Swiss CS100 naar Schiphol geschrapt1 min leestijd

Swiss CS100

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een paar maanden geleden berichtten we dat de Swiss CS100 vanaf 30 oktober een aantal keer per week van Zürich naar Schiphol zou gaan vliegen. Het lijkt erop dat de inzet van dit nieuwe type vliegtuig voorlopig is geschrapt; in de boekingengine staat de CS100 op 30 oktober en in de weken daarna niet meer vermeld. In plaats daarvan zet Swiss de reguliere A319/A320’s of E190’s of Fokker 100’s van Helvetic Airways in.

Swiss CS100

Swiss laat desgevraagd aan Insideflyer.nl weten dat de wijziging van het type vliegtuig ‘om operationele en commerciële’ redenen is doorgevoerd, en niets te maken heeft met de vertraging in levering van de regional jets. Eerder deze week maakte de Canadese fabrikant Bombardier bekend dit jaar maar 7 toestellen af te kunnen leveren in plaats van de geplande 15. Dit komt door een vertraging bij Pratt & Whitney, die de motoren levert.

Swiss kon niet bevestigen wanneer de CS100 eventueel wel weer ingepland zal worden op vluchten naar Amsterdam. De maatschappij zou de eerste zijn die met de nieuwe generatie Bombardier toestellen op Schiphol gaat vliegen. Verder is Air Baltic in Europa een klant die binnenkort CS Series ontvangt. Waarschijnlijk zal ook de inzet naar meer Europese steden door Swiss gewijzigd worden. Een groot aantal bestemmingen zou sporadisch door het nieuwe type worden aangevlogen.

UPDATE: Airlineroute heeft de wijzigingen in het schema in kaart gebracht. Het lijkt er nu op dat de CS-Series pas vanaf maart volgend jaar wordt ingezet op Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *