Panoramaterras Schiphol langer gesloten dan verwacht

Schiphol investeert in nieuwe kanalen om te communiceren

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vliegtuigfanaten moeten het al een tijd doen zonder het Panoramaterras van Schipol. In verband met werkzaamheden is het terras namelijk al geruimde tijd gesloten. Helaas maakte onze nationale luchthaven deze week bekend dat het uitzicht op de start- en landingsbanen nog minimaal tot het einde van het jaar gesloten blijft.

Vertrekhal 1

Sinds maart 2019 is het Panoramaterras gesloten. Door diverse werkzaamheden rond Vertrekhal 1 is er geen toegang mogelijk. Schiphol werkt hier aan een verbeterd reiscomfort. Door de aanpassingen van Vertrekhal 1 zal de toegang tot het Panoramaterras elders moeten worden gebouwd. Tijdens de werkzaamheden is Schiphol recentelijk op onvoorziene omstandigheden gestuit. Een aantal leidingen kon namelijk toch niet worden omgelegd. Hierdoor moet er dus een nieuw ontwerp gemaakt worden. Dit kost meer tijd en het gevolg hiervan is dat de opening van het Panoramaterras is uitgesteld. Schiphol verwacht nu pas aan het einde van 2019 weer bezoekers te kunnen verwelkomen op het terras.

nieuwe vertrekhal 1a schiphol
Vertrekhal 1 te Schiphol

Eén van de andere aanpassingen in Vertrekhal 1 is de verbouwing van KLM Crown Lounge 25. Een deel van de lounge wordt namelijk verplaatst voor de uitbreiding van het securityfilter. Schiphol bouwt hier een nieuwe mezzanine die verbonden wordt met die van Vertrekhal 2. Zo ontstaat een filter met 35 security lanes. Op de begane grond komt dan meer ruimte vrij voor check-in.

Vliegtuigen spotten

Het Panoramaterras is erg in trek bij bezoekers en sommige vliegtuigspotters. Je kunt er bijvoorbeeld de vertrekkende vliegtuigen zien, maar ook toestellen die geparkeerd staan aan de gate. Gelukkig zijn er nog wel andere plekken waar je vliegtuigen kunt spotten. Bijvoorbeeld langs de Polderbaan of de Buitenveldertbaan. Via de website van Luchtverkeersleiding Nederland kun je gemakkelijk vooraf checken welke banen gebruikt worden.

De Polderbaan van Schiphol (Bron: Schiphol)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *