Deze maatschappijen vliegen niet meer naar Schiphol vanwege Coronavirus

Deze maatschappijen vliegen niet meer naar Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De reiswereld ligt op z’n kop. De oorzaak hiervan is het Covid-19 virus. Ook wel bekend als het Coronavirus. Het virus is in december 2019 voor het eerst aangetroffen in Wuhan, China. Waarna het ruim een maand later snel om zich heen greep en inmiddels overal op de wereld voorkomt. Inmiddels hebben veel landen hun landgrenzen gesloten. Naast enkele Europese landen, de Verenigde Staten sluiten Suriname, Curaçao en Bonaire ook hun landsgrenzen gesloten. Dit met enorme impact op allerlei bedrijven, waaronder het Nederlandse KLM. Veel maatschappijen hebben ook aangegeven niet meer van en naar Schiphol te vliegen vanwege het Coronavirus. In dit artikel meer daar over.

Schiphol

De luchthaven Schiphol Amsterdam Airport verwelkomd afgelopen jaar bijna 72 miljoen reizigers. Vorig jaar reisde er in de maand januari nog 4.996.131 reizigers via of naar de luchthaven. Dit jaar waren dat er zelfs nog wat meer, ondanks de enorme Corona invloeden in China. Januari reisde er namelijk 5.074.773 reizigers naar de luchthaven. Er was in januari zelfs nog een toename van het aantal vliegbewegingen. Dit zal vanaf de maand februari en zeker maart enorm teruggelopen zijn. Dit met als reden dat steeds meer maatschappijen niet meer naar Nederland vliegen, of vanaf Schiphol vertrekken vanwege het Coronavirus.

Start je reis met een gezonde snack op Schiphol

Maatschappijen annuleren

Veel maatschappijen moeten noodgedwongen hun vluchten annuleren. De voornaamste oorzaak is dat landen hun landsgrenzen sluiten. Hierdoor kunnen reizigers een land dus niet meer in of uit. Zo sluit Israël bijvoorbeeld het gehele land. Reizigers die tot afgelopen week het land in wilde moesten eerste twee weken in quarantaine. Inmiddels heeft de overheid van Israël vergaande maatregelen getroffen. Zo moeten ook hotels en andere publieke locaties sluiten.

De overheid van Suriname heeft ook aangegeven dat er geen reizigers meer het land in mogen. Daarom zal KLM vanaf maandag 16 maart alleen nog reizigers ophalen. Surinam Airways heeft haar vloot ook aan de grond gezet. En zo zijn er nog meer maatschappijen.

Vluchten geannuleerd vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol Amsterdam Airport hebben de volgende maatschappijen hun vluchtschema geannuleerd als gevolg van het Coronavirus. Ze vliegen dus niet meer van en naar de luchthaven in Nederland.

 • Delta Air Lines (tot ten minste 17 april 2020)
 • Turkish Airlines (tot ten minste 17 april 2020)
 • Surinam Airways (tot ten minste 27 maart 2020)
 • SunExpress (tot ten minste 27 maart 2020)
 • Level (tot ten minste 17 april 2020)
 • El Al (tot nadere order)
 • Iran Air (tot ten minste 27 maart 2020)
 • Czech Airlines (tot ten minste tot nader order)
 • Cathay Pacific (tot ten minste 30 maart 2020)
 • American Airlines (tot ten minste 6 mei 2020)
 • Alitalia (tot ten minste 30 maart april)
 • Air Baltic (tot ten minste 14 april 2020)

*InsideFlyer probeert bovenstaande lijst up to date te houden.

Bovenstaande lijst zijn maatschappijen die toch aardig wat vluchten per dag of per week verzorgen van en naar de luchthaven. Dit zal dan ook een grote impact op Schiphol Amsterdam Airport hebben. Hoe Schiphol hier mee om gaat zal komende dagen verder duidelijk worden.

Ik reis binnenkort, wat nu?

Ga je binnenkort op reis? Dan is de kans vrij groot dat je reis niet doorgaat. Mocht je vragen hebben met betrekking tot je reis dan raden we je het volgende aan:

Deze maatschappijen vliegen niet meer naar Schiphol

 1. Informatie over Eindhoven Airport vind je hier.
 2. Informatie over Rotterdam The Hague Airport vind je hier.
 3. Informatie over Maastricht Aachen Airport vind je hier.

Bron & Beeldmateriaal: Schiphol, RIVM

Reacties

 1. m heijmans zegt

  mijn man zit al maanden vast in gambia .hij moet naar huis naar nerderland .kan ik mails krijgen als er vanaf banjul naar amsterdam weer gevlogen gaat worden aub .ik heb hem al opgegeven voor bijzonder bijstand .maar duurd ook veel te lang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *