Review: Hyatt Regency Sha Tin – Hong Kong6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voorafgaand aan mijn tweedaagse verblijf in het fantastische Grand Hyatt Hong Kong verbleef ik ook twee dagen in het Hyatt Regency Sha Tin

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ik naar Hong Kong en het Hyatt Regency Sha Tin zou gaan. Het doel van mijn reis was immers om Maleisië te bezoeken deze zomer. Maar door een last-minute wijziging in de vlucht naar Maleisië ging onze reis plotseling via Hong Hong. Ik was tot voor kort nog nooit in Hong Kong geweest en daardoor was ik eigenlijk wel nieuwsgierig.

Na een vlotte vlucht met een bejaarde Boeing 747 van KLM arriveerden wij rond het middaguur op de luchthaven van Hong Kong. De immigratieprocedure verliep soepel en ook de koffers hadden we snel te pakken. Alhoewel, ik had net een nieuwe Samsonite Lite-Locked Spinner gekocht. Maar na één vlucht had het handvat het al begeven, maar daarover later meer.

We liepen het luchthaven gebouw uit naar buiten. Na een paar minuten stonden wij bij de taxi-stand en stapten wij zonder na te denken meteen in de 1e de beste taxi. Dat bleek achteraf niet zo’n slimme zet. Want de chauffeur was weliswaar een vriendelijke Chinese dame, maar ze sprak geen Engels! Ik dacht al snel, oh oh maar toen was het eigenlijk al te laat want ze reed op dat moment net de snelweg op. Mijn voorgevoel bleek juist te zijn. Ze begreep niet waar ons hotel lag, en ondertussen slingerde ze over de weg. Met gebruik van handen en voeten (en met een beetje hulp van Google Maps) begreep ze uiteindelijk ons einddoel.

Sha Tin is een stad aan de Noord-kant van Hong Kong. Een rit die volgens Google maps 25 minuten zou duren. Het was zondag en er was gelukkig weinig verkeer. De taxi chauffeur kreeg het voor elkaar om de hele route met 50 km gemiddeld over de snelweg te rijden, ik heb echt doodsangsten uitgestaan. Uiteindelijk kwamen we ruim 40 minuten later met zweet in de handen toch heelhuids aan bij het hotel. Sindsdien 3 weken Uber gebruikt zonder enige wanklank..

Slechste chauffeur ooit

Ligging

Het Hyatt Regency Sha Tin ligt in het noorden van Hong Kong. Dit gebied (“the New Territories”) is minder toeristisch dan Kowloon en Hong Kong Island. Hyatt heeft drie hotels in Hong Kong. Het Hyatt Regency Sha Tin is meestal goedkoper dan de andere twee hotels die meer in de stad zelf gelegen zijn. Toch is het hotel goed verbonden met de stad, het MRT station University ligt naast het hotel. Een metro rit  van 25 minuten brengt je alsnog naar Tsim Sha Tsui en dan sta je midden in Kowloon. Ik had nog een paar nachten nodig voor mijn herkwalificatie als Diamond bij Hyatt in 2016. De tarieven bij dit hotel waren op het moment van boeken redelijk aantrekkelijk. De kosten waren circa €100 per nacht, de keuze voor dit hotel was daarom snel gemaakt.

Check in

Bij binnenkomst in de lobby zag ik rechts de reguliere check-in desk, maar daar stond een rij. Gelukkig kwam iemand meteen op ons af. Ik vroeg hem vriendelijk naar de check-in mogelijkheid in de Club Lounge. De medewerker stelde verder geen vragen en hij bracht ons meteen naar de hoogste verdieping. Ik had de dag ervoor nog contact gehad per e-mail, en het hotel reageerde toen bijzonder snel. Mijn hoop was dat de medewerker bij check-in net zo pro-actief was en hij voor mij een leuke upgrade kon regelen. Dat gebeurde inderdaad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kamer

Als Diamond lid bij Hyatt kreeg ik een grote kamer aan het einde van de gang. De kamer lag op dezelfde verdieping als de Club Lounge. Het betrof een “long stay” kamer van 67 m2 met een zeer ruime (slaap) kamer en een grote keuken. Ook was er een prettige zitbank aanwezig, en de badkamer was ook voldoende ruim. Er was een apart toilet in de badkamer. Er zijn hotels die zo’n kamer een suite noemen, hoe dan ook de kamer was gewoon prima. Ik had uitzicht op de bergen en de spoorlijn. Geluid van buiten drong de kamer niet binnen. Het uitzicht vanuit het raam was op de bergen. En ver beneden mij zag ik het zwembad en de Hyatt Kids Club.

Deze diashow vereist JavaScript.

Regency Club Lounge

Meestal het hoogtepunt van een Hyatt Regency hotel; de Club Lounge. Alleen viel de Club Lounge tijdens dit verblijf een beetje tegen. `s Avonds waren er voldoende soorten drankjes. Maar er waren weinig warme opties, en het aanbod dat beschikbaar was vond ik niet zo fantastisch.

Ook in de ochtend was het ontbijt aanbod niet overweldigend. Warme opties waren enkel op bestelling beschikbaar, maar meer dan een gebakken ei of omelet was het eigenlijk niet. Ook de service was niet heel bijzonder. Voordat een medewerker kwam vragen of je een kop koffie of thee wilde hebben was je meestal een kwartier verder. Er was wel personeel maar men had weinig zin om te werken zo leek het. Iedereen sprak wel goed Engels.

Positief is wel dat de Club Lounge een overdekt terras heeft met een fantastisch uitzicht. Tijdens mijn verblijf was het telkens redelijk druk, er waren eigenlijk tekort tafels. Eten kon ook wel aan de kleine tafels bij de lounge banken. Maar echt comfortabel was het niet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het hotel heeft een mooie fitness ruimte en een groot buiten zwembad met een aparte jacuzzi. Schoenen of slippers bij het zwembad zijn niet toegestaan. Ook is er een aparte Hyatt kids club, Camp Hyatt. Echter iedere activiteit kost geld en veel activiteiten moesten minimaal een dag van te voren geboekt worden. Dus weinig spontaan. Naast de kids club lag de prachtig aangelegde tuin met daarin tevens een verlichte tennisbaan.

Een dag heb ik iets gegeten en gedronken bij het zwembad. Ik kan er kort over zijn, het was niet zo goed. Langzame service, en dure drankjes en zeer kleine porties eten. Ik weet dat ik bij Hyatt snel €5 voor een drankje betaal. Maar dan verwacht ik wel een serviceniveau dat bij een 5-sterren hotel past. Dat was hier helaas niet het geval. Ik betaalde uiteindelijk ruim €55 voor drie drankjes, een salade, een paar mini loempia’s en een kindermenu.

Ook namen wij een dag de metro naar Kowloon, en dat was voor een keer best goed te doen. Het MRT station ligt naast het Hyatt Regency Sha Tin, via de parkeergarage loop je er zo naar toe. Alle MRT toestellen hebben airco en zijn schoon. De rit van het hotel naar Kowloon kost je ongeveer een 25 minuten. Wil je echter naar Hong Kong Island dan moet je nogmaals overstappen en die rit duurt ook langer.

Overzicht

Voordelen

-Redelijk nieuw hotel;
-Aantrekkelijke prijzen, zeker t.o.v. hotels in Hong Kong stad;
-MRT station nabij.

Nadelen

-Service in hotel viel beetje tegen, zowel in de Club Lounge als bij het zwembad restaurant;
-Aanbod in de Club Lounge was beperkt en niet helemaal mijn smaak;
-Wat ver van de luchthaven, zeker voor mensen die reizen met het OV;
-Weinig te doen in de directe omgeving.

Sterren

Service

Locatie

Kamer

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Voor enkele nachten is dit hotel prima te doen, de kamer die ik had was ruim en schoon. De reis afstand naar de stad per MRT valt te overzien.
Toch mist het hotel wat, het kan zijn sfeer.

Wellicht kom ik er nog eens terug maar dan hooguit voor 2 dagen.

6 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *