Met Aer Lingus van Amsterdam naar Dublin in Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs vloog ik voor een zakenreis van Amsterdam naar Dublin. Er zijn veel mogelijkheden om van Amsterdam naar Dublin te vliegen. Zowel Ryanair, KLM en Aer Lingus bieden de mogelijkheid om direct van Amsterdam naar Dublin te vliegen. Dat biedt veel voordelen voor de reiziger. Naast een groot aantal vluchten per dag, zorgt de concurrentie ook voor scherpe prijzen. Zo kun je al voor rond de 100 euro voor een enkele reis vanuit Amsterdam naar Dublin reizen en een retour zal ongeveer 150 euro kosten. De prijzen van Ryanair, KLM en Aer Lingus liggen niet ver uit elkaar, dus heel veel keuze in goede opties. Ik koos voor Aer Lingus. Waarom? Gewoon omdat ik het eens wilde proberen.

De vluchten naar Dublin vertrekken van het non-Schengen gedeelte in Schiphol. Als aviation geek is het een leuk gedeelte om rond te lopen. Veel goede uitzichten op de tarmac waar de grote toestellen staan met exotische bestemmingen. Hier zie je bijvoorbeeld 2 Airbussen van Delta. De ene ging naar Los Angeles en de andere naar Atlanta.

Van dit soort uitzichten word ik blij

Na een hapje gegeten te hebben liep ik naar de gate. Ik vloog met vlucht EI609 om 17:15, een vlucht die zakelijk veel gebruikt wordt en deze was daarom ook helemaal vol. Bij aankomst bij de gate, kwam ons toestel net aan vanuit Dublin. We vlogen in een 14 jaar oude Airbus A320 maar deze was wel in een speciale livery van het Ierse rugby team.

Mijn toestel van vandaag

Aer Lingus werkt helaas niet meer samen met het frequent flyer programma van British Airways dus ondanks mijn status bij BA, kon ik geen gebruik maken van de fast track lane bij het instappen. De crew stond ons op te wachten bij de ingang van het toestel maar er kon geen lachje of knikje vanaf. Ik kan niet zeggen dat ik me welkom voelde bij Aer Lingus.

De anonieme cabine

Gelukkig was er nog plaats in de bagage bakken voor mijn rolkoffer en dan ben ik al snel tevreden. Niets is meer irritant om geen plek in de bagagebakken te vinden. De cabine leek ook 14 jaar oud.

De vlucht was vol

De stoelen waren nog van een oud model maar een voordeel van deze ‘old school’ stoelen is dat ze over het algemeen beter gevuld zijn en meer steun bieden. Ook de verstelbare hoofdsteunen droegen bij aan het zitcomfort. Dan de beenruimte, deze was redelijk. Niet zo royaal als bij KLM maar ook niet oncomfortabel krap als bij Ryanair.

De stoelen zaten lekker mede door deze fijne hoofdsteunen

Dat gezegd hebbende, maakte het interieur een versleten indruk. De vloer was vies en er lagen overal kruimels. Ook mijn tafeltje was duidelijk niet schoon. Het deed allemaal wat viezig aan. Dat heeft KLM toch echt veel beter op orde. Maar an sich ook geen wonder dat het toestel vies was want de vlucht kwam om 16:38 aan en om 17.00 uur konden we al instappen dus er was geen tijd om schoon te maken.

Dit kan eigenlijk echt niet

Zoals gezegd was het vertrek gepland om 17:15. De deuren konden ook daadwerkelijk dicht om 17:15 maar door de drukte op Schiphol was er een vertraging van rond de 30 minuten gepland. We vertrokken inderdaad ongeveer een half uur later en het was een mooie dag om te vliegen. De vlucht verliep voorspoedig. De service aan boord is sober. Je kan vanaf de menukaart (die je hier kan inzien) versnaperingen en kleine warme items bestellen. De uitgebreide menukaart heeft als groot nadeel dat het héél lang duurde voordat de stewardess bij mijn rij aan kwam, ongeveer 40 minuten nadat we vertrokken waren. De landing werd toen al bijna ingezet. De service was onvriendelijk en ondanks dat ik best trek had in iets, was me de zin al over gezien het humeur van de stewardess en de korte nog resterende vliegtijd.

Mooie uitzichten tijdens de landing

Aer Lingus rekende 1 uur en 40 minuten voor een vlucht tussen Amsterdam en Dublin op hun vluchtschema maar de daadwerkelijke vliegtijd was 1 uur en 12 minuten. Dus uiteindelijk kwamen we precies op schematijd aan.

Aankomst in Dublin

Overzicht

Voordelen

Lage prijs
Fijne stoelen

Nadelen

Vieze cabine
Onvriendelijk personeel
Langzame service

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Aer Lingus is eigenlijk een heel anonieme maatschappij. Los van de groene kleur van het toestel is aan niets te merken dat het de Ierse nationale luchtvaartmaatschappij is. Vooral het personeel was onvriendelijk en dat maakt een vlucht al snel onplezierig. De langzame service en de vieze cabine maakten het een vlucht om weer snel te vergeten.

2.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *