Aeroflot koopt 100 nieuwe toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aeroflot Russian Airlines maakt bekend de vloot flink te willen vernieuwen. De Russische nationale maatschappij zal 100 nieuwe passagierstoestellen aanschaffen. Eerder deze week werd een overeenkomst getekend voor de aankoop van 100 toestellen van het type Sukhoi nSuperjet 100. Het Russische staatsbedrijf United Aircraft Corporation zal al dit jaar de eerste toestellen leveren. De levering zal doorgaan tot 2026. Dit werd bekendgemaakt tijdens het Eastern Economic Forum onder toeziend oog van de Russische president.

Superjet 100

De Superjet 100 wordt door het Russische staatsbedrijf een next-generation regional jet genoemd. Het bedrijf belooft het beste comfort voor passagiers en crew aan boord. Ook zou het toestel minder belastend zijn voor het milieu dan zijn voorgangers. Het gaat dan vooral om de motoren die minder brandstof verbruiken dan oudere modellen.

Superjet 100 in Aeroflot livery stijgt op (Bron: United Aircraft Corporation)
Superjet 100 in Aeroflot livery stijgt op (Bron: United Aircraft Corporation)

Het Superjet 100 toestel zal geconfigureerd worden in een twee klassen indeling: Business Class en Economy. Er zullen 12 stoelen in de eerste klasse zijn en 75 in de tweede. In totaal zijn er twintig rijen. Economy kent een 3-2 opstelling. Business Class kent een 2-2 opstelling. Aeroflot heeft nu al 49 toestellen van het type Superjet 100 van United Aircraft Corporation. De maatschappij vliegt al sinds 2011 met dit type toestel. De toestellen worden gebruikt voor short en medium haul vluchten. Het maximale bereik van dit type Superjet is 2.400 kilometer. De vliegtuigen worden ingezet op routes naar onder andere Belgorod, Nizhny Novgorod, Orenburg, Perm, Saratov, Sochi, Syktyvkar, Tyumen en Chelyabinsk. De Superjet vliegt ook op internationale bestemmingen als Dresden, Vilnius, Gothenburg, Bucharest, Zagreb, Ljubljana, Riga, Sofia en Tivat.

Hieronder zie je de huidige stoelindeling. Het is niet bekend gemaakt of de nieuwe toestellen een andere indeling kennen. De verhouding tussen Business Class en Economy blijft in ieder geval gehandhaafd.

Huidige stoelindeling Superjet 100 (Bron: Aeroflot)
Huidige stoelindeling Superjet 100-95B (Bron: Aeroflot)

Vloot

Aeroflot heeft momenteel al 49 Superjet toestellen. Daar worden er dus de komende tijd nog eens 100 aan toegevoegd. Dat maakt de gemiddelde leeftijd van de toch al jonge vloot nog lager. Naast toestellen van het staatsbedrijf United Aircraft Corporation heeft de Russische maatschappij ook vliegtuigen van Airbus en Boeing. Denk bijvoorbeeld aan de Airbus A330-300 die de maatschappij inzet naar Schiphol. Aeroflot heeft het grootste aantal toestellen van Russische makelij wereldwijd. In 2026 zullen dat er dus 200 zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *