Review: Le Salon by Sheltair Parijs CDG Terminal 2D4 min leestijd

Review: Le Salon by Sheltair Parijs CDG Terminal 2D

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op weg naar Litouwen maakte ik een tussenstop in Parijs. Ik kwam hier aan in terminal 2F. Mijn volgende vlucht van Parijs naar Riga in Business Class in de A220 vertrok vanuit Terminal 2D. Neem je tijd om hier heen te wandelen aangezien dit je zeker 30 minuten gaat kosten. Voordat mijn vlucht vertrok maakte ik nog gebruik van de ‘Le Salon by Sheltair’ Lounge op de luchthaven van Parijs CDG in Terminal 2D. In dit artikel zal ik terugblikken op dit bezoek.

Waar te vinden?

Le Salon By Sheltair is gevestigd nabij gate D56 in Terminal 2D. Als je door de security heen bent kun je de borden volgen om bij Le Salon by Sheltair aan te komen. Het is niet zo heel ver lopen, maar op drukke momenten wel wat wringen door de meute die bij de gates aan het wachten zijn. Volg je de bewegwijzering dan kom je gemakkelijk aan bij de lounge.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toegang

Om de ‘Le Salon By Sheltair’ te bezoeken kun je gebruikmaken van je gratis toegang omdat je bijvoorbeeld Business Class vliegt, een elite status hebt bij een maatschappij (zoals Flying Blue Gold of Platinum) of je hebt de Priority Pass. Mocht je niet in het bezit zijn in een van bovenstaande dan kun je ook toegang kopen á €30,- per persoon. Dit laatste zou ik zeker afraden te doen! Meer daarover hieronder in deze review over Le Salon by Sheltair.

Overzicht

Bij binnenkomst kan het zijn dat je bij de entreebalie even moet wachten aangezien er niemand is (ik ben er twee keer geweest, twee keer moeten wachten). Er kon nog net een begroeting vanaf, maar niet erg hartelijk.

Review: Le Salon by Sheltair Parijs CDG Terminal 2D
Entreebalie

Nadat je de entreebalie bent gepasseerd kun je in een van de verschillende zitruimtes plaatsnemen. Bij de ingang is een grote open ruimte met veel stoelen en wat tafels. Ook is hier een tv aanwezig met. Het is hier niet heel bijzonder of gezellig ingericht. Daarnaast zijn er nog kleine andere zitruimtes gecreëerd. Sommige zien er best leuk uit, maar het geheel is niet per se heel comfortabel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op sommige plekken zijn stopcontacten aanwezig en er is ook een kast aanwezig met verschillende tijdschriften.

Review: Le Salon by Sheltair Parijs CDG Terminal 2D

De ruimte met toiletten bevinden zich een etage langer waar je met een trap kunt komen. Deze ruimte (in ieder geval bij de heren) was vervallen en niet geheel in gebruik, of in ieder geval afgesloten. Het ziet er allemaal erg oud en niet fris meer uit.

Review: Le Salon by Sheltair Parijs CDG Terminal 2D

Dranken en maaltijden

In de Le Salon by Sheltair lounge kun je ook wat eten en drinken. Ik ben twee keer in de ochtend in deze lounge geweest. Tot twee keer toe viel het eten erg tegen. Er was een ruimte ingericht met alleen maar croissantjes en broodjes. Elders kon je jam en ander smeersel pakken. Ook waren er wat plakjes vleeswaren en kaas aanwezig.

Review: Le Salon by Sheltair Parijs CDG Terminal 2D
Review: Le Salon by Sheltair Parijs CDG Terminal 2D

Review: Le Salon by Sheltair Parijs CDG Terminal 2DIn een koelkast waren met wat geluk af en toe wat bakjes fruit en yoghurt aanwezig. Het fruit zag er niet erg lekker uit. In dezelfde koelkast zijn ook frisdrank en enkele vruchtensappen aanwezig. Naast deze dranken waren er ook wat alcoholische dranken als ook koffie en thee aanwezig. Al met al is de lounge het niet waard om heen te gaan voor het assortiment aan eten en drinken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Litouwen en Letland ben ik dus vertrokken vanuit Amsterdam. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten heb ik de volgende artikelen geschreven:

Beeldmateriaal: MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

26 May 2019

Voordelen

- Je kunt hier de drukte van de terminal ontvluchten.
- Grote lounge.

Nadelen

- Geen douches.
- Oude lounge.
- Niet modern.
- Niet erg vriendelijk.
- Weinig keuze aan etenswaren en sommige dingen zagen er niet vers uit of werden niet goed bijgevuld.
- Enkele plekken vies en niet goed onderhouden.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Le Salon by Sheltair is een lounge in Terminal 2D op de luchthaven van Parijs CDG. Heb je gratis toegang vanwege bijvoorbeeld je Elite Plus status bij een frequent flyerprogramma, dan is het prima om er even heen te gaan. Maar verwacht geen prachtige en uitgebreide lounge. Het geheel is wat ouderwets, hier en daar niet zuiver en eten en drinken zijn matig aanwezig. Aangezien de Terminal 2D verder ook niet heel veel te bieden heeft is dit een oké ontsnapping aan de terminal. Maar mijns inziens is het niet waard om voor deze lounge te betalen. Gelukkig kent de luchthaven van Parijs ook lounges die veel beter zijn! Helaas dus niet in Terminal 2D.

4 min leestijd">
1.8

Reacties

  1. Miya zegt

    Ben het helemaal eens met de review. Heb nu 3 keer in deze lounge gezeten en wat een troosteloze zooi is het. Was ooit een AirFrance Lounge, maar waar AF haar lounges steeds heeft update en bijgehouden, heeft een bedrijf dit overgenomen en nooit geïnvesteerd. De staff is vriendelijk maar daar blijft het ook bij.

    Geen eten behalve paar plakjes kaas of salami. Er is heineken en paar soorten wijn, verder niets. Als je aankomt op AMS op een AF/KL ticket en je hebt de tijd, vraag of je even in de 2f lounge mag zitten voordat je doorgaat.

    Overigens is de hele 2D terminal op CDG oud en word vooral gebruikt voor LLC’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *