Meer upgrade beschikbaarheid voor Flying Blue Platinum leden

Flying Blue Platinum ultimate

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Heb je een hoop miles bij Flying Blue bij elkaar gespaard, dan kan je die natuurlijk direct uitgeven aan een Reward ticket. Een reguliere Reward of bijvoorbeeld via de maandelijkse Promo Awards. Het is ook mogelijk om een bestaand Economy Class ticket te upgraden. Dit is te overwegen als je bijvoorbeeld via werk alleen Economy Class geboekt krijgt, of als je miles te kort komt voor een direct Business Class ticket. Het is mogelijk om vanaf elke Economy tariefklasse naar Business Class te upgraden bij Air France en KLM. Natuurlijk neemt het aantal vereiste miles wel toe bij een lagere Economy boekingsklasse. Daarnaast moet er echter ook upgrade beschikbaarheid zijn. Dat is soms zeldzaam, maar gelukkig hebben Platinum Flying Blue leden en hoger nu meer beschikbaarheid!

Einde tijdperk kranten en tijdschriften aan boord bij KLM, ook in World Business Class
World Business Class KLM

Upgrade beschikbaarheid

Sinds afgelopen maand profiteren Flying Blue Platinum, Ultimate en Club2000 leden van meer beschikbaarheid van stoelen in de Business Class als zij vooraf willen upgraden. Dit geldt dus tot 24 uur voor vertrek en niet voor de aanbiedingen die je soms bij check-in, op de luchthaven of aan boord krijgt. Ook is dit alleen van toepassing op vluchten uitgevoerd door Air France of KLM. De mogelijkheden voor een upgrade zijn online of telefonisch na te vragen bij Flying Blue.

Reacties

 1. Remko zegt

  Hoe werkt dit in de praktijk dan? Bellen met de Platinum servicelijn?
  Ervaring tot nu toe vaak: nee sorry, er zijn geen stoelen beschikbaar en dan tijdens het inchecken krijg je toch een aanbieding en kun je zelfs nog uit meerdere stoelen kiezen. Het lijkt dus niet zo te zijn dat iedere beschikbare stoel voor een upgrade geselecteerd kan worden…

  • The Flying Dutchboy zegt

   Wat deze ‘extra beschikbaarheid’ in de praktijk betekent weet alleen Flying Blue. Voor zover ik na kan gaan betekent dit ook niet dat een upgrade voor Platinum leden met miles altijd mogelijk is zolang er ook revenue stoelen in Business worden verkocht. Het is tegenwoordig ook moeilijk om beschikbaarheid online na te gaan.

 2. Jeroen de vries zegt

  O-klasse stoelen zijn op sommige vluchten gehhel niet beschikbaar. En zonder O-klasse stoel geen upgrade, al ben je 6 x platinum. KLM verliest steeds meer terrein asn andere flagcarriers die hun trouwe klanten wel waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *