AwardWallet – Introductie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu heb je bij verschillende programma’s miles en statussen verzameld, maar hoe houd je die nu allemaal bij? Met AwardWallet dus. Daarmee houd je alle frequent flyer nummers, statussen, miles en de vervaldata bij. Je kunt er voor kiezen om dit automatisch te laten doen, maar ook eens in de zoveel tijd handmatig. AwardWallet is via de website beschikbaar, maar ook op mobile devices.

AwardWallet Home page
AwardWallet Home Page

 Wat kun je er mee?

Je kunt gemakkelijk via de website je loyaliteitsgegevens invoeren. Je vult de naam, de login gegevens en het wachtwoord in. Je kunt ervoor kiezen om het wachtwoord te bewaren via AwardWallet of lokaal op je computer. Het nadeel van dit laatste is dat als je onderweg bent of gebruik maakt van de dienst op een ander platform, je niet automatisch kunt updaten en inloggen.

AwardWallet Account

Hierboven zie je de opbouw van de weergave van één loyaliteitsprogramma, hieronder wat alles betekent:

  1. betekent dat het aantal punten in de afgelopen 24 uur is veranderd.
  2. laat meer details zien van het programma.
  3. laat de gebruikersnaam zien.
  4. laat het account nummer zien.
  5. laat zien dat het wachtwoord lokaal is opgeslagen. Dit zie je niet als het wachtwoord is opgeslagen bij AwardWallet zelf.
  6. laat het aantal punten/miles zien dat je hebt verzameld.
  7. laat de laatste verandering zien.
  8. laat zien of de laatste verandering positief of negatief was. In dit geval was de verandering positief wat te zien is aan de groene pijl.
  9. laat de vervaldatum zien.
  10. laat zien dat het niet automatisch wordt geüpdatet door AwardWallet (doordat het wachtwoord lokaal is opgeslagen). 

In AwardWallet kun je ook meerdere gebruikers toevoegen, zodat je bijvoorbeeld de gegevens van je hele gezin kunt bijhouden. Deze personen kun je ook een aparte login geven zodat zij toegang hebben tot hun gegevens. Alle gegevens die je hebt ingevoerd in AwardWallet kun je exporteren naar Excel of PDF (met AwardWallet Plus). In AwardWallet zijn er een drietal tabbladen. Onder ‘All’ vindt je alle loyaliteitsprogramma’s. Onder ‘Recently changed’ vind je de accounts die onlangs zijn gewijzigd, bijvoorbeeld door een vlucht waar je punten mee hebt gespaard. In het laatste tabblad ‘Active Accounts’, vind je alle accounts waar mijlen of punten in staan. Op deze wijze heb je altijd een handig overzicht van al je accounts, punten en statussen.

AwardWallet OneCard
AwardWallet OneCard

Naast dat je alle gegevens van je loyaliteitsprogramma’s kunt bijhouden, heeft AwardWallet ook de optie om je toekomstige travel plans bij te houden. Met deze functie verzameld de dienst al je vluchtgegevens zoals het boekingsnummer, de vluchtnummers en tijden, de bestemmingen, het type vliegtuig, de duur van de vlucht, het aantal stops en in welke cabine je vliegt. Mochten deze gegevens gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij dan krijg je hiervan automatisch een e-mail.Ook heeft AwardWallet de zogenoemde OneCard. Dit is een pas op bankpas formaat waar alle gegevens op staan. Op deze pas kunnen maximaal 30 verschillende loyaliteitsprogramma’s worden vermeld. Op de OneCard vind je het nummer van het loyaliteitsprogramma, de status en het telefoonnummer van de customer service. Deze pas is vooral handig om bij je te hebben als je een boeking maakt. Je krijgt een OneCard als je upgrade naar AwardWallet Plus. Voor 10 dollar krijg je één OneCard en voor 25 dollar drie.

AwardWallet Plus en aanmelden

Wat kun je nu eigenlijk met AwardWallet Plus?  Met AwardWallet Plus krijg je een aantal functies extra. Deze functies zijn bijvoorbeeld dat je alle gegevens kunt exporteren naar Excel. Daarnaast zie je een extra kolom bij elk loyaliteitsprogramma wanneer punten verlopen, in tegenstelling tot maximaal 3 meldingen bij een regulier account. De kosten voor AwardWallet Plus mag je zelf bepalen, je doet in feite een donatie. Je kunt je aanmelden voor AwardWallet (klik) via deze link. Voor de eerste tien gebruikers die de code free-lmqsz invoeren krijgen een gratis upgrade naar AwardWallet Plus.

AwardWallet Plus
AwardWallet Plus

Voor meer informatie over AwardWallet of als je vragen hebt, kun je hier (klik) terecht op ons forum.

Quick Facts

Naam: AwardWallet
Prijs: Gratis (of 30 USD per jaar voor AwardWallet Plus, loopt automatisch af) 
Beschikbaar voor: iOS / Android / Desktop
Getest op:  iPhone & Desktop / iOS 8

Verwijzingen naar een affiliate linkleveren de auteur van dit artikel een commissie op. De redactionele inhoud van deze pagina en meningen  zijn die van de auteur alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *