbus. En overal staan waarschuwingen voor beren, iets wat ons niet direct heel gerust maakt. Na het zien van een fantastische aflevering van Reizen Waes, waarin Tom Waes “The Magic Bus” uit de film “Into the Wild bezoekt”, heb ik het niet meer zo op beren. Wendy al helemaal niet, dus stiekem vinden we het wel prettig dat er meerdere bezoekers in het park zijn.

Terug in het hotel besluiten we nog even gebruik te maken van het zwembad. Hier is het goed toeven met dit lekkere weer. In de avond gaan we naar een restaurant in Three Rivers. Het Restaurant “River View Restaurant & Lounge” heeft -zeker voor de VS- lekker eten. Voor Amerikaanse begrippen is het ook aardig betaalbaar en zit lekker aan het water.

Sequoia
Comfort Inn & Suites, aan het eind van de middag even een duik!
Sequoia
River View Restaurant & Lounge, een prima plek om te eten!

Sequoia park, conclusie

Ik ben ontzettend blij dat wij naar Sequoia park zijn gegaan! De enorme bomen zijn prachtig om te zien, de uitzichten zijn fenomenaal en alles is keurig aangelegd. Het hotel heeft weinig toeters en bellen, maar is echt prima voor onze twee nachten hier. Bovendien is het goed te betalen. Alleen aan de enorm drukke ontbijtzaal -inclusief de televisies- moeten we een beetje wennen.

Mocht je naar Californië afreizen, probeer Sequoia park dan absoluut mee te pakken!

Ben jij wel eens naar Sequoia park geweest?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *