Aspire Lounge Schiphol4 min leestijd

Aspire Lounge Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit is het een vervolg van mijn trip report van mijn reis naar Singapore. Dit report bestaat uit:

Park Plaza Amsterdam Airport
Aspire Lounge Schiphol (dit artikel)
– Singapore Airlines B772 AMS-SIN in Economy
Hilton Singapore
– Singapore Airlines Krisflyer Lounge SIN en SIN-AMS in de 77W
– Bestemmingstips Singapore

Voor First – en Business Class, en ook Star Alliance Gold passagiers gebruikt Singapore Airlines op Schiphol de Aspire Lounge. Dit was voorheen de Servisair/Menzies lounge. De Aspire Lounge is, samen met de British Airways lounge (klik), onlangs gerenoveerd. Hier (klik) kun je een video van SchipholTV zien over de renovatie.

Bij check-in van onze vlucht kreeg ik een voucher voor de lounge voor mijzelf (als Star Alliance Gold) en mijn gast, en ook een flyer met de routebeschrijving. Op dit moment is er namelijk geen directe toegang van de terminal naar de lounge, je moet bij de Holland Boulevard met de trap omhoog en via een overdekte loopgang, over het Panoramaterras, naar de lounge moeten.

We werden gewaarschuwd dat dit een flinke wandeling was; zo’n 10 minuten! De afstand viel inderdaad tegen en het was ook nog eens hartstikke koud buiten. Nadat we eindelijk weer binnen waren was de British Airways Lounge linksaf en de Aspire lounge rechtdoor.

Aspire Lounge Schiphol
Route naar de lounge (klik om te vergroten)
Aspire Lounge Schiphol
De nieuwe Aspire en BA lounge liggen naast elkaar
Aspire Lounge Schiphol
Entree

Bij de receptie hoefde ik alleen maar de uitnodiging te overhandigen en ik mocht de lounge in. Ook werd mij verteld dat ‘de Singapore Airlines lounge helemaal aan het einde is’. Dit vond ik een beetje vreemd: het is toch één lounge?

Bij binnenkomst werd ik aangenaam verrast door het moderne interieur en de hoeveelheid licht in de lounge. Er is ook uitzicht op de tarmac, altijd een pluspunt.

Aspire Lounge Schiphol
Overzicht van de lounge
Aspire Lounge Schiphol
Mooi uitzicht op een mooie dag, jammer van de vieze ramen!

Toen we verder de lounge in liepen zag ik een banner met ‘Reserved voor Singapore Airlines’ erop. Het bleek dat SQ voor haar passagiers een deel van de lounge had gereserveerd en eigen catering verzorgt. Toen we plaats namen in dat gedeelte kwam er gelijk iemand naar ons toe die vroeg of we met Singapore Airlines vlogen. Ze vertelde ook dat ze ons zou informeren als boarding zou beginnen en dat het, heel precies, 19 minuten naar de gate lopen was.

Aspire Lounge Schiphol
Een gereserveerd deel voor SQ passagiers. Top!

Hierna ging ik het ontbijtaanbod bekijken. Zoals gezegd was er een apart buffet voor Singapore Airlines passagiers, en zo te zien was dit buffet qua kwaliteit wel beter dan het buffet van de rest van de lounge. Het aanbod was echter wel wat kleiner, maar je was natuurlijk vrij om ook naar het hoofdbuffet te gaan. Er was een koelkast met de gebruikelijke sap, frisdrank en ook bakjes yoghurt en vers fruit. Daarnaast waren er croissants, kleine broodjes en saucijzenbroodjes. Er was verder nog een kleine selectie aan luxe belegde broodjes, warme soep, instant noodles, verpakte koekjes/cake, kaas en vleeswaren. Er was een beperkt aanbod aan alcoholische dranken; 3 rode wijnen, en 1 rosé en witte wijn.

Aspire Lounge Schiphol
Buffet voor SQ passagiers
Aspire Lounge Schiphol
O.a. belegde broodjes en kaas/vleeswaren
Aspire Lounge Schiphol
Dranken

Al met al een goed aanbod vergeleken met de KLM Crowne Lounge en we hadden geen probleem er een fatsoenlijk ontbijt uit te krijgen.

Aspire Lounge Schiphol
Een bakje fruit was één van de speciale hapjes voor SQ passagiers

Qua faciliteiten biedt de lounge een eigen toilet, voldoende zitgelegenheid; zowel leren fauteils, hangstoelen als ‘café stijl’ tafels en stoelen, genoeg powerports bij de stoelen, computers (ook aparte in de SQ lounge), internationale kranten en schermen met vertrekinformatie.

Aspire Lounge Schiphol
Business Centre (deze was in het SQ gedeelte)
Aspire Lounge Schiphol
Genoeg en makkelijk te bereiken powerpoints zijn tegenwoordig essentieel
Aspire Lounge Schiphol
Zitgedeelte in de ‘normale’ lounge
Aspire Lounge Schiphol
Voor de rest van de lounge was er ook een uitgebreid ontbijtbuffet
Aspire Lounge Schiphol
Schermen met vluchtinfo

Kort samengevat was ik erg onder de indruk van deze nieuwe lounge. Het is een mooi ingerichte, lichte en moderne ruimte. Natuurlijk was het gereserveerde gedeelte met betere catering van Singapore Airlines erg prettig, maar ik denk dat je ook in het reguliere gedeelte weinig tekort komt qua catering en comfort – zeker vergeleken met andere lounges op Schiphol. Het ontbijtaanbod zag er in ieder geval erg goed verzorgd uit.

Dit is ook een pay-for-entry lounge,  dus ook al reis je niet in een premium cabine of heb je geen elite-status, dan kan je toch tegen betaling naar binnen.

Overzicht

Voordelen

Mooi ingerichte, lichte lounge met aardig uitzicht op tarmac. Goede catering vergeleken met andere lounges op Schiphol.

Nadelen

Op dit moment wel héél lang lopen in de kou. Douchen kost €18,50!

Sfeer

Ruimte

Eten &

Drinken

Voorzieningen

Algemene Waardering

Conclusie

Deze lounge is zeker een aanwinst voor Schiphol. Erg modern ingericht en veel natuurlijk licht en uitzicht. Cateringaanbod bij het ontbijt was beter dan de KLM Lounge.

Ik zat tijdens mijn verblijf wel in het aparte Singapore Airlines gedeelte, maar dit was afgezien van catering niet heel anders.

4 min leestijd">
3.6

Reacties

  1. Alias zegt

    Ralph, dank voor je rapport. Wat betreft de “Bestemmingstips Singapore”, heb ik deze post over het hoofd gezien of volgt die nog?

  2. Sander zegt

    Ben er afgelopen dinsdag geweest. De lounge was prima. De route er naar toe kan echt niet. Ijskoude hal net na de e pier. Tocht en lift defect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *