Review: Grand Hyatt Hong Kong5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Review van het Grand Hyatt Hong Kong. Ik bezocht het hotel in augustus 2016 tijdens mijn trip door Azië. Van alle Hyatt hotels in Hong Kong is dit met recht het meest prestigieuze Hyatt hotel!

GrandHyatt_HongKong_6
Receptie

Check In

Rond het middaguur arriveerde ik met een Uber taxi bij het Grand Hyatt hotel in Hong Kong. Ik kwam vanaf de andere kant van de stad. Ondanks dat het maar een paar kilometer rijden was duurde de rit bijna een uur. Hong Kong is een grote file zo lijkt het. Een ontvangst buiten was er eigenlijk niet, pas toen we zelf met de koffers naar binnen liepen kwam er iemand naar ons toe om de baggage aan te nemen. Dat bleek achteraf een incident, de rest van het verblijf was de service wel op 5-sterren niveau.

De lobby bij binnenkomst maakt indruk, enorm groot. Ik kijk eerst wat rond om mij te oriënteren, de klassieke inrichting doet me een beetje denken aan de lobby van het Grand Hyatt Dubai waar ik eerder dit jaar verbleef. Ik zie rechts in de lobby een grote fontein en daarachter een grote glazen wand met allemaal champagneflessen, dat zal de bar zijn denk ik. Aan de linkerkant een restaurant en voor mij een hele lang balie, de receptie.

Ik stap af op een dame, stel mij voor en laat mijn paspoort zien. De boekingsgegevens had ze snel gevonden terwijl ik ondertussen nog een keer achterom kijk naar de aankleding van de lobby. De receptioniste ziet mij kijken en ze geeft aan dat de lobby er wellicht wat klassiek uitziet, maar dat er recent een renovatie heeft plaatsgevonden in de kamers en de Grand Club Lounge en dat het interieur daar veel moderner was dan in de lobby. Ze zegt het met een lach.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik had een standaard kamer geboekt voor 2 nachten via een Points & Cash boeking. Omdat het een categorie 6 hotel is bij Hyatt betaalde ik daarvoor 12.500 punten en EUR 135 per nacht. Een reguliere nacht was bijna EUR 400. Dat zijn wel pittige prijzen, maar ik had al gemerkt dat Hong Kong niet goedkoop is.

De receptioniste vertelde mij dat ik een upgrade had gekregen naar een kamer met uitzicht op de haven vanwege mijn Diamond status bij Hyatt. Nu ervaar ik dat niet als een upgrade want Diamond leden hebben recht op de best beschikbare kamer (exclusief suites) dus ik had er al een beetje op gerekend. Hoe dan ook, als welkomstgeschenk nog 1.000 Hyatt punten erbij en een paar minuten later stonden we in één van de zes snelle liften op weg naar onze kamer op de 23e verdieping.

De kamer

Wij hadden dus een upgrade gekregen naar een kamer aan de voorzijde met uitzicht op de haven. Bij binnenkomst viel het me meteen op, de kamer is niet bijzonder groot. Er kon met enige moeite een extra bed geplaatst worden. De entrée zelf was ook een beetje donker, dat kwam door de gebruikte houtsoort. Het was een executive kamer, blijkbaar waren dit de gerenoveerde kamers. De rest van de kamer was gelukkig niet zo donker.

De afschijding tussen de badkamer en de slaapkamer was een wit vouwgordijn, met een geopend vouwgordijn had je vanuit de ruime badkamer een mooi uitzicht naar buiten. De badkamer had  een aparte douche en een apart toilet. De toiletartikelen waren van June Jacobs wat een standard (Grand) Hyatt merk is. Voor mij ok, alleen ik heb liever de LeLabbo geuren welke in veel Park Hyatt hotels staan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Helaas werd er buiten gewerkt aan de voorzijde van het hotel, hierdoor hadden we in de ochtend vanaf 07.00 uur wel wat geluidsoverlast, niet heel veel maar toch. Een kleine verrassing was de smartphone die ons tijdens het hele verblijf ter beschikking stond. Je kon er gratis lokale gesprekken mee voeren, gratis bellen naar bepaalde landen en van internet gebruik maken buiten het hotel. En welkome besparing op de roamingkosten! De WIFI ontvangst in het hele hotel was verder prima. De kamer was ook voorzien van automatische gordijnen welke je kan bedienen op het paneel links en recht van het bed.

De minibar in de kamer was overigens leeg, wel stonden er voldoende waterflesjes gereed, er stond een Nespresso apparaat en een fruitschaal. De kamer was verder prima in orde en voldeed volledig aan de verwachtingen van een 5-sterren hotel, alleen was de kamer dus niet erg groot. Hierdoor hadden wij wat problemen om de koffers neer te leggen. Het uitzicht was wel prima!

Club lounge

Ik had al diverse reviews gelezen, de Club Lounge van het Grand Hyatt Hong Kong was recent gerenoveerd en zou een uitstekend aanbod aan drankjes en hapjes hebben. Ik kan het bevestigen, dit is de beste club lounge die ik tot nu toe heb bezocht! Wat een aanbod. De lounge bestaat uit twee verdiepingen, heeft een fantastisch uitzicht en de medewerkers zijn zeer attent (en natuurlijk was er iedere avond Ruinart champagne, laat ik dat niet ontkennen..). Ik kan er veel over schrijven maar de foto’s spreken voor zich.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het ontbijt namen wij bewust in de ochtend in het reguliere restaurant op de begane grond en niet in de Club Lounge. Ook hier was alles vers, een gigantisch aanbod en zeer attente bediening. Dit is echt ontbijten op 5-sterren niveau. Dit was ook het enige hotel tijdens mijn reis waar alle sappen vers geperst werden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Locatie

Het hotel ligt op Hong Kong Island aan het water met uitzicht over de haven en Kowloon. Naast het hotel is het Hong Kong Convention Centre gelegen. Kom je met de metro vanaf de luchthaven dan stap je uit bij Wan Chai. Van daar is het een minuut of 5 lopen naar het hotel. Met de taxi vanaf de luchthaven is het ongeveer 45 minuten rijden.

Overzicht

Voordelen

-Centrale locatie;
-Zeer goede Club Lounge;
-Ontbijt is echt 5-sterren waardig;
-Gratis smartphone te gebruiken tijdens verblijf;
-Prachtige uitzichten op Hong Kong Harbour.

Nadelen

-Standaard kamer wat klein;
-Niet goedkoop;
-Momenteel wordt er gebouwd naast het hotel, dit geeft beperkte geluidsoverlast.

Sterren

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Algemene Waardering

Conclusie

Ik heb genoten van dit hotel, een echt 5-sterren hotel. De Club Lounge is uitstekend, mijn favoriet.

5 min leestijd">
4.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *