KLM Vertrekt Nu Met Heineken Tapbier Op Vluchten2 min leestijd

Heineken Tapbier

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder hebben we al geschreven over het feit dat KLM en Heineken samen gaan werken voor tapbier op de vluchten van KLM. De verwachting was toen dat KLM direct ging vertrekken met de speciale trolley aan boord, maar dit is toen uitgesteld. Vanaf nu gaat de trolley wel mee aan boord van enkele intercontinentale vluchten.

Deze Heineken biertap-trolley ging gister voor het eerst aan boord van KL735 naar Curaçao mee. Het bier is alleen verkrijgbaar in World Business Class en is geen vaste service aan boord. De trolley gaat mee op zoveel mogelijk bijzondere vluchten, maar van te voren is niet aan te geven welke vlucht voorzien zal worden van de tap.

Heineken & KLM Tapbier

Het bier dat in de speciale Heineken trolley gaat, wordt vooraf goed gekoeld. Het fust zit in een huls die sterk geïsoleerd blijft zodat het bier op de juiste temperatuur geserveerd kan worden. Het KLM personeel krijgt vooraf een biertapcursus alvorens zij het bier serveren aan de passagiers. De samenstelling van het bier aan boord verschilt niet ten opzichte van het normale tapbier.

De Marketing Manager Global Innovation bij Heineken, Lennart Boorsma, zegt het volgende over de samenwerking met KLM:

Bij Heineken innoveren we continu om ervoor te zorgen dat onze klanten waar dan ook kunnen genieten van de hoogstaande Heineken-ervaring. Dankzij de biertap kunnen passagiers tijdens hun vlucht een vers getapt biertje van brouwerijkwaliteit drinken, wat hun reis nóg specialer maakt

Op dit moment heeft KLM één biertrolley vanwege de hoge (productie)kosten. De maatschappij en de bierfabrikant hebben lange tijd gewerkt aan de trolley, die een zogenoemde ‘BrewLock’ functie heeft gekregen. Dit fust niet zoals normaal op C02, maar op luchtdruk. De luchtdruk in het vliegtuig verschilt van de luchtdruk op de grond waardoor de BrewLock de fust op de juiste luchtdruk krijgt.

Speciaal voor de introductie van het tapbier heeft KLM het volgende promotiefilmpje gemaakt:

Ga jij gebruik maken van deze service als deze aan boord is? Laat het hieronder of op het InsideFlyer forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *