Tools om hotel awards te vinden: Muchopoints

Muchopoints

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je een hotelkamer zoekt in een bepaalde stad, kan het nog een hele zoektocht zijn om je gewenste kamer te vinden. Hierbij is vaak de locatie belangrijk, de prijs en het comfort. Maar voor als je loyaal bent aan één of meerdere hotelketens speelt loyaliteit ook mee. Dan kies je bij voorkeur een hotel waar je ofwel punten verdient, ofwel een awardboeking doet door je gespaarde punten in te zetten als betaalmiddel.
De tool Muchopoints kan hierbij helpen: je kunt er zowel opzoeken hoeveel je verdient met een overnachting en je kan zoeken naar hotels en zien hoeveel punten het kost om te overnachten.

Zoeken bij muchopoints.com

De site is te bereiken op muchopoints.com. Op de homepage kun je onderaan de pagina direct gaan zoeken naar hotels. Je vult de bestemming in en de aankomst- en vertrekdatum. Daarna is er te kiezen voor ofwel Collect Points of RedeemPoints.

Daarbij is het handige aan de tool dat het niet zomaar een zoekmogelijkheid is, maar dat er ook gecheckt wordt of er beschikbaarheid is. Een hotel zonder beschikbaarheid wordt dus ook niet getoond.

muchopoints _ Maximize your hotel points

Registeren

Maar je kunt je ook registreren op de site en daarmee kun je je profiel invullen met de hotel-loyaliteitsprogramma’s die je hebt. Het invullen gaat heel snel: je vult daarbij alleen in welk statusniveau je eventueel hebt. Want bij de meeste programma’s verdien je extra punten als je een hogere status hebt. Dit wordt dan automatisch meegenomen als je zoekt naar hotels: je ziet dan alleen de hotels die interessant voor je zijn.

Muchopoints -Manage Your Profile

Op zoek naar een hotel

Laten we even een voorbeeld volgen. Ik ben op zoek naar een hotel in Berlijn van 14 op 15 oktober 2016. Eerst eens zoeken op Collect Points. Op basis van de hotelprogramma’s in mijn profiel zie ik alleen hotels van de ketens Accor, Hilton en IHG.

Muchopoints - detail Berlin

Aan de linkerkant van het scherm kan je eventueel met schuifjes de afstand en de maximale prijs per nacht instellen. Er wordt op basis van een “muchoscore” het hotel getoond dat relatief de meeste punten oplevert. Voor de meeste hotels krijg je punten op basis van je besteding, dus in dat geval staat het duurste hotel bovenaan. Mij zegt dat niet zo veel, want ik heb misschien veel liever een hotel dat goedkoper is en dus uiteraard minder punten oplevert.

Bovenaan het scherm kun je ook zoeken op prijs of op afstand. Dat vind ik relevanter dan zo’n muchoscore.
Door op de knop “BOOK” te klikken, word je automatisch doorgestuurd naar de hotelwebsite om de kamer te boeken.

Zelf zou ik deze site puur ter oriëntatie gebruiken en daarna via andere kanalen verder op zoek gaan en de boeking doen. We hebben pas een artikel gemaakt met tips om de goedkoopste hotelkamer te vinden!

Op zoek naar een award

Om nu ook te kijken wat voor mogelijkheden er zijn voor awardboekingen, kun je heel gemakkelijk linksboven schakelen van Collect Points naar Redeem Points. Het overzicht wordt opnieuw opgebouwd en nu komen de mogelijkheden voor een awardboeking tevoorschijn.

Muchopoints - award Berlin

Er zijn kennelijk veel Accor hotels in Berlijn en het is in dit geval handig om links in het filter even wat zaken weg te klikken die je niet wilt zien. Aangezien dit overzicht in principe alleen beschikbare hotels laat zien, is de kamer te boeken door op de knop “BOOK” te klikken.

Conclusie

We hebben pas ook een artikel gepubliceerd over de tools Awardmapper en Awardomatic. Dit zijn erg handige websites om met name te zoeken door handig van de filters gebruik te maken.

Muchopoints is ook handige tool om hotels te zoeken, met name doordat hier de beschikbaarheid wordt meegenomen. De zoekmogelijkheden zijn echter wel beperkt en bevatten weliswaar grote hotelketens, maar Hyatt en Club Carlsson ontbreken nog in het rijtje.

Ik zou deze site zeker even ‘bookmarken’ in je browser. Een andere soortgelijke site is Pointimize. Een uitleg van deze website volgt later deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *