KLM verbouwt deel Schengen Crown Lounge 251 min leestijd

Plannen verbouwing KLM Crown Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM begint binnenkort met een verbouwing van de Crown Lounge 25 in het Schengen gebied (Vertrek 1). Een deel van de lounge wordt verplaatst om plaats te maken voor de uitbreiding van het securityfilter. Schiphol bouwt een nieuwe mezzanine die verbonden wordt met die van Vertrek 2. Zo ontstaat een filter met 35 security lanes. Op de begane grond komt vervolgens meer ruimte vrij voor check-in.

Verbouwing KLM Crown Lounge 25

Een deel van de huidige lounge verdwijnt dus om plaats te maken voor de nieuwe mezzanine, maar KLM krijgt daar een ander deel voor terug. Dit “deel zal berust zijn op de huidige stijl van de lounge, maar zal wel nieuwe elementen bevatten,” meldt een woordvoerder van KLM desgevraagd aan InsideFlyer. Mid-september moet de verbouwing afgerond zijn. Ondertussen wordt ook gewerkt aan een grondiger renovatie van de lounge, in navolging van de nieuwe intercontinentale Crown Lounge 52. Het ontwerp ligt nu ter goedkeuring bij de luchtvaartmaatschappij.

KLM Crown Lounge

Capaciteit

Gedurende de verbouwing zullen er gelukkig geen toegangsrestricties komen. De capaciteit blijft ‘minimaal gelijk of meer’. Ook de faciliteiten blijven gelijk, maar het buffet wordt ruimer. Na de verbouwing zullen er 662 zitplaatsen zijn op een oppervlak van 2700 vierkante meters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *