Tools om hotel awards te vinden: Pointimize4 min leestijd

Hotel Pointimize

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je een hotelkamer zoekt in een bepaalde stad, kan het nog een hele zoektocht zijn om je gewenste kamer te vinden. Hierbij is vaak de locatie belangrijk, de prijs en het comfort. Maar voor als je loyaal bent aan één of meerdere hotelketens speelt loyaliteit ook mee. Dan kies je bij voorkeur een hotel waar je ofwel punten verdient, ofwel een awardboeking doet door je gespaarde punten in te zetten als betaalmiddel.
De tool Pointimize kan hierbij helpen: je kunt er zowel opzoeken hoeveel je verdient met een overnachting en je kan zoeken naar hotels en zien hoeveel punten het kost om te overnachten. Eerder deze week bekeken we een soortgelijke tool: Muchopoints. Het artikel daarover is hier te vinden.

De website Pointimize.com

De site is te bereiken op pointimize.com. Op de homepage staat een zoekvenster waarbij een tab Hotels en een tab Flights te zien is. Het tabje Flights is nog in beta (in ontwikkeling) en kan met behulp van een ‘invitiation code’ op verzoek worden gebruikt. Volgende week zal ik dat onderdeel in een artikel behandelen. In dit artikel bekijken we de hotels.

Het doel van Pointimize is om inzicht te geven of het aantrekkelijker is om een hotel te boeken met cash (en dan punten te verdienen) of juist een awardboeking te doen door punten te spenderen.

Pointimize - home

Rechts bovenin is er de mogelijkheid om je te registreren. Dit is niet verplicht, want zonder registratie kan er ook gezocht worden. Maar het heeft wel degelijk voordeel, omdat je je hotel-loyaliteitsprogramma’s met bijbehorende status kunt koppelen.

Registreren

Registreren is eenvoudig, maar kan momenteel alleen via een Facebook- of Google account. Mocht je dat niet willen, want de ontwikkelaars willen rond oktober ook een inlog met gebruikersnaam/wachtwoord mogelijk hebben gemaakt.

Eenmaal geregistreerd kun je je loyaliteitsprogramma’s eenvoudig zichtbaar krijgen door een koppeling die gemaakt is met AwardWallet. Mocht je AwardWallet niet gebruiken of nog niet kennen, we hebben hier eerder een artikel over geschreven. De gegevens over je hotelprogramma’s met bijbehorende status zijn dan snel zichtbaar:

Pointimize - awardwallet

Een andere instelling die gewijzigd kan worden, is de waarde die je toekent aan een punt uit een loyaliteitsprogramma. Hier zijn de meningen over verdeeld, maar gelukkig is dit naar eigen smaak aan te passen. De instellingen die standaard aangeboden worden, zijn uiteraard prima te gebruiken.

Op de Pointimize site kun je award nachten zoeken met daarnaast de kosten voor een hotel in beeld brengen op basis van de gezochte bestemming en reisdata. Er zijn zes grote hotelketens die resultaten geven:

  • Club Carlson
  • Hilton
  • Hyatt
  • IHG
  • Marriott
  • Starwood Preferred Guest

Let op: Ondanks dat er in het resultatenscherm een optie aan te vinken is “Show available award rooms only” blijkt dit nog niet helemaal volledig te werken. De website is nog volop in ontwikkeling, dus deze feature zal in de toekomst zeker nog verbeterd gaan worden.

Op zoek naar een hotel

Net als in het artikel over Muchopoints gaan we op zoek naar een hotelovernachting in Berlijn van 14 op 15 oktober 2016. We krijgen de volgende resultaten te zien: (klik op afbeelding om te vergroten)

Pointimize - berlin

Bij de hotels die weergegeven worden, is de prijs te zien om de kamer te boeken en ook is het aantal miles te zien waarvoor de kamer gereserveerd kan worden. Daaronder is een berekening te zien welke van de twee nu voordeliger is.

In dit voorbeeld staat er bij IHG pts value: 0,70 dollarcent per punt en bij Redemption cpp 0,74 dollarcent per punt.
Het eerste getal is instelbaar bij de instellingen en het tweede getal is een berekening waarbij de in dit geval 10.000 punten gelijk wordt gesteld aan $74, de kamerprijs. Daardoor is te zien dat het in dit geval net iets voordeliger is om de kamer te boeken met 10.000 punten.

Let op: Het opgevraagde tarief van in dit geval $74 kan mogelijk goedkoper uitpakken als er via andere websites wordt gezocht. We schreven hier pas een artikel over: Hoe vind ik de goedkoopste hotelkamer?

Filter- en zoekmogelijkheden

Bovenaan het scherm zijn ook filter- en zoekmogelijkheden.

Pointimize - filter

Aan de rechterzijde is het ook mogelijk om op Map te klikken in plaats van List. We krijgen nu een plattegrond te zien van Berlijn, waarbij we beter kunnen zoeken op basis van locatie.

Pointimize - map

Conclusie

Pointimize is een mooie tool om hotels te zoeken als je de keuze hebt uit een paar loyaliteitsprogramma’s. Award-beschikbaarheid werkt nog niet, maar het blijkt dat er een zeer actief team achter zit om van dit initiatief iets moois te maken.

Ander puntje dat ik graag zou zien, is de optie van ‘Points & Cash’ die veel hotelketens aanbieden. Ook betere filtermogelijkheden zou mooi zijn. Bijvoorbeeld: ik wil alleen de hotels zien waarbij het interessanter is om een awardboeking te doen. Maar ik zou deze site zeker ‘bookmarken’ en over een tijdje nog eens bekijken.

We hebben pas ook een artikel gepubliceerd over de tools Awardmapper en Awardomatic. Dit zijn erg handige websites om met name te zoeken door handig van de filters gebruik te maken. Een andere vergelijkbare site is Muchopoints waarmee ook te zoeken is op awardnachten.

Interessant is dat Pointimize naast hotels ook bezig is het zoeken naar (award)vluchten mogelijk te maken. In een vervolgartikel aandacht voor dat onderdeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *