British Airways Galleries Lounge Amsterdam3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

– Trip Introductie: Bruno’s Reünie Trip
British Airways Galleries Lounge Amsterdam (dit artikel)

De nieuwe British Airways Galleries Lounge op Schiphol is pas kort open en het is echt een upgrade in vergelijking met de oude British Airways lounge. De lounge heeft nu een andere locatie, op een nieuwe etage die Schiphol gebouwd heeft bovenop de terminal.

Het is een aardige wandeling van de check-in balie naar de lounge, ongeveer 15 tot 20 minuten als de grenscontrole mee zit. Je volgt de borden naar ‘Airline Lounges 40-41’, die je eerst naar buiten leiden en daar moet je met een lift omhoog. Je loopt, als je de lift uitstapt, over het dak heen door bouwcontainers (er wordt nog volop gebouwd) en dan kom je aan in een hal voor zowel de BA lounge als de Aspire Lounge. Dit is een tijdelijke toegang naar de lounge – wanneer de definitieve entree  klaar is, dan is de lounge direct verbonden aan de D pier. Wanneer de lounge en de entree helemaal klaar zijn zullen we op Ikvliegveel nog een uitgebreid artikel schrijven.

Na de lange trektocht kom je dan aan in de nieuwe en moderne British Airways Galleries Lounge. Je hebt toegang tot deze lounge als je Oneworld Sapphire- of Emerald-elite bent, of als je reist in business of first class op een OneWorld airline.

De lounge-agent scande mijn boarding pas en verwelkomde mij in de lounge. Als je de lounge in stapt voel je al gelijk een British Airways vibe, door de blauwe moodligthing en strakke meubels. Visueel is het echt een hele aantrekkelijke lounge en dat creëert ook een fijne ambiance. In de eerste sectie van de lounge staan allemaal kleine tafeltjes naast de self-service bar. De bar bestaat heeft een koffie-machine, wijn en andere alcoholische dranken, frisdranken en wat kleine snacks zoals chips en noten. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor zo’n korte vlucht naar Londen.

[ot-caption title=”Taffeltjes en Selfservice Bar” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/01/IMG_9965.jpg”]

[ot-caption title=”Alcoholische Dranken” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/01/IMG_9971.jpg”]

[ot-caption title=”Snacks” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/01/IMG_9970.jpg”]

Achter de eerste sectie zijn alle lounge stoelen en zijn er aardig wat zitplaatsen. Elke stoel heeft een stopcontact en een USB outlet om je elektronische apparaten op te laden. De stoelen zijn  comfortabel maar  niet echt privé, vooral als de lounge  vol is, wat vaak voorkomt met de vele BA vluchten naar London -City, -Heathrow en -Gatwick en de dagelijkse Cathay Pacific vlucht naar Hong Kong. Naast het raam zijn ook stoelen, die een fantastisch uitzicht hebben op de vliegtuigen en een landingsbaan.

[ot-caption title=”BA Lounge” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/01/IMG_9969.jpg”]

De lounge zelf heeft niet een eigen toilet, maar deelt het toilet met de Aspire lounge. De toiletten zijn standaard Schiphol toiletten. De toiletten hebben geen extra voorzieningen zoals een douche maar de toilet is wel schoon. Er wordt omgeroepen in de lounge voor alle British Airways vluchten en dat doen ze al zo’n 45 minuten voor vertrek, omdat de trektocht terug naar de gate natuurlijk ook weer lang is: je loopt weer helemaal terug via het dak en dan langs de F en E pier naar het einde van de D pier waar BA vandaan vertrekt.

[ot-caption title=”BA Lounge Uitzicht” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/01/IMG_9966.jpg”]

Ik denk dat deze lounge wel mijn favoriete lounge op Schiphol is. De KLM Crown Lounge heeft niet veel meer voorzieningen en is veel drukker dan de British Airways Galleries Lounge. Ook vind ik het uitzicht beter, de stoelen meer comfortabel en de hele ambiance van de lounge fijner. Het is een grootte upgrade van de oude lounge en het komt niet zo massaal over, zelfs als het druk is, zoals de andere lounges op Schiphol.

Wat denk jij van de nieuwe British Airways lounge op Amsterdam Schiphol? Ben je er net zo weg van zoals ik? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *