Bieden op Lufthansa Premium Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa (lid van Star Alliance) vliegt nog niet zolang met een Premium Economy Class cabine op hun nieuwe Boeing 747-800’s. Om deze nieuwe reisklasse, beschikbaar op enkele intercontinentale routes, onder de aandacht te brengen en meer passagiers er kennis mee te laten maken biedt de Duitse airline een biedingssysteem voor upgrades naar Premium Economy. Houders van een Economy Class ticket kunnen online gaan en in Manage My Booking kijken of ze in aanmerking komen voor het upgradesysteem ‘myOffer’. Zo ja, dan kan je een bod doen op een upgrade. Tot 72 uur voor vertrek kan je een bod plaatsen of wijzigen, daarna staat het vast. Tussen 72 en 36 uur besluit Lufthansa aan wie ze de upgrade toewijzen. Dit hangt natuurlijk af van je ticket, beschikbaarheid van stoelen en de hoogte van jouw bieding en die van anderen. Als Lufthansa je bod accepteert wordt het bedrag van je creditcard afgeschreven en krijg je tussen 48 en 24 uur voor vertrek een nieuw E-ticket. Mocht je niet uitverkoren zijn, dan betaal je niks en reis je zoals eerder gepland.

Lufthansa Premium Economy

De Premium Economy Class van Lufthansa biedt verbeterde service vergeleken met Economy Class en is ideaal voor de zakenreiziger met een kleiner budget of voor vakantiegangers die juist iets meer uit willen pakken. Ten eerste kunnen deze passagiers 2 koffers à 23kg inchecken, tweemaal zoveel als reguliere Economy Class. Als je geen Star Alliance Gold status hebt, is toegang tot de Business Class lounge ook mogelijk tegen betaling van €25. Eenmaal aan boord worden passagiers verwelkomd met een welkomstdrankje en een amenity kit. Verder is er een powerport en groter entertainment scherm beschikbaar. Maaltijden worden op servies geserveerd.

Premium Economy Class Lufthansa
Verbeterde service

De stoel is natuurlijk het belangrijkste punt van een upgrade. Hier profiteren passagiers van ruim 97cm beenruimte. De stoel is wijder en heeft een breed console tussen de stoelen, wat meer ruimte en privacy geeft. Ook is er een verstelbare hoofdsteun en hebben sommige stoelen een legrest. Op de B748 zijn er 32 stoelen in een 2-4-2 opstelling.

Premium Economy Class cabine
Premium Economy Class cabine

Routes

Vanaf november dit jaar is de nieuwe klasse beschikbaar op alle vluchten uitgevoerd door de Boeing 747-800, te weten vluchten van Frankfurt naar: Bangalore, Buenos Aires, Chicago, Hong Kong, Los Angeles, Mexico City, Beijing, São Paolo, Seoul, Tokyo-Haneda en Washington, D.C .

Eind zomer 2015 wil Lufthansa de hele longhaulvloot uitgerust hebben met de tussenklasse. Na de B748 vloot volgen eerst de A380’s en dan de A340-600’s, waarvan laatstgenoemde begin volgend jaar gaan vliegen naar Hong Kong, Shanghai en Tokyo vanaf München.

Vergelijkbare producten

Lufthansa is niet de eerste maatschappij die passagiers laat bieden voor een upgrade. Onder andere KLM, Etihad en Austrian hebben een vergelijkbaar systeem waar de passagier zelf een prijs kan bepalen voor een upgrade.

Mocht je een gokje willen wagen dan is dit een interessante mogelijkheid voor een meer comfortabele reis. Wellicht kan je voor een paar honderd euro een upgrade scoren. Dit hangt af van veel factoren,  dus is het echt belangrijk voor je, kijk dan of er gewoon goede PE fares zijn. Een maatschappij hoeft je bod namelijk niet per se te accepteren, ook al ben je de enige bieder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *