Dit zijn de beste airlines van 2019 volgens Skytrax3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vlieg je graag met Lufthansa, Delta of Qatar Airways? Of heb je de voorkeur voor het oerhollandse KLM? Misschien ga je toch liever voor de Gulf carriers als Emirates en Qatar Airways? Het blijft natuurlijk persoonlijk, maar Skytrax heeft onderzoek gedaan naar de 100 beste airlines ter wereld. Staat jouw favoriet ertussen?

World Airline Awards

De World Airline Awards van Skytrax werden deze week voor de 19de keer uitgereikt tijdens de Paris Air Show. Het Britse Skytrax vroeg zo’n 21 miljoen reizigers wereldwijd naar hun mening over meer dan 300 airlines. Het resultaat is een Award in categorieën als de beste airline (overall), beste cabin crew, beste low cost carrier en schoonste cabine.

Qatar Airways

De nationale carrier van Qatar is uitgeroepen tot beste airline van 2019. Het is de vijfde keer dat Qatar Airways deze eer krijgt van de reizigers. De maatschappij werd ook als beste carrier in het Midden-Oosten gekozen. De business class cabine en het harde product werden ook beloond met een Award. Het is de eerste keer dat een airline voor de vijfde keer gekozen wordt als beste airline ter wereld.

Qatar Airways nam de prijzen in ontvangst tijdens de Paris Air Show (Bron: Qatar Airways)
Qatar Airways nam de prijzen in ontvangst tijdens de Paris Air Show (Bron: Qatar Airways)

In de rest van de top 10 vind je overigens geen onbekenden. De tweede plaats gaat naar Singapore Airlines. Deze airline kreeg ook de Award voor beste First Class cabine en beste carrier in Azië. De derde, vierde en vijfde plaats gaan respectievelijk naar ANA All Nippon Airways, Cathay Pacific en Emirates. Daarna volgen EVA Air (#6), Hainan Airlines (#7), Qantas Airways (#8), Lufthansa (#9) en tot slot Thai Airways (#10).

First Class cabine aan boord van de Boeing 777-300ER van Singapore Airlines (Bron: Singapore Airlines)
First Class cabine aan boord van de Boeing 777-300ER van Singapore Airlines (Bron: Singapore Airlines)

Europa

In Europa is het Duitse Lufthansa voor het derde jaar op rij gekozen tot beste airline in Europa. Ook is de maatschappij gekozen tot beste West-Europese vliegmaatschappij. SWISS en Austrian Airlines behaalden Awards voor onder meer de lounges en catering in (Premium) Economy. Op de tweede en derde plaats komen SWISS en Austrian Airlines. Daarna volgen KLM en British Airways op de respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Airlines onder het moederbedrijf Lufthansa Group (Foto: Lufthansa Group)
Airlines onder het moederbedrijf Lufthansa Group (Foto: Lufthansa Group)

Low cost carriers

De Awards gaan niet alleen naar de bekende legacy carriers. Ook low cost carriers worden onderzocht. Zo behoren AirAsia, Norwegian en easyJet tot de top 3 van 2019. Daarna volgen op plaats 4 en 5 respectievelijk Southwest Airlines en AirAsiaX. De top 10 wordt compleet gemaakt met Jetstar Airways (#6), WestJet (#7), Indigo (#8), Ryanair (#9) en tot slot Eurowings (#10).

Star Alliance

Niet alleen vliegmaatschappijen vielen in de prijzen. Tijdens de World Airline Awards werd ook de beste luchtvaartalliantie uitgeroepen. Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft Star Alliance deze prijs gewonnen. De Los Angeles Lounge van Star Alliance werd voor de vijfde keer op rij is gekozen tot de Beste Airline Alliance Lounge. Vijftien van de 27 leden werden erkend met een plaats in de lijst met meest gewaardeerde airlines.

Welke toestellen vliegen er rond met een Star Alliance Livery?
Airbus A319 van Lufthansa, lid van Star Alliance (Foto: tjdarmstadt)

Benieuwd naar de rest van de lijst en de verschillende categorieën? Bekijk de volledige uitslag op de website van Skytrax World Airline Awards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *