Op bezoek in Salon Lounge Air France CDG 2F tijdens Corona4 min leestijd

Op bezoek in Salon Lounge Air France CDG 2F tijdens Corona

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recentelijk maakte ik een overstap op de luchthaven Charles de Gaulle (CDG) in Parijs. De nacht verbleef ik in het Pullman Paris CDG, waarover later een review op InsideFlyer zal volgen. Vanwege de huidige Coronamaatregelen zijn er overal restricities en aanpassingen in service. Deze aanpassingen, door Corona, zijn ook kenbaar in onder andere de Salon Lounge Air France CDG 2F. In dit artikel lees je mijn ervaring van het bezoek in deze bijzondere periode.

Geopend

De Salon Lounge Air France is inmiddels weer geopend, maar tot voor kort was deze nog gesloten. Reis je via Parijs dan kun je de lounge in Paris CDG 2F bezoeken gedurende de openingstijden. Dat is momenteel van 05.30u t/m 18.00u. In de lounge moet je een mondkapje dragen. Hierop wordt toegezien door de medewerkers.

Aanmelden

Net als normaal moet je ook nu bij aankomst aanmelden met je boarding pass. Dat kan bij de aanmeldbalie of bij de digitale aanmeldzuilen. De aanmeldbalie is geheel afgeschermd met plexiglas, zoals je op veel plekken terugzien op de luchthaven. In de aanmeldruimte zijn op verschillende plekken desinfectiegels te vinden. Er wordt ook gevraagd deze te gebruiken alvorens de Salon Lounge Air France te betreden.

Route & zitten

In de lounge is duidelijk aangegeven hoe je mag lopen. Er zijn duidelijke looproutes op de grond aangebracht. De ingang is elders dan de uitgang. Daardoor kom je elkaar minder vaak tegen. Daarnaast is maar één van de twee verdiepingen open. Dus de ruimte is ook beperkter dan normaal.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dat is ook te merken in de zitplekken die gedeeltelijk zijn afgeschermd. Hierdoor moet het mogelijk zijn om meer ruimte tussen andere reizigers te houden. Op sommige stoelen is namelijk een tekst aangebracht om daar niet plaats te nemen. Verder is er rekening gehouden met grotere gezelschappen die dan wel langs elkaar kunnen zitten, bijvoorbeeld 3 personen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij het buffet kun je normaal gesproken zelfstandig je etenswaren kunnen pakken. Dat is nu niet mogelijk, je moet hier nu aansluiten in de rij.Op bezoek in Salon Lounge Air France CDG 2F tijdens Corona

Etenswaren

Het aanbod aan etenswaren is wat beperkter. Op één van de twee plekken waar je normaal etenswaren kunt pakken, zijn nu alleen maar voorverpakte etenswaren te vinden. Denk aan toast, chips of koeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de andere plek zijn gedurende de dag verschillende verse etenswaren te vinden. Deze worden voor de reizigers opgeschept door een medewerker van de Salon Lounge Air France tijdens deze periode van Corona. Hierdoor duurt het dus ook langer voordat je rustig kunt gaan zitten. Echter is het ook wel prettig dat dit voor je gedaan wordt. Heb je echter een korte overstap, en is het druk in de lounge, dan is het mogelijk dat je geen verse etenswaren kunt pakken. Afhankelijk van het moment van de dag is het aanbod verse etenswaren anders. Het start met kwark, yoghurt, ontbijtgranen, fruit of kazen. Iets later in de ochtend komen er ook verse broodjes bij. Later zal het aanbod weer aanpassen.

Je bezoek

Tijdens je bezoek in de Salon Lounge Air France in terminal 2F deze periode moet je verder niet te veel verwachten. Zo zijn er geen tijdschriften of kranten aanwezig. Op bezoek in Salon Lounge Air France CDG 2F tijdens CoronaIn de lounge zijn er verder op veel plekken desinfectiegels aanwezig. Ook is er een apparaat met alcoholvrije desinfectiespray aanwezig bij de entree van de lounge. In de lounge kun je ook een container vinden waar je je gebruikte mondkapjes, handschoenen of zakdoeken kunt deponeren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Al met al zal je bezoek aan deze Salon Lounge van Air France er dus wat anders aan toe gaan dan in de normale situatie. Echter probeert Air France je verblijf in de lounge zo comfortabel mogelijk te maken.

Artikelen

Bij deze artikelenreeks kun je reviews van hotels en bestemmingstips teruglezen. Deze artikelen zijn al geschreven, of verschijnen binnenkort op InsideFlyer.

 1. Tripintroductie: Roadtrip Italië
 2. Review Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel
 3. Bestemmingstips Florence
 4. Review MGallery Grand Hotel Livorno
 5. Bestemmingstips Pisa & Omgeving
 6. Review Ibis Styles Brindisi
 7. Bestemmingstips Rome
 8. Review Aparthotel Adagio Rome Vatican
 9. Bestemmingstips Brindisi & omgeving
 10. Bestemmingstips Pompei & de Amalfikust
 11. Review Pullman Paris CDG
 12. Tijdens Corona op bezoek in de Salon Air France Lounge 2F
 13. InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 eruit
 14. Vliegen met Air France tijdens Corona

Beeldmateriaal: MdTurck

Reacties

 1. Max zegt

  Ik ben op het moment van schrijven in de Lounge in 2F en de beneden verdieping is ook geopend er is hier geen eten te krijgen daarvoor moet je naar boven. Er is wel drinken beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *