Trip Report: Yosemite National Park

Yosemite

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Yosemite National Park. Dit is een verslag uit een reeks van onze vakantie in Californië. Het totale verslag bestaat tot nu toe uit de volgende artikelen:

Trip Report: Yosemite National Park, inleiding

Na een ontbijt in de wederom drukke ontbijtzaal van Comfort Inn & Suites Three Rivers gooien we onze koffers in de auto en checken uit. We vertrekken vervolgens nogmaals naar Sequoia park, waar we een laatste wandeling maken. Vervolgens rijden we door de prachtige natuur van Californië naar Oakhurst. Dit is een relatief klein plaatsje, relatief dichtbij Yosemite Park. Het plaatsje, toch een beetje het Nijverdal van de VS, stelt in feite weinig voor en bestaat voornamelijk een paar hotels, restaurants en wat winkels.

Omdat Oakhurst redelijk dichtbij Yosemite Park ligt, betaal je flink voor een overnachting. Ik koos voor een tweetal overnachtingen voor een slordige 300 euro. In dit verslag lees je wat hier hier voor terugkrijgt, met daarbij een paar plaatjes van het mooie Yosemite National Park.

Oakhurst Lodge

Na wederom een fantastische wandeling in Sequoia Park en een mooie autorit van een paar uren, komen we aan in Oakhurst. Het hotel heb ik lang van te voren geboekt met een annuleerbaar tarief, maar helaas kom ik er niet tijdig genoeg achter dat er waarschijnlijk betere hotels voor dezelfde prijs zijn.

Bij aankomst denk ik even dat het hotel inmiddels zelfs is opgehouden te bestaan, gegeven het “aanzicht” van het hotel.

Yosemite
Bestaat het hotel nog wel?

Maar gelukkig valt het mee en kunnen we inchecken bij dit hotel. De dame is enthousiast en vriendelijk en al snel krijgen we de pasjes voor onze kamer. De kamers hebben “motel-style” en parkeerplaats voor de deur. Het hele complex heeft de uitstraling van een barak en is oud. Per twee kamers staat er maar liefst één stoel om te genieten van het prachtige uitzicht (zie bovenstaande foto).

Yosemite
Oakhurst Lodge – Motel Style

Vandaag hebben we extra veel geluk, omdat onze kamer vrijwel direct naast het algenbad zwembad gelegen is, waar je gratis gebruik kunt maken van het prachtige meubilair van dit hotel….

Yosemite
Het zwembad, ziet er niet al te fris uit…
Yosemite
Oakhurst Lodge, zwembad met gezellige zithoek

Oakhurst Lodge, de kamer

Genoeg gezeurd, we drinken een paar drankjes en besluiten nog iets te eten in Oakhurst. De kamer van Oakhurst Lodge is overigens verder netjes. Net als de rest gedateerd, maar een prima plek om te overnachten. Het is in ieder geval schoon. Al is de indeling een tikkeltje merkwaardig….

Yosemite
Oakhurst Lodge, kamer
Yosemite
Oakhurst Lodge, kamer met basisvoorzieningen
Yosemite
Oakhurst Lodge, heerlijk toch lekker op de bureaustoel in de kledingkast….

Yosemite National Park

De volgende dag vertrekken we naar de ontbijtruimte. Het is wederom een continentaals ontbijt zoals je dit bij vrijwel ieder hotel in de VS tegenkomt. Helaas ook met de niet al te smakelijke koffie. Omdat ook hier Donald Trump en Hilary Clinton om de beurt door de ontbijtzaal schreeuwen, besluiten we buiten te gaan zitten. Hier zit het lekker relaxed, bij het op gang komende ochtendverkeer.

Yosemite
Oakhurst Lodge, een typisch continentaals ontbijt
Yosemite
Oakhurst Lodge, een lekker ontbijt buiten de deur. Geen gezeur van Donald Trump op de vroege ochtend….

Na het ontbijt vertrekken we naar Yosemite Park. Dit is toch nog ongeveer een uur rijden, maar ruimschoots de moeite waard. Yosemite Park is een druk bezocht park en bij Yosemite Valley is dit duidelijk te merken. Het is zoeken naar een parkeerplaats. Vervolgens worden we met een bus naar de startplaats van onze wandeling gebracht. Vandaag doen we de “Mist Trail”.

Ook hier is het in het begin erg druk, waarbij van jong tot oud, dik tot dun de eerste paar kilometer loopt. De meeste mensen haken echter al snel af, waardoor het hierna rustiger wordt. Feitelijk kom je daarna pas op de echt mooie stukjes van de wandeling.

Yosemite
Yosemite Park – Mist Trail
Yosemite
Yosemite Park – Mist Trail
Yosemite
Mist Trail – Verderop rustiger, maar een nog mooier uitzicht…..

Na deze wandeling loopt de middag al zo’n beetje aan z’n eind. We besluiten nog naar het Glacier Point te rijden. Hier heb je een fantastisch uitzicht, onder andere over de Half Dome….. Na enige tijd verlaten we deze plek en rijden we terug naar het hotel. De volgende dag moeten we al weer vroeg op om door te rijden naar onze volgende bestemming: Redding.

Yosemite
Yosemite Park – Glacier Point, een prachtig uitzicht….

Yosemite Park, conclusie

We hebben in feite effectief maar één dag van Yosemite Park kunnen genieten. Dit is een bewuste keuze geweest, omdat we op de dag van aankomst nog een trail hebben gedaan in Sequoia. Er zullen hier ongetwijfeld nog veel meer mooie plekken zijn, met prachtige wandelingen. Wat wij er van gezien hebben was fantastisch. Niets voor niets is het park ontzettend populair. Dit maakt het park tevens behoorlijk druk, waarbij het soms een beetje zoeken is om een parkeerplaats.

Het hotel was simpel en sterk verouderd. Dat voorzieningen zoals het zwembad eigenlijk totaal verwaarloosd zijn, hoort eigenlijk niet als je toch een redelijk flinke prijs betaald voor twee overnachtingen. Gelukkig was het verder wel schoon en sliep het bed prima. Maar ik zou een volgende keer waarschijnlijk toch een ander hotel boeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *