Verbouwingsupdate Schiphol Vertrek en Lounge 1 & KLM Crown Lounge 252 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Amsterdam Schiphol is druk aan het verbouwen en in 2020 staat er ook weer het een en ander op de planning voor Vertrek en Lounge 1. Daarbij zal er een nieuwe horecalocatie openen op het panoramaterras, zal de verbouwing van de KLM Crown Lounge 25 in het Schengen afgerond worden en komen er nieuwe doorgangen en securitylanes.

Afronding verbouwing KLM Crown Lounge 25 (Schengen)

KLM en Schiphol zijn al een tijd geleden begonnen met de verbouwing van de Crown Lounge 25. Een deel van de lounge verdwijnt om plaats te maken voor een nieuwe mezzanine en krijgt daar een ander deel voor terug.

In het eerste kwartaal van 2020 zullen de werkzaamheden voor deze KLM lounge afgerond worden. De lounge zal hetzelfde oppervlakte beslaan, maar slimmer ingedeeld worden. Hierdoor is er meer ruimte met meer plaats voor reizigers om te zitten of te werken.

Een woordvoerder van KLM heeft in juni vorig jaar aan InsideFlyer laten weten dat het de huidige stijl behouden blijft in deze lounge:

Dit deel zal berust zijn op de huidige stijl van de lounge, maar zal wel nieuwe elementen bevatten.

Panoramaterras en Mezzanine

In het eerste kwartaal van dit jaar zal er een nieuwe horecagelegenheid geopend worden op het panoramaterras. Je kunt hier diverse dranken en eten kopen terwijl je geniet van het uitzicht. In de buurt van het panoramaterras zullen er ook nieuwe vergaderruimtes komen. In dit artikel kun je de nieuwe route naar het panoramaterras vinden.

Schiphol hoopt de nieuwe trap en roltrap in Vertrek 1 ook halverwege dit jaar te kunnen afronden. Passagiers die geen ruimbagage hebben kunnen dan direct de mezzanine op richting de veiligheidscontrole. De nieuwe securitylanes zullen ook dit jaar geopend worden. De verwachting is dat dit na de zomer in gebruik genomen kan worden. Aan het einde van dit jaar moeten alle nieuwe securitylanes op de mezzanine in gebruik genomen zijn.

Plannen verbouwing KLM Crown Lounge
KLM Crown Lounge

Afbeeldingen ©Schiphol/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *