Emirates start Codeshare met Jetstar Pacific2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel airlines werken samen met andere maatschappijen om hun netwerk te vergroten. Zo kunnen passagiers van bijvoorbeeld KLM ook vliegen naar bestemmingen van Korean Air omdat beide maatschappijen samenwerken, Zo’n samenwerking wordt ook wel een codeshare agreement genoemd. Emirates kondigt nu een samenwerking aan met Jetstar Pacific. Wat dit betekent voor het netwerk van Emirates lees je in dit artikel.

Wat is een codeshare?

Een codeshare agreement bestaat uit afspraken die regelen dat de ene maatschappij tickets kan verkopen voor de routes van de andere maatschappij. Deze overeenkomsten zijn heel belangrijk omdat een airline zelf nooit zoveel bestemmingen kan bedienen met de huidige vloot. Daarnaast kan de samenwerkingspartner veel meer kennis en ervaring hebben van een specifiek deel van het netwerk. Als je een codeshare vlucht boekt dan zal er op je ticket het vluchtnummer van de betreffende codeshare maatschappij komen te staan. Vandaar dat je bij een vlucht vaak meerdere vluchtnummers ziet staan. Zo heeft vlucht KL1302 van Toulouse (TLS) naar Amsterdam (AMS) ook vluchtnummer AF8258.

Jetstar Pacific

Het Australische Jetstar is in 2003 opgezet door Qantas als een low cost carrier. Inmiddels is de maatschappij ook in Azië actief onder de naam Jetstar Pacific. En zijn er diverse codeshares met andere airlines, zoals Japan Airlines en American Airlines. Jetstar Pacific is actief vanuit Vietnam. De maatschappij heeft zelf momenteel maar acht Airbus A320 toestellen. Het totale bedrijf heeft natuurlijk een veel grotere vloot.

Jetstar A320 (Bron: Jetstar)
Jetstar Airbus A320 (Bron: Jetstar)

Emirates

De nationale maatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten werkte al samen met Jetstar, maar breidt dit nu dus uit naar Jetstar Pacific. Dit betekent dat er vanuit Dubai betere verbindingen met Vietnam zullen zijn. Je vliegt vanuit of via Dubai naar Ho Cho Minh stad en Hanoi om vervolgens 14 nieuwe bestemmingen te kunnen bereiken. De nieuwe bestemmingen zijn: Ban Me Thuot, Phuquoc, Dalat, Quinhon, Tamky-Chulai, Hue, Pleiku, Nha Trang, Vinh City, Tuy Hoa, Dong Hoi, Thanh Hoa, Haiphong, en Da Nang. Ook kun je vanuit Vietnam doorvliegen naar bestemmingen in Thailand, Japan, China, Hong Kong, Australië en Singapore. Op deze routes kun je ook gebruikmaken van het loyaliteitsprogramma Skywards van Emirates.

Preferred seating

De codeshare vluchten zullen allen uitgevoerd worden met de Airbus A320 van Jetstar Pacific. Het royale bagagebeleid van Emirates geldt ook aan boord van Jetstar. Ook krijg je maaltijden en drankjes tijdens de vlucht. Als je via Emirates boekt profiteer je van preferred seating voorin het vliegtuig. De eerste tien rijen zijn namelijk gereserveerd voor passagiers van Emirates.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *