Canada eTA Visum Verplicht Vanaf 30 September 2016

Canada eTA

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Update: Vanaf heden is een eTA visum voor Canada verplicht.

Vanaf 30 september 2016 is het verplicht om een Electronic Travel Authorization (eTA) te hebben voor je vlucht naar Canada. Een eTA is zowel beschikbaar voor inwoners van Nederland als België. Een Electronic Travel Authorization is niet verplicht als je via het water of land Canada binnen wil komen. Indien je via het water of land Canada in gaat, is een paspoort verplicht.

eTA Canada
eTA Canada

Canada Electronic Travel Authorization (eTA)

Tot 29 september is een eTA niet verplicht als je naar Canada reist. Tot deze datum is er sprake van een ‘leniency period’. Echter heb je tot deze datum natuurlijk wel de benodigde papieren als een paspoort nodig om naar het land te kunnen reizen.

Een eTA kan online worden aangevraagd voor $7 Canadese Dollars. Deze is vervolgens vijf jaar geldig vanaf het moment van aanvragen. Om deze te kunnen aanvragen heb je een geldig paspoort, e-mail adres en creditcard nodig. Elke reiziger dient een aparte eTA te hebben. Reis je dus met vijf personen, dan dien je deze vijf keer aan te vragen.

Er is een document opgesteld met meer informatie over de vragen die gesteld worden tijdens het aanvragen. Dit document bevat informatie over wat je dient in te vullen bij elke vraag en uitleg over de antwoorden die je kunt geven. Vraag je voor het eerst deze eTA aan, dan raad ik je aan om dit document bij de hand te houden. Het document kun je hier (klik) vinden.

Je kunt ook gebruik maken van een gespecialiseerd bedrijf om je aanvraag in te dienen. Deze controleert bovendien je aanvraag op veel gemaakte fouten.Vraag bijvoorbeeld je Canada eTa visum aan via E-visums.nl.

Het is aan te raden om deze Electronic Travel Authorization een aantal dagen voor je reis aan te vragen. In de meeste gevallen heb je binnen een minuut een goedkeuring, maar het komt wel eens voor dat een goedkeuring (of afkeuring) langer duurt.

Mocht je meer willen weten over dit visum, dan kun je op deze website van de Canadese overheid terecht. Daar staat ook een lijst met de meest gestelde vragen. Je kunt ook meer informatie over het proces zien in het onderstaande filmpje.

Insideflyer staat niet in voor de services van derde partijen en kan de goedkeuring van een visum autorisatie niet garanderen. 

Wat is jouw ervaring met de Electronic Travel Authorization van Canada? Laat het hieronder of op het InsideFlyer forum weten!

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *