Review: Crowne Plaza London Heathrow7 min leestijd

Crowne Plaza

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit is een verslag uit een reeks van onze vakantie in Californië. Het totale verslag bestaat tot nu toe uit de volgende artikelen:

Review: Crowne Plaza London Heathrow, inleiding

Hotels rondom London Heathrow zijn behoorlijk prijzig. Ik twijfelde vooraf tussen Renaissance Londen Heathrow (die mooie views schijnt te hebben op de landingsbaan) en Crowne Plaza. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het iets goedkopere Crowne Plaza. Ik reserveerde hier een Club Room, inclusief Lounge toegang. Hier zit dan gelijk ontbijt (in de lounge) bij en ’s avonds een drankje in de lounge is altijd prettig.

Nadat we onze koffer van de band gehaald hebben in Terminal 5 Londen Heathrow, regel ik via Uber ons vervoer. Ik ben enthousiast over Uber en als dit beschikbaar is in de stad waar ik verblijf maak ik hier graag gebruik van. Omdat we de nodige koffers bij ons hebben besluit ik gebruik te maken van UberEXEC.  Dit is slechts iets duurder dan de gewone Uber, maar stukken goedkoper dan bijvoorbeeld UberLUXE. Na een paar minuten wachten komt de nieuwe Mercedes E klasse aanrijden. Kennelijk heeft onze Indiase chauffeur een bijna ongeluk gehad, want zijn Britse collega scheldt hem in ons bijzijn volledig verrot. Enkele racistische opmerkingen schuwt de Brit daarbij niet. In mijn ogen knap asociaal.  Als ik hier later naar informeer zegt onze chauffeur dat het allemaal wel meevalt: “No problem, it’s a good friend of mine”. Nuanceverschil 😉 Het verkeer is lekker druk, maar na een ruim kwartier komen we aan bij Crowne Plaza. Ik bedank de chauffeur hartelijk en geef hem 5 sterren als beoordeling.

Crowne Plaza
De Mercedes E-Klasse van UberEXEC. Een prima manier om naar je hotel te komen!

Crowne Plaza Londen Heathrow, Ontvangst en check in

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow

Bij binnenkomst in het Crowne Plaza hotel zijn we bij de check in gelijk aan de beurt. De medewerkster die ons helpt wordt omringd door twee andere medewerksters. Van de check in ben ik allerminst onder de indruk. Ondanks dat het totaal niet druk is neemt de dame geen tijd voor ons. Het kunnen de zenuwen zijn (de dame werd kennelijk ingewerkt) maar ze raffelt in no-time een standaard lijstje af, zelfs zo snel dat het allemaal een beetje aan me voorbij gaat. Ik snap dat het een airport hotel is, maar zo efficiënt hoeft het ook weer niet.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow Check in

Omdat de dame zo snel praat dat ik het amper volg, laat ik het allemaal maar over me heen komen. Er staan diverse bagagewagens klaar in de lobby, maar niemand die ons aanbied om deze te gebruiken of te helpen.

Het is een echt luchthaven hotel en is super groot. Het is echt een drukte van belang, ook omdat er een soort “plein” is naar de diverse inpandige kroegen en restaurants. Via de lift komen we op de Club Floor, waar onze kamer is. Nadat we een eindeloze gang (en dan bedoel ik echt eindeloos) zijn doorgelopen komen we bij onze kamer.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow. Een eindeloze gang naar de kamer!

Crowne Plaza London Heathrow, Deluxe Club Kamer

De Deluxe Kamer in het Crowne Plaza London Heathrow was behoorlijk ruim. Zeker voor een airport hotel kan ik hier absoluut niet over klagen. Wel maakte de kamer op mij een ietwat oubollige indruk. Normaal gesproken houd ik wel van een klassieke stijl in hotels, maar dit komt op mij toch iets meer als “gewoon oud” over. Het bed is geweldig! Ik heb zelden zo’n goede nachtrust gehad als op dit hotelbed.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow Deluxe Room

Het hotel beschikt over een flink bureau, wat handig is als je wat werk te doen hebt. Het enige wat in dat geval wel handig zou zijn, is een werkende WiFi verbinding. Helaas is dit niet het geval tijdens ons bezoek.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow Bureau

Aan de koffie- en theefaciliteiten kun je ook zien dat de hotelkamer wat ouder is. Tegenwoordig krijgen de meeste Club kamers bij Crowne Plaza een Nespresso machine, maar hier nog gewoon de waterkoker met oploskoffie. Geen probleem voor ons overigens, gewoon een constatering. Verder is er water en een gevulde minibar.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow Koffie- en Theefaciliteiten

De badkamer daarentegen is in tegenstelling tot de kamer vrij klein, maar voor ons prima te doen. De badkamer is voorzien van de gebruikelijke toilet artikelen bij Crowne Plaza hotels.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow. Een ietwat kleine badkamer

Club Lounge

Omdat het inmiddels een uur of kwart over zeven is in Londen, hebben wij toch wel trek gekregen. Daarom zijn we naar de Club Lounge gegaan, maar hier was helaas niets meer verkrijgbaar. De bar was inmiddels geopend, maar er was niets van een hapje bij verkrijgbaar. Verder is de lounge weinig bijzonders en maakt op mij een gedateerde indruk.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow ingang Club Lounge

In sommige Club Lounges is het mogelijk om eten uit het restaurant te laten bezorgen. Dit is hier niet mogelijk en dus gaan we naar één van de restaurants in het hotel. Wij zijn naar het Indiase restaurant gegaan en dit was prima eten. Qua service verliep alles enigszins chaotisch, maar verder was het eigenlijk prima.

Toen we om negen uur klaar waren met eten liepen we terug naar de Club Lounge voor een drankje. En je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen: de bar was dicht! De lounge was tot tien uur geopend maar vanaf negen uur stoppen ze met het schenken van alcohol. En ik begrijp ook waarom, want om mij heen zitten complete groepen die de tafel vol hebben staan met drank. Kortom, ze hebben vooraf nog een flinke greep gedaan zodat ze het zeker nog tot tien uur volhouden.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow Club Lounge

Uiteraard ben ik geërgerd door bovenstaande, want in feite heb ik eigenlijk niets aan de Club kamer gehad. Op mijn verzoek haalt de dame toch nog twee biertjes uit de koelkast, wat op zich een aardig gebaar is.

De volgende dag kunnen we in de lounge ontbijten. Veel hotels bieden de mogelijkheid om dan tevens in het restaurant te ontbijten, maar dat is hier niet het geval. Het ontbijt is vrij beperkt qua aanbod. In mijn geval kan me dat niet zoveel schelen, omdat ik zo in de First Class Lounge van British Airways een á la carte ontbijt kan bestellen.

Crowne Plaza
Crowne Plaza London Heathrow Club Lounge ontbijt

Check out

Nadat we een paar kopjes koffie hebben gedronken te hebben in de lounge besluiten we dit hotel te verlaten. Bij de check out worden we gevraagd of alles naar wens is geweest. De front office medewerkster neemt beduidend meer tijd voor het uitchecken dan de dame gister bij de check in. Ik geef aan dat ik het allemaal “redelijk” vond. Over de WiFi heb ik aangegeven dat ik het niet vind kunnen. De front office medewerkster bood hiervoor haar excuses aan en noteerde het. Ik ben positief verrast dat ik, enkele uren later, een mail krijg van de Guest Relations Manager van het hotel. Hij geeft aan dat hij vernomen heeft over de niet werkende WiFi en heeft als excuus 5000 IHG punten gepost. Ik moet zeggen dat ik dit erg netjes vind!

Conclusie

Crowne Plaza London Heathrow was uiteindelijk “redelijk” in mijn ogen. Het is natuurlijk een super massaal hotel en dat is goed te merken. Daarnaast is het hotel hier en daar wat oud. De bedden zijn fantastisch, de kamers zijn geluiddicht en er zijn voldoende restaurants en bars aanwezig. Maar aangezien je al met al een aardig geldbedrag kwijt bent, zou ik liever naar het Renaissance hotel gegaan zijn. Ik ben dus redelijk tevreden maar zou niet zo snel terugkeren.

 

Overzicht

Voordelen

- Pro actief benaderd door de Guest Relations manager na afloop;
- Grote, ruime kamer;
- Heerlijk bed;

Nadelen

- Wifi werkte niet;
- Club Lounge bood tijdens dit bezoek weinig/geen voordeel;
- Ietwat gedateerde kamers;
- Gedateerde Club Lounge.

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Crowne Plaza London Heathrow was uiteindelijk "redelijk" in mijn ogen. Het is natuurlijk een super massaal hotel en dat is goed te merken. Daarnaast is het hotel hier en daar wat oud. De bedden zijn fantastisch, de kamers zijn geluiddicht en er zijn voldoende restaurants en bars aanwezig. Maar aangezien je al met al een aardig geldbedrag kwijt bent, zou ik liever naar het Renaissance hotel gegaan zijn. Ik ben dus redelijk tevreden maar zou niet zo snel terugkeren.

7 min leestijd">
3.3

Reacties

  1. Tweettweet zegt

    Mooie recensie en foto’s! Maar wel veel spelfouten: veel onnodige spaties en ‘omringt’ (voltooid deelwoord) met een t.ik zou Insideflyer adviseren de inzendingen te laten lezen en redigeren door een tweede.

    • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

      Bedankt voor je reactie Tweettweet! Je hebt helemaal gelijk, dergelijke spelfouten horen natuurlijk niet en dat moet absoluut beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *