Cathay Pacific schrapt First Class op meeste regionale vluchten

cathay pacific, first class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific biedt tegenwoordig geen First Class cabine meer aan op de meeste regionale bestemmingen, met uitzondering van Peking en Tokyo-Haneda. De eerste klasse was af en toe ook beschikbaar op vluchten naar bijvoorbeeld Taipei, Shanghai, Singapore, Bangkok en Manilla. Nu wordt deze hoogste reisklasse dus niet meer verkocht. Wel blijft het mogelijk dat 4-klasse toestellen, zoals de Boeing 777-300ER, worden ingezet op deze routes. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen Marco Polo Club status leden (en misschien ook Oneworld elite leden) in Business Class dan een stoel in First Class toegewezen krijgen. De service zal echter gelijk zijn aan de Business Class.

cathay pacific, first class, boeing 777
Cathay Pacific First Class Suite

Geen First Class meer

Het schrappen van de First Class op deze routes zal vooral voor overstappende passagiers op een First Class ticket jammer zijn. Aan de andere kant kwamen equipment-swaps regelmatig voor, waardoor passagiers geboekt in First Class ook teleurgesteld werden. Nu zal Cathay op de vluchten naar Beijing en Tokyo hopelijk wel consistent de First Class aan kunnen bieden.

Het kan  goedzijn dat er op deze korte vluchten weinig vraag was naar First Class op revenue tickets. Maar het was wel een aantrekkelijke manier om een award vlucht te boeken en zo Cathay’s First Class te ervaren. Met British Airways Executive Club betaal je bijvoorbeeld 44.000 Avios en enkele tientjes in toeslagen voor een enkeltje Hong Kong – Beijing of Tokyo-Haneda. Goffe vloog op laatstgenoemde route in First. Een review lees je hier.

H/T: FlyerTalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *