Trip: Indrukwekkend Indonesië!4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hallo iedereen! Dit is de introductie van mijn trip report over mijn reis naar Singapore en Indonesië. Ik weet dat ik een beetje stil ben geweest de laatste paar maanden maar ik moest weer wat inspiratie en motivatie opdoen door te reizen, na een vermoeiende paar maanden op de universiteit en werk.

Deze zomer ben ik op reis gegaan door Java, Lombok en Bali en ik zal een paar artikelen daarover gaan schrijven. Normaal schrijf ik veel over vluchten maar dit keer zal het juist meer gaan om hotels. Vorige december had ik geschreven over een status match die HHonors toen had, en daar had ik zelf ook gebruik van gemaakt. Ik dacht dat deze vakantie een mooie gelegenheid was om mijn Diamond status uit te proberen, vooral omdat HHonors ook nog een zomer promotie had en een korting actie op overnachtingen in Azië.

Finnair Business Class
Finnair Business Class

Ik vloog eerst met Finnair naar Singapore. Ik had tickets kunnen vinden in economy class voor €650 en dat vond ik een hele mooie prijs. Ik ben AAdvantage Platinum dus ik kreeg dan ook nog al mijn Oneworld Sapphire privileges bij Finnair, en dat is mooi meegenomen! Finnair staat bekend als een airline waar het makkelijk is een upgrade te scoren naar business class via punten, veilingen of last minute upgrades. Ik besloot om een bod te doen van €200 op de heenweg voor de Helsinki-Singapore sector, en hij was een week voor vertrek geaccepteerd. Op de terugweg had ik voor de grap het laagste bod van €185 gedaan, om te kijken of het ging werken. Dat werd ook geaccepteerd, maar ik had het toch niet gedaan omdat ik nog wat meer reisjes hierna in de planning had staan. Gelukkig geeft Finnair gratis economy comfort stoelen aan Oneworld Sapphire/Emerald leden en iedereen die in dezelfde boeking staat. Dat betekent 5 extra inches beenruimte en meer stoelrecline.

Conrad Centennial Singapore
Conrad Centennial Singapore

In Singapore had ik de Conrad Centennial geboekt in de laagste kamercategorie die ze hebben. Ik werd gratis geüpgrade naar de “Senator Suite”, die een uitzicht heeft over Marina Bay en bijna heel Singapore. Daarna vloog ik met AirAsia naar Jakarta waar ik in de DoubleTree by Hilton Jakarta-Diponegoro sliep. Zelfs hier kreeg ik een gratis suite upgrade. Ik ben toen met de trein naar Bandung gereisd, waar ik in een moderne Hilton verbleef. Hier vandaan nam ik weer een trein, maar dit keer naar Yogyakarta. Ik had toen gekozen om bij het vertrouwde Hyatt te verblijven als Gold Passport Diamond lid. De Hyatt Regency Yogyakarta had ik geboekt voor een goedkope 5000 punten per nacht, maar dit viel sterk tegen in vergelijking met andere hotels deze vakantie.

We hadden toen een tour geboekt naar Mt. Bromo, en daar de lokale bus genomen naar Surabaya waar we de kans kregen om te verblijven in het mooie koloniale Majapahit Hotel. Na zoveel reviews gelezen te hebben over Garuda Indonesia mocht ik nu ook zelf de airline uitproberen, maar helaas in een Bombardier vliegtuig op een vlucht van minder dan een uur, naar Lombok. In Lombok verbleven we in het Living Asia Resort in Senggigi. Eindelijk was het daarna tijd om naar Bali te gaan, hier had ik het Conrad Bali geboekt. Weer in de laagste kamercategorie. En weer kreeg ik een upgrade. Ik denk dat ik misschien verliefd ben geworden op HHonors. Dit keer een upgrade naar een Conrad Suite in de exclusieve “Conrad Bali Suites”-wing. Het was zeker een mooie vakantie!

Conrad Bali
Conrad Bali

Je zal de komende weken telkens een nieuw artikel van deze Trip Report kunnen vinden op InsideFlyer.nl en stel gerust vragen over deze reis in de comments! Je kan foto’s en updates van deze trip (en ook toekomstige trips) vinden op mijn Instagram account. Alle gepubliceerde posts van deze trip vind je hier.

Trip Report: Indrukwekkend Indonesië!

– Trip: Indrukwekkend Indonesië! (dit artikel)
– Finnair Premium Lounge Helsinki
– Finnair Business Class naar Singapore
– Conrad Centennial Singapore
– DoubleTree by Hilton Jakarta-Diponegoro
– Hilton Bandung
– Hyatt Regency Yogyakarta
– Mt. Bromo Tour
– Hotel Majapahit Surabaya
– Living Asia Resort Lombok
– Conrad Bali

Waar ben jij deze zomer heen geweest? Deel het in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *