Bestemmingstips: Genieten van de schoonheid van Yosemite National Park7 min leestijd

Bestemmingstips - Genieten van de schoonheid van Yosemite National Park

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eigenlijk is het hoogtepunt van de reis door Californië, was toch wel het bezoek aan Yosemite National Park. De reis naar het park is alleen al de moeite. Je rijdt hier door de uitgestrekte velden met onder andere Amandelbomen, door de bossen en heuvels. Die heuvels laat je al vlot achter je liggen als je flinke stukken omhoog klimt en weer daalt. Yosemite National Park gelegen in de bergen van de Sierra Nevada. Je kunt hier dagen genieten van de schoonheid van Yosemite National Park. Mooie wandelingen en beklimmingen maken. Voor zowel beginners als gevorderden is dit een uitstekend park om te bezoeken.

Voorbereiding

De seizoenen zijn vaak erg duidelijk merkbaar. Van november t/m maart-april gelden hier namelijk de winterregels. Het park is dan ook minder toegankelijk, afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw en kou die er dan is. Zelf ging ik ervanuit dat het grotendeels dicht zou zijn in februari vanwege de sneeuw en kou, maar dat viel reuze mee. Er was helaas weinig sneeuw en koud was het ook niet echt. Belangrijk is om de website van het park goed in de gaten te houden voor updates. Of bel als je in de Verenigde Staten bent naar het park om te horen of het toegankelijk. Dit is ook belangrijk voor eventuele sneeuwkettingen.

Bestemmingstips - Genieten van de schoonheid van Yosemite National Park

Enkele tips ter voorbereiding zijn als volgt:

 • Check vooraf goed wat het weer doet en pas je kleding daaropaan. Zorg voor laagjes die je gemakkelijk uit kunt doen.
 • Neem goede wandelschoenen mee. Er zijn veel goede wandelpadden, maar op sommige punten zijn wandelschoenen een aanrader.
 • Neem voldoende eten en drinken mee naar het park. In het park is één supermarkt, maar de prijzen zijn hier exorbitant hoog.
 • Tank voordat je het park binnengaat. Bijvoorbeeld in Mariposa, daar is tanken nog voordelig, evenals boodschappen doen.
 • Bedenk vooraf welke route(s) wilt lopen.
 • Denk na over de overnachting. Slaap je er in een tent, hotel of ver van het park?
Bestemmingstips - Genieten van de schoonheid van Yosemite National Park
Laatste voordelige tankstof of boodschappen winkels in Mariposa

Toegang

Vanuit de richting van San Francisco zijn er verschillende routes om naar het park te rijden. Zelf zou ik adviseren om de heenweg via de CA140 te rijden. Dit is vlakker, minder scherpe bochten en minder grote hoogteverschillen. De CA120 daarentegen kent scherpere bochten, grote hoogteverschillen en je kunt hier over een groot deel niet zo vlot doorrijden. Mocht je in de avond aankomen dan zou ik je sowieso niet adviseren deze route te doen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Om het park te bezoeken moet je in het bezit zijn van een toegangsbewijs. Afhankelijk van de duur van je reis zijn er verschillende mogelijkheden. Zelf had ik alleen maar de mogelijkheid dit park te bezoeken. In datzelfde geval is het verstandig een 7-dagenpas te kopen. Deze kost je $35,- voor één auto met inzittende. Ga je langer of naar meer parken dan is het interessanter om voor de National Parks & Federal Recreational Lands Annual Pass van $80,- te gaan. Meer over toegangsprijzen kun je hier vinden.

Bestemmingstips - Genieten van de schoonheid van Yosemite National Park
Entree van Yosemite National Park

Verblijf

Advies is om in ieder geval twee dagen naar het park te gaan. In die twee dagen kun je veel zien en doen, en ben je niet te veel reistijd kwijt. Daarnaast brengt een overnachting in of nabij het park je wat tot rust en kun je weer vroeg starten met een wandeling. In het park is het Ahwahnee Hotel gevestigd, dit is een luxe hotel met een (vrij toegankelijk) restaurant. Daarnaast zijn er camper/tent plaatsen die je kunt reserveren. Meer daarover lees je hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zelf verbleef ik net iets buiten het officiele park in het Yosemite View Lodge. Prima gesitueerd ten opzichte van het park. Het hotel biedt vele kamers aan, en ontbijt is bij te boeken. Ook is er een restaurant voor lunch of diner. Verder beschikt het hotel over een grote parkeerplaats, zwembad en winkel voor souverniers en eten en drinken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kamers zijn wat gedateerd maar schoon en voorzien van een keukentje en balkon. Zowel de kamer als badkamers zijn ruim. Het Yosemite View Lodge kan een prima en voordeliger alternatief zijn voor verblijven in het park. Ook is het dus dicht bij het park gelegen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hiken

Zoals eerder aangegeven is het zeker de moeite om twee dagen in het Yosemite National Park te verblijven. Je kunt dan optimaal genieten van de schoonheid van Yosemite National Park. Meer dagen is uiteraard alleen maar beter om echt relaxt rond te wandelen, maar wellicht wil je meer zien in een bepaalde tijd, dan is twee dagen prima. Kies vooraf wat voor wandelingen je wilt maken. Zelf koos ik voor de volgende wandelingen:

 • Mirror Lake
 • Trailhead Vernal Fall
 • Yosemite Trail

Bestemmingstips - Genieten van de schoonheid van Yosemite National Park

Deze wandelingen zijn over het algemeen prima uit te voeren, ook met een minder goede conditie. Echter de Trailhead Vernal Fall maakt onderdeel uit van de Mist Trail, en die is op sommige punten erg stijl! Afhankelijk van het seizoen is het meer bij Mirror Lake, leeg. Heb je geluk en is er water, dan is het ook echt een spiegel die de bergtoppen reflecteert, schitterend! Om hier optimaal te genieten is het zeker prettig wat eten en drinken mee naar toe te nemen en even te picknicken. De Yosemite trail is een hele gemakkelijke wandeling van nog geen 2km. Je wandelt hier naar de voet van de Yosemite Falls.

Deze diashow vereist JavaScript.

De natuur van Yosemite National Park is echt adembenemend mooi. Ga voor een mooi overzicht van de Yosemite Valley naar Tunnel View met de auto. Parkeer hier je auto en geniet van de schoonheid van Yosemite National Park. Een aanrader is om hier zowel in de ochtend als tegen de avond heen te gaan.

Bestemmingstips - Genieten van de schoonheid van Yosemite National Park
Uitzicht vanaf Tunnel View

Vanuit Tunnel View rij je in ongeveer 20 minuten door naar Badger Pass. In het winterseizoen een uitstekende plek om te skiën of boarden. In de andere periode kun je vanuit hier door wandelen of rijden naar Glacier Point vanwaar je schitterende uitzichten hebt over de Sierra Nevada, meer daarover lees je hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hoogtepunten

Al gelijk bij binnenkomst, rijd je tegen El Capitain op. In Februari heb je kans op het zien van de Horse Tail Fall. Echter alleen te zien als er voldoende sneeuw gevallen is die nu aan het smelten is. Aan de rechterkant van de weg zie je de Bridalveil Falls.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verderop kun je bepalen of je dieper Yosemite Valley inrijdt of richting Badger Pass en Tunnel View gaat.

Let op, het gehele park kent een 1 richtingsweg. In het laagseizoen doe je hier ongeveer 20 minuten over om geheel rond te rijden. In het hoogseizoen zijn er vaak files. Verder kun je ook gratis gebruik maken van de Yosemite Bus.

Vanaf verschillende plekken zowel beneden als boven op de toppen heb je schitterend uitzicht. Neem altijd voldoende eten en drinken mee, neem zo nu en dan een pauze en geniet van de hoogtepunten van je bezoek aan dit schitterende park. De enorme rotspartijen zijn echt schitterend, evenals alle dieren en planten die je hier tegenkomt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Artikelenreeks

Meer weten over San Francisco, Yosemite National Park of omgeving? Check dan ook de andere artikelen. Hieronder tref je enkele reviews over de verschillende hotels, lounges of vluchten. Ook kun je meer lezen over de do’s en dont’s in Yosemite National Park, San Fransisco en Silicon Valley.

 1. Tripintroductie San Francisco & Yosemite National Park
 2. Review Air France A380 Economy Upper Deck
 3. Review Air France Salon Lounge Terminal 2E Hall M
 4. Silicon Valley in één dag.
 5. Review Delta Air Lines A319
 6. De Schoonheid van Yosemite National Park
 7. Review Delta Sky Lounge Terminal 3 Los Angeles
 8. Review Holiday Inn & Suites Santa Cruz & tips Santa Cruz
 9. Delta Sky Lounges Terminal 1 San Francisco (Review)
 10. Pullman San Francisco Bay (Review)
 11. Best Western Red Coach Inn (Review)
 12. Delta Sky Lounge Concourse T Atlanta – Domestic Terminal (Review)
 13. Bestemmingstips San Francisco
 14. Delta Sky Lounge Concourse F – Mezzanine Level (Review)
 15. Delta Sky Lounge Concourse E – Nabij Gate E15 (Review)
 16. Review Delta Comfort+ Boeing 767-400 Atlanta – Düsseldorf

Foto’s MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *