American Express geeft App een nieuwe look3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de moderne wereld van tegenwoordig zijn we altijd online en ligt de wereld letterlijk binnen handbereik met onze smartphone. Een paar goede reisapps zijn dan natuurlijk onontbeerlijk. Eerder schreven we al over reisapps die niet mogen ontbreken op je telefoon. American Express moet hetzelfde hebben gedacht. En om bij de tijd te blijven is de mobiele app van het Amerikaanse bedrijf recentelijk in een nieuw jasje gestoken. In dit artikel praten we je bij over wat er precies veranderd is.

Mobiele app

Sinds 2012 heeft American Express een mobiele app voor iOS en Android. De belangrijkste functie van de app is het bekijken van je recente transacties. Zo weet je altijd wat je actuele uitgaven zijn. Later is het ook mogelijk geworden om te betalen met je Membership Rewards punten. Je kunt dan (een deel van) je saldo betalen met punten die je hebt gespaard met je uitgaven. Dit geldt overigens niet voor kaarten die zijn uitgegeven in samenwerking met Flying Blue.

De app werkt al een tijd prima en voldoet aan de basisfuncties die je kunt verwachten van een app van een van ’s werelds bekendste creditcardmaatschappijen. Zo uitgebreid als je Nederlandse mobiele bankieren app moet je het overigens niet verwachten. Nog genoeg te ontwikkelen voor de toekomst dus! Tot voor kort had de app een redelijk gedateerde look en feel. Daar heeft men nu verandering in gebracht met deze update.

Nieuwe look en feel

De grootste verandering is de nieuwe look en feel. Ook is het logo van de app veranderd en vooral herkenbaarder gemaakt. Zodra je de app hebt geüpdatet naar de nieuwste versie dan krijg je een aantal introductieschermen die je de belangrijkste veranderingen laat zien.

De belangrijkste veranderingen worden snel duidelijk als je de app na de update opent
De belangrijkste veranderingen worden snel duidelijk als je de app na de update opent
De belangrijkste veranderingen worden snel duidelijk als je de app na de update opent
De belangrijkste veranderingen worden snel duidelijk als je de app na de update opent

Als je in de app inlogt, bijvoorbeeld door middel van vingerafdrukherkenning, dan krijg je meteen je kaart te zien die bij je lidmaatschap hoort. Daaronder is duidelijk aangeven wat het actuele saldo is van je uitgaven. Na een paar tellen zullen in anti-chronologische volgorde je uitgaven tevoorschijn komen.

De app in nu ingedeeld in drie secties, die vind je onderin: Homepagina, Overzichten en Account. Je start dus bij de eerste. Hier zie je je uitgaven tot maximaal een maand terug. Wil je verder terugkijken dan kies je voor ‘Overzichten’. Hier zie je je saldo van de vorige maand en van deze maand. Bij ‘Transacties en rekeningoverzichten’ kun je de specificatie bekijken. Je kunt hier tot zes maanden terugkijken in je uitgave geschiedenis. Per uitgave kun je dan ook de details bekijken. Uiteraard kan dit ook door in te loggen op de reguliere website in een browser.

Na het inloggen kom je in dit scherm terecht
Na het inloggen kom je in dit scherm terecht
Ook de sectie 'Overzichten' is nu anders vormgegeven
Ook de sectie ‘Overzichten’ is nu anders vormgegeven

In het gedeelte ‘Account’ bekijk je je persoonlijke gegevens. Je kunt hier ook inloggen middels je vingerafdruk instellen. Mits je toestel dit ondersteunt uiteraard. Wat ook handig is is dat je direct vanuit de app familie en vrienden uit kunt nodigen om ook een American Express kaart aan te vragen. Je ziet dan ook meteen wat de actuele beloning hiervoor is. In dit geval een bepaald aantal Flying Blue miles.

In de sectie 'Account' kun je familie en vrienden uitnodigen om lid te worden
In de sectie ‘Account’ kun je familie en vrienden uitnodigen om lid te worden

Toekomst

Alhoewel de nieuwe app al een stap in de goede richting is mag American Express nog wel wat meer investeren in de functionaliteit. De apps voor mobiel bankieren die we allemaal kennen hebben veel meer opties. Uiteraard is dat ook een iets andere app, maar wellicht dat de creditcardmaatschappij hier nog inspiratie uit op kan doen. Ook zou het mooi zijn als betalen via de app wordt geïntroduceerd. Bijvoorbeeld via Apple Pay of Google Wallet. De toekomst zal ons leren welke innovaties en vernieuwingen American Express voor ons in gedachten heeft. Deze nieuwe look en feel is in ieder geval een stap in de goede richting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *