Canada eTA Visum Verplichting Verlaat Naar 10 November2 min leestijd

Canada eTA Visum

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Update: Vanaf heden is een eTA visum voor Canada verplicht.

Eerder hebben we al gemeld dat het vanaf 30 september 2016 verplicht is om een Canada eTA visum (Electronic Travel Authorization) aan te vragen voor vertrek. Deze deadline is echter verlaat naar 10 november 2016 om een aantal redenen.

Canada eTA Visum Verplichting

Vanaf 10 november is het verplicht om een eTA voor vertrek aan te vragen voor vluchten naar of via Canada, meld Travelweek. Dit geldt voor alle reizigers die geen visum nodig hebben (zoals Nederlands). Voor inwoners van Canada is een Canadees paspoort voldoende en inwoners uit de VS hebben ook geen eTA nodig.

De eTA is geintroduceerd om de veiligheid van Canada te vergrootten. Daarnaast bevorderd het de snelheid voor reizigers vanwege het vooraf screenen van de passagier. Sinds 1 augustus 2015 was het al mogelijk (maar niet verplicht) om een eTA aan te vragen. Sindsdien zijn er meer dan twee miljoen aangevraagd. De eTA is vijf jaar geldig of totdat het paspoort verlopen is.

John McCallum, de minister van immigratie, zegt het volgende over de verschuiving van de Canada eTA:

“In consultation with airline partners, we’re taking further steps to minimize any travel disruptions. We are extending the leniency period and doing another major information blitz in Canada and abroad to encourage affected travellers, including dual Canadian citizens, to plan ahead and get the necessary travel documents before they book a flight to Canada.”

Canada eTA Aanvragen

Er is een document opgesteld met meer informatie over de vragen die gesteld worden tijdens het aanvragen. Dit document bevat informatie over wat je dient in te vullen bij elke vraag en uitleg over de antwoorden die je kunt geven. Vraag je voor het eerst deze eTA aan, dan raad ik je aan om dit document bij de hand te houden. Het document kun je hier (klik) vinden. De kosten voor de eTA zijn 7 dollar en voor het aanvragen heb je een geldig paspoort, e-mail adres en een creditcard nodig.

Je kunt er ook voor kiezen om van een gespecialiseerd bedrijf gebruik te maken voor je aanvraag. Deze controleert bovendien je aanvraag op veel gemaakte fouten.Vraag bijvoorbeeld je Canada eTa visum aan via E-visums.nl.

In het onderstaande filmpje wordt het gehele proces doorlopen:

Insideflyer staat niet in voor de services van derde partijen en kan de goedkeuring van een visum autorisatie niet garanderen. 

Heb jij al ervaring met een eTA voor Canada? Laat hieronder je tips & tricks achter!

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *