Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanuit Nairobi vloog ik terug naar Amsterdam, waarna ik met een uitgevoerde vlucht van KLM door Carpatair doorvloog naar Hamburg Airport. Vanuit hier zou ik via Parijs terugvliegen naar Amsterdam, en kwam er een einde aan mijn reis. In dit artikel zal ik kort terugblikken op mijn overstap op Hamburg Airport en de Hamburg Airport Lounge.

Overstap

Bij aankomst op de luchthaven van Hamburg Airport had ik een overstap van ongeveer tweeëneenhalf uur. Ik moest natuurlijk eerst mijn bagage ophalen en het vliegveld ‘uit’. Dit kostte niet zo heel veel tijd. Hamburg Airport is een nette en goed georganiseerde luchthaven. Het is een best grote luchthaven, maar je kunt goed overzien waar je heen moet. De ruimte waar je je bagage af moet halen is netjes en werkt efficiënt. Je loopt vanuit hier gemakkelijk naar de Arrival Hall en uiteindelijk naar de centrale hal.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge
Bagagehal
Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge
Centrale hal

Vanuit daar kun je weer inchecken bij een van de incheckbalies. Ook is het hier mogelijk bij een van de verschillende restaurantjes of winkeltjes langs te gaan, al was het niet bijzonder om hier lang te verblijven. Zelf koos ik ervoor mijn bagage weer snel in te checken. Ik kreeg nog de mogelijkheid om rechtstreeks naar Amsterdam terug te vliegen in plaats van via Parijs, zonder meerprijs. Ik sloeg dit aanbod af omdat ik het altijd wel leuk vind om even rond te wandelen op dit vliegveld en gebruik te maken van deze lounge. En per slot van rekening had ik nog heel de dag voor me.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

En weer terug

Nadat ik de bagage weer had ingecheckt vervolgde ik mijn reis via de security naar de andere kant van de luchthaven. Er is een Fast Lane voor Business Class-reizigers en Frequent Flyers met een status. Dit werkte erg vlot. Er stond ook eigenlijk verder niemand anders. Je komt uiteindelijk op een groot plein waar allemaal winkeltjes en restaurantjes zijn. Vanuit hier kun je gemakkelijk naar de juiste gates. Ik koos ervoor om vanuit hier naar de Airport Lounge te gaan. Deze is op de bovenste verdieping en prima te bereiken met de lift.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

Welkom

Stap je de lift uit, dan is het meteen het hoekje om, je ziet het al staan ‘Airport Lounge’.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge
Hamburg Airport Lounge

Je laat bij de balie je boardingpass zien. Het gaat allemaal vrij vlot en dan mag ik de lounge in. De lounge bestaat uit eigenlijk twee ruimtes. Eentjes heeft verschillende hoekjes met zittingen die van elkaar zijn afgescheiden door hogere zittingen en afscheidingen.  Hierdoor krijg je toch de nodige privacy in deze grote ruimte. De andere ruimtes is het hoekje om en is een smalle strook met verschillende zitjes die uitkijkt over de verschillende gates.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

Voorzien van allerlei gemakken

De zitjes zijn voorzien van stopcontacten op je apparatuur op te laden. In de lounge is er daarnaast ook een kast waar je allerlei Duitstalige maar ook internationaal leesvoer kunt pakken (wel graag terugzetten 😉 ). Mocht je geen laptop of tablet bij je hebben en toch het een en ander willen opzoeken op een computer dan is dat mogelijk. Er is een computercounter op weg richting de toilet/douches. Je kunt hier ook dingen afdrukken. Heb je wel eigen apparatuur bij je, dan is er wifi aanwezig. Deze werkt eenvoudig en goed.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

Ook in de lounge aanwezig is een tv waarop de vertrektijden staan van de aankomende vluchten. Ook kun je deze vluchten live zien aankomen en vertrekken. Er zijn verschillende zitjes aan het raam waar je uitzicht hebt over de gates.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge
Uitzicht over gates/luchthaven

Verderop in de lounge is er ook nog een mogelijkheid om te douchen en naar het toilet te gaan. Dit ziet er ook allemaal zuiver uit. 

Eten en drinken

Wellicht wil je toch even relaxen in de lounge. En dat is natuurlijk extra prettig onder het genot van een hapje en een drankje. Er is overdag voldoende keuze aan salades, brood en lichte snacks (zoet en hartig). Ook is er ruime keus aan vers fruit. Tegen de avond worden de salades ingeruild voor een warme maaltijd. Alles wordt goed bijgevuld en schoongemaakt.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

Qua dranken is het aanbod ook erg ruim. Naast de non-alcoholische dranken zoals frisdranken, vruchtensappen en koffie & thee zijn er ook alcoholische dranken. Verschillende soorten bier en wijn, maar ook sterke dranken zijn aanwezig.

Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge Review Hamburg Airport & Hamburg Airport Lounge

Artikelenreeks

Dit is een artikel uit de reeks artikelen over mijn recente reis naar Kenia.

Overzicht

Publicatie Datum

9 September 2018

Voordelen

- Ruime keus aan eten en drinken,
- Alles is netjes en wordt regelmatig bijgevuld,
- Personeel is vriendelijk,
- Leuk uitzicht over het vliegveld,
- Goede wifi.

Nadelen

- Niet enorm ver van de gates, maar houd rekening dat je nog een stukje moet wandelen langs de winkeltjes en de ene gate echt verder is dan de ander.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Hamburg Airport is een ruim vliegveld. Het is allemaal goed georganiseerd en schoon. Bagage is redelijk snel op de band en je bent ook snel het vliegveld uit. Evenals dat je uiteindelijk ook weer je bagage hebt ingecheckt bij een van de vele incheckbalies. Op de luchthaven kun je nog wat winkelen maar ook rustig op je vlucht wachten bij een van de vele restaurantjes voor en achter de security.
De Hamburg Airport Lounge is een ruime lounge waar je prima kunt wachten op je volgende vlucht. Het is een algemene lounge die door verschillende maatschappijen en partners gebruikt wordt. Het personeel is vriendelijk en zorgt dat alles netjes is en bijgevuld wordt. Er zijn verschillende zitjes waar je rustig kunt gaan zitten, om nog even te werken of gewoon te genieten van de vliegtuigen die aankomen en vertrekken. Al met al vind ik het een prima lounge om zo even te mogen verblijven.

3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *