Review: Ibis Paris Roissy CDG Airport4 min leestijd

Review: Ibis Paris Roissy CDG Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een mooie reis door Litouwen en Letland is het tijd weer huiswaarts te reizen. Ik start de terugreis dan ook met een vlucht vanuit Vilnius naar Riga en van Riga naar Parijs. In Parijs heb ik een stop-over van 24 uur gepland zodat ik de stad ook nog kan bezoeken. Hierna ga ik de volgende ochtend mijn reis naar Nederland. Vanwege mijn bezoek aan Parijs koos ik voor een hotel nabij de luchthaven. Dit vanwege twee redenen: mijn vlucht kwam vroeg aan en vertrekt vroeg. Ik wilde dus niet te veel reistijd naar de luchthaven. Ik koos daarom voor het Ibis Paris Roissy CDG Airport. Wat op ongeveer 15 minuten vanaf 2F is gesitueerd.

Locatie

Het Ibis Paris Roissy CDG Airport is dus vlakbij de luchthaven Paris Charles de Gaulle gelegen. Je kunt vanuit terminal 1 en 2 gemakkelijk met de shuttle CDGVAL reizen. Je komt dan aan bij station Roissypôle, vanwaar het nog 2 minuten wandelen naar het hotel is.

Vanaf het hotel kun je ook gemakkelijk met de RER B naar het centrum van de stad Parijs reizen. In het station staan verschillende automaten maar ook medewerkers die je kunnen helpen met het beste ticket. De rit van station Roissypôle naar bijvoorbeeld het Palais Royal Musée du Louvre is ongeveer 35 minuten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aankomst

Aangezien mijn vlucht uit Riga vroeg arriveerde in Parijs, was ik ook al vroeg bij het hotel. Voordat ik de luchthaven verliet maakte ik nog gebruik van de minder goede lounge in Terminal 2D, de Le Salon by Sheltair lounge. Dan kon ik hier nog wat ontbijten en er voor zorgen minder vroeg te zijn bij het hotel.

Bij aankomst op het station Roissypôle liep ik naar het Ibis Paris CDG Airport. Bij binnenkomst zag het hotel er veelbelovend uit. Moderne en leuk ingerichte ruimtes. De receptie was centraal gelegen in het hotel en er stonden verschillende medewerkers. Ik werd al snel geholpen en boven mijn verwachting kreeg ik zelfs al een kamer toegewezen die klaar was, erg fijn aangezien het nog een paar uur was tot de officiële check-in tijd! Verder vroeg de medewerker of ik er nog ontbijt bij wilde boeken de volgende ochtend.

Review: Ibis Paris Roissy CDG Airport
Receptie van Ibis Paris CDG Airport

Kamer & Badkamer

De kamers zijn helaas nog niet zo leuk ingericht als de openbare ruimtes in het hotel. De kamers zijn exact zoals het standaardconcept van Ibis is. Hopelijk zal het Ibis Paris CDG Airport binnenkort ook overgaan op een andere inrichting van de kamers.

Goed, de kamer is dus eigenlijk zoals vele kamers in een Ibis hotel. De kamer was schoon en fris. Vanaf de kamer die ik had keek je uit op het station. De kamer beschikt naast een bed over een kleine badkamer, enkele oplaadpunten, een televisie en bureau. Helaas waren er geen kleine extra’s zoals bijvoorbeeld een waterkoker of koelkast in de kamer aanwezig.

Review: Ibis Paris Roissy CDG Airport Review: Ibis Paris Roissy CDG Airport

De badkamer was evenals het slaapgedeelte gelijk aan andere Ibis hotels, een inbouwbadkamer dus. Er waren genoeg handdoeken voor twee personen en zeep uit flacons.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Tijdens het boeken van deze kamer koos ik ervoor om een kamer te reserveren zonder ontbijt. Dit aangezien mij vlucht vroeg vertrok naar Amsterdam en ik gebruik kon maken van de Air France lounge in Terminal 2F. Hier kon ik dan gemakkelijk gaan ontbijten.

Het Ibis Paris CDG Airport beschikt over enkele faciliteiten, waaronder vier restaurants en een bar op de begane grond. Zo kun je bij La Terrase ontbijten, lunchen en dineren. Bij Le Millesime een drankje doen en bij La Casa de Italiaanse keuken proeven. Dan zijn er nog YAPI en Le Hub. Bij de laatstgenoemde kun je genieten van Franse gerechten en bij YAPI kun je verschillende gerechten afhalen of ook nuttigen in het restaurant.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het hotel kent helaas geen fitnessfaciliteiten of zwembad. Wel is het hotel geschikt voor grotere conferenties. Hiervoor hebben ze verschillende ruimtes.

Artikelenreeks

Tijdens mijn reis naar Litouwen en Letland ben ik dus vertrokken vanuit Amsterdam. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van verschillende faciliteiten, maar ook verschillende plekken bezocht. Om jullie een beeld te geven van lounges, hotels en vluchten heb ik de volgende artikelen geschreven:

Beeldmateriaal: MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

29 June 2019

Voordelen

- Hotel is vlakbij Paris CDG Airport
- CDGVAL is een gratis shuttle tussen het vliegveld en enkele stations.
- Nabij RER B Station
- Vriendelijk personeel
- Verschillende restaurants in het hotel
- Leuk ingerichte openbare ruimtes

Nadelen

- Oude standaard ibis kamers.
- Geen fitness ruimtes.
- Priority check-in tussen bepaalde tijden gesloten.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Paris CDG Airport is in veel gevallen gelijk aan alle andere Ibis hotels. Positief vond ik de inrichting in de openbare ruimtes. Fris, nieuw en veelbelovend. Helaas zijn de kamers nog in oude inrichting. Het is tijd dat deze snel aangepakt gaan worden. Het personeel is vriendelijk en probeert je verder goed te helpen. Wil je het hotel niet uit voor wat eten of drinken, dan is er voldoende keus bij een van de restaurants in het hotel. Verder vond ik het fijn dat het hotel nabij het station Roissypôle gelegen was. Vanuit hier kun je gemakkelijk met CDGVAL naar ofwel het hotel ofwel het vliegveld. Ook ben je gemakkelijk met de RER B in hartje Parijs.

4 min leestijd">
2.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *