Nieuwe uniformen SAS gepresenteerd

Nieuwe uniformen SAS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds gisteren dragen meer dan 8000 SAS medewerkers in de lucht en op de grond nieuwe uniformen. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij presenteerde met een show op de luchthaven van Oslo hoe de nieuwe outfits eruit komen te zien. Het personeel loopt in een elegant, modern en Scandinavisch design, wat in lijn is met SAS ‘visuele identiteit’ blauw op blauw.
Het is de eerste keer in 17 jaar dat SAS nieuwe uniformen introduceert.

Act op bagageband:

De introductie van de nieuwe uniformen vond op het vliegveld in Oslo plaats op een bagageband. De Noorse zangeres Julie Bergan had hier de hoofdrol met de song “I kinda like it” waarbij als kabinepersoneel verklede dansers tevoorschijn komen uit tassen die op de bagageband lagen.

SAS: Muziek en Reizen

SAS heeft er in de afgelopen tijd aan gewerkt om muziek en reizen dichter bij elkaar. Zo heeft SAS bijvoorbeeld Spotify playlists, concerten op de luchthavens en in de lucht.
Daarom is bij de introductie van de nieuwe uniformen van SAS ook geprobeerd om muziek en reizen dichter bij elkaar te brengen. Deze keer dus in een clip, waarbij Julie Bergan omgeven door zes dansers in nieuwe uniformen tevoorschijn komen uit tassen die op een bagage carrousel op Oslo Airport liggen.

Nieuwe uniformen SAS

Kenneth Christiansen, Marketingchef van SAS:

Ons uniform is een belangrijk onderdeel van onze visuele identiteit. Daarom willen we de bijgewerkte uniformen op een spectaculaire en andere manier te benadrukken. Tegelijkertijd is het bagageband-concert van Julie Bergan onderdeel van onze strategie om muziek en reizen dichter bij elkaar te brengen. We willen onze klanten een unieke reiservaring voor, tijdens en na de reis geven.

De bijgewerkte uniform werd ontworpen door de Zweedse designer Ted Bernhardtz. Het werk aan de bijgewerkte uniform heeft anderhalf jaar in beslag genomen. Eerder was een deel van het cabinepersoneel uiterst kritisch over de nieuwe uniformen. De gebruikte materialen zouden goedkoop zijn en de pasvorm slecht.

Nieuwe uniformen SAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *