Meer voordelen voor Oneworld Elites

Nieuwe Elitevoordelen Oneworld

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oneworld, de alliantie van onder meer British Airways, Iberia en Cathay Pacific, heeft vandaag extra voordelen aangekondigd voor haar Sapphire en Emerald Elite-leden. De positieve verandering heeft effect op de bagagevoordelen. Sapphire en Emerald leden hebben nu alliantie-wijd recht op priority bagageaflevering. Een aantal airlines gaf dit voordeel al, maar dit is nu gestandaardiseerd bij alle aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

Verder is een extra bagagetoelage nu een voordeel voor de twee hoogste eliteniveaus. Voorheen was dit alleen gegarandeerd voor de allerhoogste Emerald (top tier) Elites. De extra toelage is alsvolgt:

  • Op alle vluchten met een gewichtssysteem; 15kg extra.
  • Op internationale vluchten (en binnenlandse feeders) met het stuksconcept; een extra koffer a 23kg, als de standaardtoelage 1 koffer is.
  • Op pure binnenlandse vluchten met het stuksconcept; minimaal 1 gratis koffer a 23 kg, ook als er standaard geen toelage is.

Bovenstaande getallen zijn gebaseerd op een Economy-class ticket. Reis je in First of Business Class, dan mag je eventueel nog meer meenemen. De voordelen zijn per direct van toepassing.

Er zijn nog een paar uitzonderingen. Zo is priority bagage afhandeling niet beschikbaar bij British Airways, en ook is de toelage voor Sapphire Elites NIET geldig op tickets met het ‘hand bagage only’ concept bij de Britse maatschappij.

Deze voordelen zijn natuurlijk erg welkom, maar ook laat. Zowel concurrerende allienties Skyteam en Star Alliance hadden deze voordelen al jaren. Hoewel Oneworld is sommige opzichten erg genereus is voor top tier Elites, zoals met toegang tot de First Class lounges, waren ze in het bagage opzicht erg gebrekkig. Met deze wijzigingen komen ze dus nu op hetzelfde niveau als de concurrentie.

Nieuwe Elitevoordelen Oneworld
Oneworld voordelen voor (links) en na 1 december (rechts)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *