InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 eruit4 min leestijd

InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alweer even geleden ging de KLM Crown Lounge 25 dicht. Dit vanwege de uitbraak van het Covid-19 virus. Er werd bijna niet meer gereisd. KLM hield daarom alleen haar non-Schengen lounge open, de KLM Crown Lounge 52. In de tussentijd heeft KLM gewerkt aan een vernieuwde Lounge 25. In deze InsideLook een kijkje in de vernieuwde KLM Crown Lounge 25. De lounge zal officieel worden geopend op maandag 13 juli 2020.

Sluiting

Begin april werd de Schengen Lounge van KLM gesloten. Dit vanwege de uitbraak van het Coronavirus, waardoor tal van reisrestricties werden opgelegd door allerlei landen. Voordat er sprake was van de sluiting, begon KLM al met het verbouwen van de lounge. Echter, deze sluiting maakte het natuurlijk gemakkelijker om de lounge te verbouwen.

Meer informatie over KLM’s Lounges kun je hier teruglezen.

Begin augustus 2022 maakten we een video-impressie van deze InsdeLook. Die kun je hier bekijken op YouTube.

Indeling

Voor wie wel eens vaker in de KLM Crown Lounge 25 is geweest, weet dat het voorheen een lounge was, bestaande uit twee delen. Links voor, en achterin een langer gedeelte. In dit deel was bijvoorbeeld de Heinekenbar aanwezig. Dit gedeelte is geheel weg. Daarvoor in de plaats heeft de lounge een nieuw gedeelte gekregen. De plek waar voorheen de Aspire lounge zat, is nu betrokken bij deze Schengen Lounge. In dit gedeelte is nu achterin de Heinikenbar gesitueerd.InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 eruit
Verder zijn de bruine stoelen over dit gedeelte verdeeld, evenals de witte kuipstoeltjes met tafeltjes. Langs het raam zijn enkele nieuwe blauwe fauteuils geplaatst met tussen twee fauteuils in een klein tafeltje.

Her en der kun je de rode fauteuils ook nog terugvinden. Rondom de bar, maar ook in het oudere gedeelte van de lounge zijn verhoogde tafels aangebracht met krukken. InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 eruitIn het oude gedeelte is tegen de achterwand een bank aangebracht, eigenlijk zoals dit voorheen ook al was, maar nu langer. InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 eruitHet geheel is in stijl dus niet veel veranderd en komt zeker niet in de buurt bij de sfeer en inrichting van Lounge 52.
In de KLM Crown Lounge 25 zijn twee plekken waar catering verzorgd wordt. Vanwege de huidige Coronacrisis zijn de keuzes beperkter. Doordat nu gebruikt gemaakt wordt van een nieuw gedeelte, is er ook minder plaats in de gehele Lounge. Het betreft 80 minder zitplaatsen. De verwachting is de KLM in de toekomst in de nieuwe terminal, waar Europese vluchten zullen vertrekken, ook een Lounge zal openen. Hierdoor is wellicht het niet noodzakelijk om hetzelfde aantal zitplaatsen aan te blijven bieden.

Faciliteiten

De lounge is voorzien van verschillende faciliteiten. Bij de bruine fauteuils, de banken en de verhoogde tafels zijn oplaadmogelijkheden aanwezig. Zowel een stopcontact als ook usb-punten zijn hier te vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op enkele plekken zijn sanitaire voorzieningen aanwezig, bestaande uit toiletten en douches.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Zoals eerder vermeldt zijn er twee plekken waar je terecht kunt voor de catering.

InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 eruit
Een van de catering punten.

Op dit moment is het een ‘Pick Up Point’ waar je aan kunt geven wat je graag zou lusten. Aangezien de lounge nu alleen nog open is van 06.00u t/m 12.00u is het aanbod beperkt. Het zijn ontbijtitems, zoals yogurt en fruit, en er zijn verse sandwiches beschikbaar. Dit wordt voor je klaargemaakt en op een dienblad meegegeven.

Dranken, zowel warm, koud, als alcoholisch, zijn self service. Dat kan op verschillende plekken in de lounge.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook zijn er plekken waar wat kleine snacks staan, denk aan snoepjes en koekjes (verpakt).

Aan de WiFi is niets veranderd, je connect met het KLM netwerk en vult het wachtwoord ‘LoungeGuide’ in en accepteert de voorwaarden. Het netwerk is van prima snelheid en stabiel. De servicebalie is op dezelfde plek rondom de entree gebleven. Hier kun je bijvoorbeeld informatie inwinnen over je vlucht, upgrades, etc.

InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 uit
KLM Service Balie in de Schengen Lounge

Tijdelijke aanpassingen

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus zijn er tijdelijk aanpassingen in de KLM Crown Lounge 25. Meer daarover schreven we al in dit artikel. In de lounge zijn de tijdelijke maatregelen duidelijk zichtbaar. Zo zijn er dus ‘Pick Up Points’ waar je verschillende maaltijden kunt ophalen. Deze plekken zijn verder voorzien van een looproute, spatschermen en handsanitizers. Het aanbod aan eten is nu ook beperkt tot ontbijt/lunch items. Warme items zijn nog niet te verkrijgen. In de rest van de lounge zijn looproutes minder van toepassing, behalve bij de bar en entree/exit. Overigens trekt niet iedereen zich iets aan van de looproutes. Mondmaskers mag je in de Lounge dragen, maar is op het moment van schrijven niet verplicht. Kranten en tijdschriften zijn tijdelijk niet verkrijgbaar.

Conclusie

De vernieuwde KLM Crown Lounge 25 ziet er weer moderner en fris uit. Helaas is het geheel nu voorzien van allerlei looproutes, spatschermen etc. Dit zorgt ervoor dat de sfeer wel wat anders is. Het oude gedeelte dat bewaard is gebleven is niet heel veel veranderd. De rokersruimte is nog niet aangepakt, maar wel gesloten. Het nieuwe gedeelte is overzichtelijk ingedeeld, met veel licht en mooie wandfoto’s. Het geheel is wel kleiner, maar wellicht heeft dit te maken met een toekomstige lounge in de nieuwe terminal.

Deze diashow vereist JavaScript.

Beeldmateriaal: MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *