Trip Report: acclimatiseren in Courtyard en naar Sequoia

Courtyard

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bijkomen bij Courtyard LAX en vervolgens door naar Sequoia. Dit is een verslag uit een reeks van onze vakantie in Californië. Het totale verslag bestaat tot nu toe uit de volgende artikelen:

Trip Report: acclimatiseren in Courtyard en naar Sequoia, inleiding

Dit artikel begint bij aankomst op de luchthaven van Los Angeles (LAX) en gaat vervolgens over het Courtyard LAX, de huurauto en de reis naar Sequoia park. Ik heb er hierbij voor gekozen om het Courtyard hotel en de huurauto niet uitgebreid te reviewen.

Dankzij de goede zitlocatie in het vliegtuig zijn we als eerste uit het toestel van American Airlines. Het toestel is geparkeerd aan de Terminal van American Airlines, terwijl de TSA – de douane van de Verenigde Staten – in de andere terminal zit. En dus volgt er een vrij lange wandeling, wat op zich wel lekker is na zo’n lange zit.

Normaal gesproken kan ik gebruik maken van de Automated Pasport Control, waardoor je iets sneller klaar bent bij de TSA. Helaas lukt het deze keer niet, omdat Wendy voor het eerst in de Verenigde Staten is. Jammer genoeg is er zojuist een Boeing 747-400 van KLM geland, waardoor er behoorlijk veel mensen in de rij staan te wachten. En dus sluiten we aan in de rij die relatief kort is vergeleken met andere rijen. Maar helaas…. het duurt lang… erg lang. De andere rijen gaan soepeltjes door, maar helaas zijn er bij ons slechts 2 van de 4 “hokjes” bezet door medewerkers. Niet erg sfeerverhogend. Na een wachttijd van ca. anderhalf uur zijn we eindelijk aan de beurt.

Normaal gesproken zijn TSA medewerkers verschrikkelijk. Chagrijnig, kort af, ga zo maar door. Maar de man die ons dit keer helpt is heel relaxed. “How ‘re you doing”, “Are you guys on holiday”, “Are you married”, “No?”, “allright, no pressure”. Het gaat allemaal met een lolletje en een brede grijns. Zo kan het dus ook, erg relaxed!

Op naar het hotel

Na de lange wachttijd bij de TSA halen we onze koffer op. Deze staan al lang op ons te wachten en dus moeten we nog even voor een rij wachten om definitief naar de uitgang te kunnen lopen. Gelukkig gaat dit vlot. Buiten aangekomen lopen we naar de Shuttlebussen. We hebben een overnachting bij Courtyard LAX El Segundo. Zodra er een busje van Courtyard aan komt rijden, blijkt dat dit niet het goede busje is. De man vertelt ons dat we deze eerst moeten reserveren per telefoon. En dus lopen we terug, maar niet om te bellen. Nee, om een taxi te nemen. Ik heb geen zin om nog langer op het vliegveld te staan met onze koffers. Een aardige taxichauffeur brengt ons voor $ 20,00 naar het Courtyard.

Courtyard
Courtyard LAX El Segundo

Bij de check in worden we vriendelijk geholpen. Natuurlijk geheel op z’n Amerikaans, maar lekker vriendelijk en enthousiast. Aan het begin van dit jaar was er een actie bij Marriott, waarbij ik twee betaalde verblijven heb geboekt. Hierdoor kreeg ik twee certificaten voor een gratis overnachting in een “Categorie 1-5 hotel”. Toen ik het hotel in maart boekte was dit Courtyard hotel een categorie 5 hotel, maar inmiddels een categorie 6 hotel. Normaal gesproken kost het hotel ongeveer $ 142,00 per nacht, zonder ontbijt. Een prima “besparing” dus.

Ontspannen na de reis

Ik had een kamer met een Kingsize bed geboekt, maar bij binnenkomst blijkt dat we zijn geupgrade naar een suite met Kingsize bed. Waarom weet ik eigenlijk niet en ze hebben het ook niet specifiek benoemd bij de check in. Het is een heel relaxte kamer. Geen spectaculaire luxe, maar lekker ruim.

Courtyard
Courtyard LAX El Segundo – Suite woonkamer
Courtyard
Courtyard LAX El Segundo – Woonkamer

De “woonkamer” heeft een bank die je kunt omtoveren naar een slaapbank. Daarnaast is er een TV meubel die om te toveren is tot een uitschuifbaar bureau. De slaapkamer heeft een mooi groot Kingsize bed.

Courtyard
Courtyard LAX El Segundo – Slaapkamer

Vanuit onze kamer hebben we een leuk uitzicht over het zwembad. De badkamer (waarvan ik geen foto’s heb) is redelijk eenvoudig maar volstaat prima voor ons.

Courtyard
Courtyard LAX El Segundo Zwembad

Omdat het inmiddels aan het begin van de middag is, besluiten we nog even aan de rand van het zwembad te gaan zitten. Nog even van de laatste zonnestralen genieten. Er is geen bar of iets dergelijk buiten, maar je kunt drinken kopen in de “minimarkt” van het hotel.

Courtyard
Courtyard LAX El Segundo – Even relaxen bij het zwembad, laatste zonnestralen meepakken.

En zodra de avond begint te vallen, trekken we onze zwemkleding aan en gaan naar de Jacuzzi. Vervolgens gaan we nog iets drinken aan de bar, waarna we geen boe of bah meer kunnen zeggen. Het is half tien in Californië, welterusten….

Courtyard
Courtyard LAX El Segundo – Jacuzzi

Pluk de dag!

Het is de volgende dag ongeveer half vier als we wakker worden. We zitten duidelijk nog in ons Europese ritme. Er zit niets anders op dan rustig wakker worden, douchen en wachten tot we kunnen ontbijten. Na een prima ontbijtje in het restaurant besluiten we maar een ommetje te gaan maken. Het is de omgeving van LAX, dus er is weinig te beleven. Zeker niet op dit tijdstip.

Ik besluit vervolgens met de shuttlebus naar het vliegveld te gaan. Ik laat me afzetten bij de American Airlines terminal en loop vervolgens naar de Starbucks voor een koffie. Vervolgens opnieuw naar de Shuttle busjes. Wanneer de Alamo bus aan komt rijden, stap ik in voor een korte rit naar de autohuur. Beetje omslachtig, maar ach, tijd genoeg deze ochtend…..

Courtyard
LAX Termin 4 Rental Shuttle. Daar staan we weer

Alamo verhuurservice LAX

Als aviation geek ben je aan het goede adres bij de verhuurbedrijven bij Los Angeles. Vliegtuigen vliegen rakelings over je heen en dat is natuurlijk erg leuk. Bij Alamo staat een klein groepje mensen te wachten en het duurt dan ook niet lang voor ik aan de beurt ben. Voor een heel acceptabele prijs heb ik via een broker een auto gereserveerd. De dame aan de balie is alles behalve vriendelijk en loopt een standaard procedure af.

Nadat ik een stapeltje formulieren meegekregen heb mag ik naar de parkeerplaats lopen om “mijn” auto uit te kiezen. Best een leuk systeem, je kiest een auto van je vooraf gekozen categorie. In het kader van “lekker Amerikaan” kies ik voor een Chrysler 300C. Een auto die ik in het dagelijks leven niet zo snel zou kiezen maar hier heerlijk vind.

Courtyard
Chrysler 300C – Prima vervoer deze vakantie!
Courtyard
Chrysler 300C

De auto heeft een 3.6 V6 Pentastar motor onder de kap en een 8 traps automaat. En alles zit op en aan de auto. Alles is elektrisch, parkeersensoren, noem het allemaal maar op. Zelfs een panorama schuifdak zit er op, evenals stoelventilatie. En als je de pedaal intrapt, dan brult de motor heerlijk. Echte vrijheid, een heerlijk gevoel dat je op vakantie bijna iedere dag ervaart.

Courtyard
Chrysler 300 C – Automaat. Bijna alles is elektrisch in deze auto
Courtyard
Chrysler 300C. Zelfs stoelventilatie, best lekker in het warme Californië

Naar Sequoia

Nadat Wendy de auto even heeft goedgekeurd rijden we langs de supermarkt voor een koelbox met ijs en een paar broodjes. We gaan beginnen aan onze road trip door Californië. Vandaag rijden we naar Three Rivers, waar ons volgende hotel is. Het eerste stuk wordt gekenmerkt door langzaam rijdend verkeer. Daarna volgen er prima wegen met mooie beelden, al is het redelijk vlak. De wegen zijn ook super breed.

We doen het rustig aan en maken een paar keer een stop. Hier komen we er achter dat een goed kopje koffie drinken in de VS niet zo gemakkelijk is als in Europa. Je moet hier echt specifiek naar de Starbucks of andere koffie keten, anders krijg je percolator koffie. In Nederland krijg je bij de bekende fastfood ketens tegenwoordig al heel aardige koffie, hier helaas niet. Uiteindelijk komen we rond drie uur aan bij ons hotel in Three Rivers, zodat we snel nog even een paar uurtjes naar Sequoia park kunnen.  Hier ga ik het tijdens mijn komende verslag over hebben.

Courtyard
Onderweg van het Courtyard LAX naar Sequoia….
Courtyard
Breden, vlakke wegen….
Courtyard
Onderweg even stoppen voor koffie, maar daarvoor moet je niet bij een fastfood keten zijn.

Conclusie

Al met al was dit een relaxte dag. Het Courtyard LAX El Segundo is een prima hotel zonder al te veel toeters en bellen. Een prima hotel om na je vlucht even bij te komen. Ik vond mijn ervaring met Alamo prima, al was de medewerkster wel wat chagrijnig. De auto rijdt fantastisch en de road trip door de VS is nu echt begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *