Zijn alle KLM Crown Lounges gesloten?2 min leestijd

De nieuwe intercontinentale KLM Crown Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met steeds minder vluchten vanaf Schiphol Amsterdam Airport, sluiting van horeca en alle andere maatregelen, wordt er veel gesloten. Dit is ook te merken op Schiphol. Zo maakte Schiphol al bekend dat alleen de Grab&Fly outlets op de luchthaven open zijn. Verder zijn ook verschillende andere faciliteiten gesloten. Zo maakt KLM ook bekend dat haar Crown Lounge gesloten is.

Lounge

KLM heeft op de thuisluchthaven Schiphol Amsterdam Airport twee lounges. Namelijk KLM Crown Lounge 52 en 25. Lounge 25 is te vinden in de Schengen-zone. Crown Lounge 52 is te vinden in de Non-Schengen-zone. Lounge 25 is dus voor reizigers die reizen binnen de Schengen-zone; dit zijn veelal de landen in Europa. Reis je buiten Europa of niet naar een Schengenland dan kan je normaal gesproken van Crown Lounge 52 gebruik maken.

Review: Vernieuwde KLM Crown Lounge 52 - Fase 1

Sluiting

Hoe alles de komende weken, misschien wel maanden, zal verlopen is nog voor iedereen onduidelijk. Maar wat zeker duidelijk is, is dat het Covid-19 virus ons voorlopig nog wel even in de greep heeft. Met het teruglopen van reizigersaantallen is Air France KLM genoodzaakt onder andere de hoeveelheid vluchten te reduceren, daarover publiceerden we gisteren al op InsideFlyer. Dit heeft ook invloed op de Crown Lounges. Zoals gezegd zijn er op de luchthaven twee KLM lounges. Deze zijn toegankelijk voor reizigers in Business Class, of reizigers die een Elite Plus status hebben bij een loyaliteitsprogramma, zoals Flying Blue.

In verband met het Coronavirus heeft Flying Blue bekend gemaakt dat de (her)kwalificeringsvereisten zijn aangepast, meer daarover in dit artikel.

KLM heeft besloten om in ieder geval één lounge te sluiten. Het betreft hier de KLM Crown Lounge 25. De lounge in de Schengenzone dus.

Catering

KLM Crown Lounge 52 is vooralsnog geopend. Alle reizigers, vertrekkend naar Schengen en Non-Schengenzones kunnen hier gebruik van maken. Let wel op dat er geen catering faciliteiten zijn. Dit betekent ook dat de Blue bar en Blue restaurant gesloten zijn.

Catering in KLM Crown Lounge 52

Alle reizigers mogen dus gebruik maken van deze lounge. Crown Lounge 52 is te vinden tussen Pier E en Pier F op de luchthaven. Je moet vanuit de Schengenzone wel door de paspoortcontrole, dus zorg dat je je paspoort gereed hebt.

Bron & beeldmateriaal: Flying Blue, KLM

Reacties

  1. Jan Derk Brouwer zegt

    Het is nu 24 januari 2021. Welke klm lounges zijn nu open op Schiphol? Ik vetrek straks van Schiphol naar Azie in februari.

    • Christian zegt

      Op deze pagina kun je meer lezen over de Airport Lounges op Schiphol. Er staan ook verwijzingen naar de airline websites met meer info over de openingstijden. Meer over de KLM Crown Lounges (en openingstijden) lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *