Lounges op Schiphol4 min leestijd

Plannen verbouwing KLM Crown Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol heeft verschillende lounges. Sommigen zijn alleen voor premium passagiers of frequent flyers met een Elite level. Bij andere lounges kan je toegang kopen. In dit artikel vind je een overzicht van alle lounges, voor wie ze toegankelijk zijn en of je eventueel toegang kunt aanschaffen.

Schengen

In het Schengen-gedeelte van Schiphol zijn er twee lounges: de KLM Crown Lounge 25 en de Aspire Lounge 26.

KLM Crown Lounge 25

De KLM Crown Lounge 25 ligt op de eerste verdieping bij de D-gates. Deze lounge is open van 04:45 tot en met het vertrek van de laatste KLM vlucht. De lounge biedt onder andere gratis wifi, computers, douches en een self service buffet met hapjes en drankjes. Verder is er een rokersruimte en zijn er toiletten in de lounge.

KLM Crown Lounge
KLM Crown Lounge

Vanzelfsprekend is de lounge toegankelijk voor business class passagiers en Flying Blue Gold en Platinum leden reizend met KLM. De lounge dient daarnaast als lounge voor alle Skyteam maatschappijen. Reis je business of first, of ben je Skyteam Elite Plus, met een alliantielid dan heb je ook toegang. Flying Blue Silver leden mogen tegen betaling van geld of miles ook naar binnen.

Elite Plus leden mogen één gast meenemen. Flying Blue Gold en Platinum leden mogen tegen betaling extra gasten meenemen als de capaciteit dat toestaat.

Het is verder niet mogelijk toegang te kopen zonder premium ticket of elite status. Een tijdje geleden leek het erop dat KLM loungetoegang voor Economy passagiers als betaalde extra zou toevoegen maar dit is nog niet het geval.

Aspire Lounge 26

De Aspire Lounge ligt in de buurt van het foodcourt in Lounge 1. Het is geopend van 05:30 tot en met 21:30. De lounge biedt gratis snacks en dranken afhankelijk van het dagdeel, gratis wifi en kranten maar helaas geen douches. De lounge wordt gebruikt door vrijwel alle non-Skyteam maatschappijen zoals die van Star Alliance (o.a. Lufthansa, Swiss, SAS, Austrian) en Oneworld (Iberia, Finnair).

Het is ook mogelijk toegang te krijgen door lidmaatschap van bijvoorbeeld Priority Pass. Ook kan je ‘los’ toegang aanschaffen. Prijzen voor gebruik van 3 uur gaan vanaf €25 per passagiers.

Sommige (zaken)reisbureau’s bieden bij bepaalde reizen ook toegang tot deze lounge voor een gereduceerde prijs of gratis.

Aspire lounge 26
Aspire lounge 26. Foto: Executivelounges.com

Non-Schengen

In het non-Schengen gedeelte bevinden zich de KLM Crown Lounge 52, de Aspire lounge 41 en de British Airways lounge 40.

KLM Crown Lounge 52

De KLM Crown Lounge 52 ligt op de eerste etage bij de F-gates biedt vrijwel dezelfde faciliteiten als de vestiging in het Schengen-gedeelte en kent dezelfde toegangsvoorwaarden en openingstijden. Het is echter wel een stuk groter. Er is ook een rokersruimte en stilteruimte.

KLM Crown Lounge ingang
KLM Crown Lounge

Naast Skyteam passagiers hebben ook premium passagiers van onder andere Etihad toegang tot de Crown Lounge.

Aspire Lounge 41

De Aspire lounge is op de tweede verdieping gelegen en biedt zo een mooi uitzicht op het platform. De openingstijden lopen van 06:00 tot 23:30. Er is een uitgebreid buffet aanwezig afhankelijk van het tijdstip. Ook is er een rokersruimte en zijn er douches tegen betaling.

Deze diashow vereist JavaScript.

De modern ingerichte en lichte lounge wordt gebruikt door alle Star Alliance maatschappijen zoals United, EVA Air en Singapore Airlines en de Oneworld maatschappijen Qatar, Royal Jordanian en American Airlines. Emirates passagiers krijgen de keuze tussen toegang tot de Aspire lounge of een voucher voor de horeca. Garuda Indonesia passagiers kunnen kiezen tussen de KLM Crown Lounge of Aspire.

Voor bepaalde maatschappijen, zoals Singapore Airlines, is een gedeelte van de lounge gereserveerd voor de eigen passagiers. Een review van de Aspire lounge 41 lees je hier (klik).

Net als de Schengen lounge kan je toegang tot de Aspire lounge krijgen met Priority Pass of vergelijkbare programma’s of vanaf €25 los toegang kopen, ongeacht luchtvaartmaatschappij. Ook hier bieden sommige reisbureau’s gratis of gereduceerd toegang voor sommige klanten.

British Airways Lounge

De British Airways lounge ligt tussen Vertrek 2 en 3 en is dagelijks open van 05:30 tot 21:30. De lounge bedient passagiers van British Airways en Cathay Pacific, maar aangezien dit een Oneworld lounge is mogen first, business class, Emerald en Sapphire passagiers reizend met andere Oneworld leden ook van de BA lounge gebruik maken.

IMG_9965

De lounge is recentelijk vernieuwd en biedt een modern interieur met voldoende zitting en stopcontacten en lichte snacks en drankjes. Verder is er wifi en zijn er werkplekken en een kinderzone.

Een review van de British Airways lounge op Schiphol lees je hier (klik).

ABN Amro Lounge

ABN Amro had op Schiphol een lounge voor Preferred Banking klanten. Hier konden zij eventueel last minute bankzaken regelen, de krant lezen of een kopje koffie drinken. Deze lounge is tijdelijk gesloten en klanten mogen in plaats daarvan gebruik maken van de Aspire lounges.

Privium ClubLounge

De Privium ClubLounge is de enige lounge die ‘landside’ gevestigd is. De ligt achter balierij 9 tussen Vertrek 1 en 2. De lounge is van 06:00 tot 20:30 geopend op alle dagen behalve zaterdag. Een geldige boardingpass, ongeacht airline, is noodzakelijk. De Privium lounge wordt vooral qua catering gezien als de beste van de lounges op Schiphol. Om van deze lounge gebruik te mogen maken moet je lid zijn van PriviumPlus. Leden kunnen introducées meenemen tegen betaling van €25.

Privium Clublounge

Reacties

 1. em van ingen zegt

  Flying Blue Platinum, Gold, and SkyTeam Elite Plus members have free access to our KLM Crown Lounges and can bring along a guest. Flying Blue Platinum and Gold members can bring more guests at a fee.

  bovenstaande is duidelijker dan

  QUOTE
  Elite Plus leden mogen één gast meenemen. Flying Blue Gold en Platinum leden mogen tegen betaling extra gasten meenemen als de capaciteit dat toestaat.
  UNQUOTE

  • The Flying Dutchboy zegt

   Volgens mij is dit alleen bij een overstap. Er zitten veranderingen aan te komen in het Petroleum programma vandaar dat ik het niet heb opgenomen in het artikel tot het duidelijk is.

  • Quds zegt

   En daarmee is FB Petroleum voor alle NL leden vrijwel waardeloos geworden.
   Ik ben zelfs wel eens met FB Petroleum geweigerd bij de ‘snelle’ security rij , maar dat werd later wel hersteld.

 2. Tim van Breukelen zegt

  Lounge 26 zit naast lounge 25. Dat is een betere locatieaanduiding dan “in de buurt van het foodcourt in lounge 1”. Je kan van het foodcourt niet rechtstreeks naar lounge 26 lopen…

 3. Lin zegt

  Met hoeveel punten of tegen welk bedrag kom je in de KLM Lounge 52 binnen als Flying Blue Silver lid?

 4. Harry-Imre Dijkstra zegt

  De info aangaande toegang voor preferred banking leden van ABN-AMRO is niet volledig: voorheen mocht iedereen met die status alleen aspire 41 gebruiken. Sinds vorig jaar is bepaald dat alleen preferred bankers met een bepaald minimum vermogen/geldverkeer op rekening erin mogen. Ik heb jarenlang gebruik gemaakt van aspire 41 en vorig jaar werd ik opeens geweigerd omdat ik niet dat minimum bedrag haalde.

 5. Frank Verstegen zegt

  Jammer dat deze post sterk is verouderd (2016). Privium heeft ondertussen ook een airside lounge op non Schengen.
  En dat is maar goed ook, de Aspire lounge is ondertussen zo druk dat op priority pass zelfs al staat aangegeven dat het er erg druk kan zijn. Zelf zijn we al eens geweigerd omdat het te druk was. Erg jammer van één van de (voor ons dan) beste extraatjes bij de platinum Amex!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *