(Her)kwalificatie periode IHG Rewards Club Status aangepast

IHG Rewards Club logo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wellicht had je binnenkort nog enkele tripjes op de planning staan, maar gaan die niet door vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Super vervelend natuurlijk, maar hoe zit het met het annuleren van boekingen bij IHG en met de IHG Rewards Club Status? IHG heeft aanpassingen aangekondigd in het spaarschema en de status die je kunt behalen bij het programma.

IHG Rewards Club

Wereldwijd heeft IHG een groot aantal hotels. Van Holiday Inn tot aan Crown Plaza, Kimpton en Intercontinental. Bij elke overnachting spaar je Rewards puntetn en nachten. In dit artikel kun je meer lezen over de IHG Rewards Club en de verschillende statussen en hoe je ze normaliter moet behalen. Echter vanwege het Covid-19 virus heeft IHG besloten aanpassingen door te voeren in de herkwalificatie en kwalificatie van je status. Op het InsideFlyer Forum heeft @Carel1 eenieder hiervan al op de hoogte gesteld. Hieronder zullen we alles voor je op een rijtje zetten.

Meer lezen over het Coronavirus en wat het voor impact heeft op je reizen, etc? Check alle Coronavirus artikelen hier.

Geboekt, wat nu?

Als je al een overnachting bij een van de hotels van IHG geboekt had, dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor het annuleren van je reis. IHG kondigt namelijk aan dat alle boekingen voor reizen tussen 9 maart & 30 april 2020 op dit moment zijn uitgesloten van annuleringskosten. Dit geldt voor alle hotels wereldwijd.

Heb je je boeking gemaakt via bijvoorbeeld Expedia of Booking.com? IHG adviseert je om met de andere partij contact op te nemen. Zij zijn op de hoogte van het annuleerbeleid op dit moment.

IHG Status

Niemand weet natuurlijk hoe lang de perikelen rondom het Coronavirus nog gaan duren. IHG heeft voor nu aangekondigd dat het behalen van een status of de herkwalificatie van een status een stuk lastiger is geworden. Daarom heeft het bedrijf de voorwaarden van kwalificatie en herkwalificatie aangepast.

IHG heeft aangekondigd dat op dit moment de vereiste nachten of kwalificatie punten met 25% of meer naar beneden zijn bijgesteld. Dat levert het volgende spaarschema op voor 2020.

(Her)kwalificatie periode IHG Rewards Club Status aangepast
(Her)kwalificatie periode IHG Rewards Club Status aangepast

Je hebt nu dus minder kwalificatiepunten en nachten nodig om een bepaalde status bij de IHG Rewards Club te behalen. Let wel, dit is de huidige status. Het kan zo zijn dat het op een later tijdstip wederom wordt aangepast. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe lang inreisverboden gelden.

De meest recente informatie met betrekking tot boekingen bij IHG of status informatie in combinatie met het Coronavirus kun je op deze website van IHG lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *