InsideLook: Air France Salon Lounge Terminal 2F Paris Charles de Gaulle7 min leestijd

InsideLook: Air France presenteert luxueuze Salon Lounge Terminal 2F Paris Charles de Gaulle

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchtenhaven van Paris Charles de Gaulle (CDG) heeft er weer een nieuw lounge bij. Air France opende enige tijd geleden haar nieuwste aanwinst in Terminal 2F. Het gaat hier om de Salon Air France Lounge Terminal 2F Paris Charles de Gaulle. InsideFlyer nam een kijkje.

Lounges 2F

De luchthaven van Parijs is erg uitgebreid en kent verschillende terminals. Vanuit enkele terminals is ook Air France actief, zo ook vanaf Terminal deux F. Terminal 2F bestaat uit twee pieren met flink wat gates. Voorheen waren er op beide pieren lounges aanwezig voor Air France, waarover je hier een InsideLook artikel kunt lezen.

Met de opening van de nieuwste Salon Air France lounge, zijn deze twee lounges direct gesloten. Op dit moment is het onduidelijk wat er met deze ruimtes gaat gebeuren.

Locatie

De nieuwe Salon Air France Lounge Terminal 2F Paris Charles de Gaulle is net buiten de twee pieren gelegen. Vertrek je vanuit Parijs, dan zul je eerst langs de securitycheck moeten. Wanneer je deze check hebt afgerond is de nieuwe Salon Air France lounge aan je linkerzijde. Heb je een overstap in Parijs, dan dien je naar de galerij te lopen waar alle winkeltjes in Terminal 2F zich bevinden. Hier staat aangegeven waar je de nieuwe lounge kunt vinden.

InsideLook: Air France presenteert luxueuze Salon Lounge Terminal 2F Paris Charles de Gaulle
Locatie Salon Air France Lounge in Terminal 2F.
Foto: Google Maps

De lounge heeft een redelijk grote entree.

Sta je voor de ingang dan is aan de rechterzijde de ingang en aan de linkerzijde de uitgang. Bij de ingang staan verschillende Air France medewerkers die je boardingpas kunnen scannen, maar je kunt dit ook zelf doen. Ook zijn er zuilen waarop je toegang kunt aanschaffen mocht je dit niet hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toegang tot de lounge

Er zijn verschillende manieren om deze lounge in te komen. Hieronder staan ze op een rijtje:

  • Reis je in Business Class met Air France, KLM of Skyteam partner? Dan geeft je ticket automatisch toegang tot deze lounge.
  • Je hebt een Gold of Platinum-status bij Flying Blue of bent Skyteam Elite Plus bij een andere airline. Je hebt dan toegang tot de lounge inclusief één gast.
  • Bij het ingangsgebied van de lounge koop je toegang bij een van de zuilen. Toegang kost €35,- per persoon (op basis van beschikbaarheid).

Twee etages

Twee etages voorzien van alles wat je reis meer comfortabel kan maken, ontworpen door Sanjit Manku en Patrick Jouin. De nieuwe Salon Air France Lounge in Terminal 2F is een hele verbetering ten opzichte van de vorige lounges in deze terminal. Dit is alleen al terug te zien in de grote oppervlakte van deze lounge: 3.000 m2.

Daarmee is het een van de grootste lounges van Air France. De lounge biedt ruimte aan 570 reizigers verspreid over twee etages. Door de twee etages is er een enorme ruimte ontstaan, hierdoor zitten reizigers minder dicht bij elkaar wat in mijn ogen ook meer rust geeft. Dit is een hele verbetering ten opzichte van de vorige Air France Salon Lounge in Terminal 2F op Paris CDG.

Verschillende zones

Entree

Bij binnenkomst is er aan je rechterzijde een ruimte waar je je bagage tijdelijk kunt opbergen in een van de kluizen die hier te vinden zijn. Verschillende andere lounges wereldwijd hebben ze deze service ook. Persoonlijk vind ik dit handig en hoef je dus niet met eventueel grote stukken bagage door de lounge te reizen.

Na deze bagageruimte volgt een informatiebalie en een kleine vitrine met Air France merchandise.  Aan de linkerkant van de ingang is een lift die je naar de 1e etage brengt.

In het midden van de lounge is een grote trap die je uit alle hoeken van de lounge ziet. Het is een echte blikvanger, net als de grote raampartij van waaruit je uitzicht hebt op de gates en start- en landingsbanen van Paris Charles de Gaulle.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zit & ontspan

Door de gehele lounge is voldoende plek om te zitten en ontspannen. Er zijn zitbanken, barretjes, fauteuils en stoelen te vinden. Het geheel is straks, tijdloos en biedt voor iedere reiziger een comfortabele plek om je reis te starten of te vervolgen. Bij veel plekken zijn er oplaadmogelijkheden middels een stopcontact of usb-poort. Helaas werkte tijdens mijn bezoek de usb-poorten niet en kon ik niets opladen. Er zijn enkele barretjes waar je draadloos je telefoon kan opladen (als je telefoon dit ondersteunt).

Deze diashow vereist JavaScript.

Verspreid door de lounge zijn er verschillende plekken waar je eten en drinken kunt verkrijgen. Op de begane grond is ook een detoxbar te vinden. Vergelijkbaar met de detoxbar in onder andere de Salon Air France Lounge in Terminal 2E Hall L.

Detoxbar met zitplekken.

Op de 1e etage zijn verder de douches te vinden, evenals de Clarins Spa. De doucheruimtes zijn grote ruimtes voorzien van een ruime inloopdouche met regendouche en handdouche. Er is een wastafel en toilet in elke doucheruimte. Er zijn ook enkele amenities en een pakket met badlakens aanwezig. Op het moment van schrijven hoef je geen reservering te maken voor de douches.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor de Clarins Spa moet je een reservering maken. Een gezichtsmassage/behandeling duurt 20 minuten en is beschikbaar tussen 07.40u en 18.40u. Er zijn geen kosten verbonden aan deze service.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op beide etages kun je toiletten vinden, evenals een informatiebalie. Tijdens deze InsideLook was de informatiebalie op de 1e etage niet open. Tot slot zijn er ruimtes waar je kunt slapen / snoozen. Deze zijn gratis en je hoeft hier niet re reserveren. Een vergelijkbare ruimte heb je ook in de KLM Lounge 52, echter hier dien je wel voor te betalen, hier is het een aparte ruimte die afgesloten kan worden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Eten & drinken

In de lounge zijn er verschillende locaties waar je eten en drinken kunt pakken. Er is aanbod aan snacks, waarbij je kunt denken aan chips, nootjes en crackers. Ook zijn er verschillende dranken in blikjes, denk aan frisdrank, appelsap of bier. De flesjes met water zoals je die wellicht kent uit eerdere Air France lounges in Terminal 2F hebben plaatsgemaakt voor een watertappunt waar je je eigen water in een glas of eigen fles kunt doen. Een vooruitgang wat betreft duurzaamheid dus.Air France Salon 2F CDG Lounge

Vanwege de corona-restricties lijkt het aanbod aan eten nog niet op het niveau van voor corona, maar om dit goed te kunnen beoordelen zijn hiervoor nog andere bezoeken nodig. Hoe dan ook, er is een prima aanbod aan etenswaren te verkrijgen. Het aanbod wisselt gedurende de dag. Tijdens mijn bezoek waren het voornamelijk koude gerechten, zoals salades, quiche, kazen en desserts. Ook was er warme groentesoep aanwezig. Wil je een vers sapje, dan is dat ook aanwezig. Verspreid door de lounge zijn er plekken waar je koffie en thee kunt pakken. Ook is er een ruim aanbod aan alcoholische dranken. Lekkere wijnen en champagne zijn aanwezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de begane grond is er een afschermde ruimte: Le Comptoir. Op gezette tijdens is hier een chefkok te vinden die gerechten serveerd. Ik had het idee dat je hier nu wel kon zitten, maar er geen gerechten worden gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Conclusie

Al met al is er een prima aanbod aan eten en drinken. Hiermee kun je je reis goed starten of tijdens een tussenstop opladen. Het buffet ziet er netjes en verzorgt uit en er loopt voldoende personeel rond dat ervoor zorgt dat alles tijdig is aangevuld of schoongemaakt. De lounge is een hele verbetering ten opzichte van de vorige twee kleinere varianten. Alles is ruim opgezet, waardoor er meer ruimte is voor de reizigers. Ook is er nu qua faciliteiten meer overlap met de andere Air France lounges op de luchthaven. Denk hierbij aan de Clarins Spa, detoxbar en de slaapruimtes. Air France heeft dit goed aangepakt en biedt met deze nieuwe Air France Salon Lounge in Terminal 2F een luxe en compleet product aan dat reizigers zeker zal aanspreken.

Beeldmateriaal: MdTurck

Reacties

  1. JdV zegt

    Ik ben hier recent geweest. In de ochtend staat een medewerker in Le Comptoir eiergerechten te maken, dis scrambled eggs en bacon is een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *