Miles Upgrade bij KLM en Air France mogelijk op alle tarieven2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aangenaam nieuws van Flying Blue! Per 1 juli is een miles upgrade bij KLM en Air France mogelijk op elke betaalde boekingsklasse! 3 jaar geleden maakte Flying Blue het al mogelijk om niet alleen op de full-fare tarieven (Y/B/M) te upgraden maar ook op semi-flexibele tarieven. Intercontinentaal bij KLM komen daar nu de instaptarieven T, N, R en V bij voor een upgrade naar World Business Class.

Miles upgrade KLM
De huidige tarieven die in aanmerking komen voor een upgrade

Naar Business Class zijn de nieuwe in aanmerking komende tariefklassen L, T, W, S, A, Q, E, N, R, V, G en X.

Air France

Bij Air France kan je van Economy naar Premium Economy of Business straks ook upgraden vanaf T, N, R, G en V. Van Premium Economy naar Business kan het voortaan vanaf A. Dat was eerst W en S. De regels voor upgrades naar La Première blijven ongewijzigd en erg restrictief. Hiervoor moet je een full fare Business ticket hebben en Flying Blue Elite zijn.

Binnen Europa worden upgrades bij de Franse maatschappij mogelijk vanaf L, Q, T, E, N, R, X, V en G.

KLM Europe Business Class
Het is straks toegankelijker, maar is een upgrade naar EBC het waard?

Upgraden

Natuurlijk komt deze toevoeging niet voor niets. Hoe goedkoper je ticketklasse, des te meer miles die je moet besteden. De exacte hoeveelheden zijn niet bekend, maar zullen t.z.t. waarschijnlijk via de Award Calculator te raadplegen zijn.

Ter vergelijking: voor een upgrade naar Business Class Amsterdam-New York heb je met een Y fare 15000 miles nodig en met een Q fare 45000 miles. De nog goedkopere tarieven zullen waarschijnlijk 10000 tot 15000 meer vragen.

Om een miles upgrade uit te voeren moet er ook award beschikbaarheid zijn. Als er een stoel beschikbaar is voor een regulier award ticket is deze ook beschikbaar voor een upgrade. Een upgrade bij KLM of Air France met miles is mogelijk tot 24 uur voor vertrek. Hiervoor kan je terecht in Manage My Booking of bij het Flying Blue service centre.

Conclusie

Het is afwachten wat de tarieven zijn, maar de mogelijkheid om op alle tarieven te upgraden is zeker een mooie toevoeging. Afhankelijk van het verschil in cash kosten en miles kosten kan het aantrekkelijk zijn om vanuit een lagere boekingsklasse te upgraden. Daarnaast is het een mooie manier om je miles op te maken zonder gelijk honderdduizenden nodig te hebben.

Zakenreizigers die door een bedrijf in Economy worden geboekt zullen deze optie ook wel waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *