Schiphol beslist mee in verbouwing JFK International Airport Terminal 42 min leestijd

JFK International Airport Terminal 4 flink op de schop

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel reizigers zullen vliegen op de luchthaven JFK Airport als ze naar New York willen reizen. Deze enorme luchthaven biedt ruimte aan vele verschillende maatschappijen. Ook maatschappijen aangesloten bij het SkyTeam vliegen hier veelvuldig op, waaronder KLM, Air France en uiteraard Delta. Deze SkyTeam maatschappijen vertrekken en arriveren op Terminal 4. Eindelijk is er overeenstemming gekomen van de overheden en verschillende aandeelhouders om JFK International Airport Terminal 4 flink aan te pakken.

Schiphol Group

Een van de partijen die aangesloten is bij de overeenstemming is de Royal Schiphol Group. Schiphol USA Inc. is namelijk een onderdeel van de Royal Schiphol Group. En zij hebben belangen in JFK InternationalAirport Terminal 4, JFKIAT. De groep is dan ook blij dat ze mee mogen werken aan de verbeteringen in de luchthaven in New York. De terminal wordt heringericht en er komen nieuwe onderdelen, maar daar later in dit artikel meer over. De Royal Schiphol Group geeft aan dat de betrokkenheid bij dit project ook voordelen voor Nederland kan opleveren. Zo worden namelijk alle SkyTeam-vluchten gecentreerd in Terminal 4 van JFK International Airport. Dit levert onder andere betere overstapvoordelen voor reizigers op, zo ook voor reizigers met KLM.

Vlekkeloze check-in Delta op vluchten KLM & Air France

Delta

Maar de verbouwing wordt niet alleen ondersteund door de Schiphol USA Inc. Ook Delta Air Lines en de Port Authority of New York & New Jersey zijn betrokken bij de herinrichting van JFK International Airport Terminal 4. Afgelopen week maakte de gouverneur van New York, Andrew M. Cuomo, bekend dat de herinrichting gestart kan worden. In 2017 gaf hij al akkoord voor de gehele verbouwing van JFK International Airport, en nu dus ook specifiek voor Terminal 4. Delta Air Lines is grootgebruiker van de Terminal en zal dan ook erg blij zijn met het verbouwen en moderner maken van deze terminal. Ze hebben nu zo’n 240 vluchten per dag naar meer dan 100 bestemmingen verdeeld over 30 verschillende landen. JFK International Airport Terminal 4 moet straks alles uitstralen wat samenhangt met de moderniteit van de 21e eeuw.

Verbeteringen

De gehele terminal zal dus opnieuw worden ingericht. Er zullen onder andere 16 narrow-body gates worden toegevoegd. Dit zal gebeuren in Concourse A van Terminal 4. Deze nieuwe gates vervangen de nu nog 10 gates in Terminal 2, wat tevens een uitbreiding voor de toekomst is. Naast de toevoeging van de gates aan Concourse A zullen toegangswegen verbeteren. Dit moet uiteindelijk zorgen voor een verbetering van transfer passagiers. In Terminal 4 zal verder in Concourse A een nieuwe Delta Sky Club lounge worden geopend.

JFK International Airport Terminal 4 flink op de schop
Delta Sky Lounge Concourse B Terminal 4

Minder zichtbare veranderingen zijn bijvoorbeeld de oplaadstations voor electrische voortuigen rondom de terminal. Evenals het opvangen van regenwater en het hergebruik daarvan. Voor deze renovatie van Terminal 4 zal ongeveer $3.8 miljard uitgetrokken de komende jaren.

Bron & Beeldmateriaal: Royal Schiphol Group, Delta Air Lines, T4 JFK International Airport

Reacties

  1. Berent zegt

    AF zit samen met Lufthansa en nog wat andere maatschappijen eigenaar of iig uitbater van Terminal 1. Ook China Southern vlieg naar T1, dus zeker niet alle Skyteam maatschappijen zitten `bij ons´ in T4.

    Ik heb het niet opgezocht, maar goede kans dat T4 door de KLM-Northwest JV gebruikt werd. Dat Delta straks helemaal in 4 zit is voor KLM echt groot voordeel, terminalswitchen in JFK is echt een feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *