Panoramaterras Schiphol weer bereikbaar1 min leestijd

Schiphol klaar voor de zomer?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is sinds vandaag weer mogelijk om het panoramaterras op Schiphol te bezoeken. De nieuwe route naar het terras wordt namelijk vandaag geopend. Het Panoramaterras was sinds maart 2019 gesloten wegens verbouwingen. Vliegtuigspotters moesten het al een tijdje doen zonder panoramaterras en een paar maanden geleden werd zelfs bekend dat het nog langer zou duren.

Nieuwe route

De voormalige route naar het terras wordt niet meer geopend. Bezoekers moeten nu een nieuwe route volgen om bij het terras te komen. Dit kan via de roltrap of lift bij vertrekhal 1 (ter hoogte van café Rembrandt of Balierij). Op de tweede verdieping worden passagiers naar het panoramaterras geleid.

schiphol vertrekhal

Verbouwing Schiphol

De tijdelijke sluiting van het panoramaterras had te maken met de verbouwingen op Schiphol. De luchthaven werkt namelijk aan het verbeteren van het reiscomfort van de reizigers. Zo wordt in vertrekhal 1 gewerkt aan de herinrichting.

Eén van de andere aanpassingen in Vertrekhal 1 is de verbouwing van KLM Crown Lounge 25. Een deel van de lounge wordt namelijk verplaatst voor de uitbreiding van het securityfilter. Schiphol bouwt hier een nieuwe mezzanine die verbonden wordt met die van Vertrekhal 2. Zo ontstaat een filter met 35 security lanes. Op de begane grond komt dan meer ruimte vrij voor check-in.

Het Panoramaterras is erg in trek bij bezoekers en sommige vliegtuigspotters. Je kunt er bijvoorbeeld de vertrekkende vliegtuigen zien, maar ook toestellen die geparkeerd staan aan de gate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *