Hotels zoeken met AwardMapper en Awardomatic

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je op reis bent en een hotelkamer zoekt op je bestemming zijn er diverse websites die je helpen de beste prijs te vinden voor je gewenste kamer. Meer informatie over tools om de goedkoopste kamer te boeken, kun je in dit artikel lezen.
In dit artikel ga ik twee tools behandelen die je helpen om een hotelkamer te vinden als je je punten van een hotel loyaliteitsprogramma wilt gaan inzetten. Het zijn de tools Awardmapper en Awardomatic.

Awardmapper

Deze tool is te vinden op Awardmapper.com. Hiermee kun je er achter komen welke hotels er in een regio of stad aanwezig zijn en voor hoeveel punten je een overnachting kunt boeken.

Als je de pagina bezoekt, zie een wereldkaart met gekleurde balletjes.

Awardmapper - overview

Links bovenaan zie je een schuifbalk waarmee je kunt filteren op de resultaten door precies aan te geven tussen welke puntenaantallen hotels moeten worden weergegeven. Daaronder staat een lijstje met hotelketens. Door er op te klikken, kun je bepaalde hotelketens uitzetten.
Rechtsboven zie je een invoerveld om te zoeken op een bestemming. Maar je kunt ook inzoomen met je muis op een bepaald gedeelte.

Stel we gaan New York eens bekijken:

Awardmapper - New York

In de balk aan de rechterzijde staat vermeld: “Too many results to display”. Dat is ook niet verwonderlijk met een stad als New York. Laten we er even vanuit gaan dat je punten hebt bij IHG en je opties hiervoor wilt bekijken. Klik daarvoor alle opties uit, behalve “Intercontinental”.

Awardmapper - NYC Manhattan IHG

Aan de rechterzijde verschijnen nu de IHG hotels en op de kaart worden de hotels weergegeven door bruine markeringen. Als je met de muis over een hotel in de rechterbalk beweegt, zie je op de kaart waar het hotel ligt. Klik je op een hotel uit de rechterbalk, word je direct naar de website van IHG doorverwezen. Ook zie je per hotel hoeveel punten je nodig hebt voor een overnachting.

Stel: ik heb niet zoveel punten en wil hooguit 20.000 punten uitgeven voor een overnachting. Zou dat lukken in New York? Stel de schuifbalk in op maximaal 20.000 en zie het resultaat:

Awardmapper - NYC Manhattan IHG tot 20000 punten

Er blijven drie opties over, waarvan één het Holiday Inn Sacaucus is. Een mooie goedkope optie dus om in New York te verblijven! En ik kan uit ervaring zeggen dat het goed is, want ik heb daar overnacht! Ideaal: voor de deur is een bushalte en met een kwartiertje zit je in downtown Manhattan!

Awardomatic

Deze tool is te vinden op Awardomatic.com. Ook hier zie je als je de tool opent een chaotisch beeld met een lappendeken aan bolletjes op een wereldkaart.

Awardomatic - Overview

Het idee is precies hetzelfde als bij Awardmapper: Linksboven is een schuifbalk om de grenzen van je te besteden aantal punten aan te geven. Daaronder is een rijtje met hotelketens te vinden die je desgewenst aan of uit kunt vinken. Ook is er bovenaan de pagina een invoerveld om op bestemming te zoeken. Als ik hier ook New York invul, ziet dat het er zo uit:

Awardomatic - New York

De werking is verder hetzelfde als bij Awardmapper. Het lijstje met gevonden hotels is hier echter niet. Je moet op een gepinde locatie klikken om de details te zien. Dat is een nadeeltje.

Een voordeel van Awardomatic is dat je per hotelketen nog verder kunt filteren op hoteltype of categorie. En dat geeft extra mogelijkheden! Door op het plusje te klikken achter de hotelketen klapt het schermpje open met subcategorieën.

Stel ik heb Hilton HHonors punten en ik wil eens op zoek naar een goedkoop Conrad hotel. Er blijkt volgens de site één Conrad hotel te zijn in Cairo – Egypte dat voor 30.000 punten te boeken is!

Awardomatic - Conrad

Stel ik heb niet zoveel punten en ik zoek op een Hilton voor maximaal 5000 punten. Dan blijken er best wat opties te zijn. Een buitenkansje lijkt het Hilton Salalah Resort in Oman voor maar 5000 punten per nacht dus!

Awardomatic - Hilton 5000 points

Conclusie

Beide tools hebben hun voor- en nadelen. Als het gaat om grafische weergave en het meer gedetailleerd zoeken op hotelmerk en/of categorie dan is Awardomatic de betere. Maar praktisch gezien is Awardmapper weer handiger: Als je gefilterd hebt, staan de hotels direct in een lijst in beeld, terwijl je bij Awardomatic de pins op de kaart moet aanklikken om te zien wat het is.

Ander punt van aandacht is: Hoe actueel zijn de gegevens? Het kan best zijn dat bepaalde gegevens achterhaald zijn en/of dat er nog hotels ontbreken. In dat perspectief heeft Awardmapper een iets betere naam dan Awardomatic.
Daarnaast bevat Awardmapper meer hotelketens: Best Western, Choice en Wyndham zijn daar ook te selecteren.

Al met al handige tools die ik beide zal blijven gebruiken, afhankelijk van het doel waarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *