KLM toont interesse in Embraer 195-E2 tijdens Paris Air Show

KLM toont interesse in Embraer 195-E2 tijdens Paris Air Show

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op dit moment vindt de 53e Paris Air Show op de luchthaven van Le Bourget nabij Parijs plaats. Tijdens deze dagen kunnen in eerste instantie vakbezoekers rondkijken om wellicht over te gaan tot de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe toestellen. Aanstaande vrijdag 21 t/m zondag 23 juni kunnen ook alle andere bezoekers langs de Paris Air Show. Tijdens deze Paris Air Show heeft KLM interesse getoond in nieuwe toestellen. Het betreft hier de Embraer 195-E2.

Vertrouwen

Al vele jaren heeft KLM vertrouwen in de Embraer. KLM heeft zowel de Embraer 175 als de grotere versie Embraer 190 in haar vloot aanwezig. Het betreft hier 17 E175’s en 32 E190’s. Deze toestellen vliegen voor KLM Cityhopper. Een van de grote verschillen is dat er in de laatste variant 12 reizigers meer mee kunnen dan in de Embraer 175. Je kunt de twee varianten verder gemakkelijk uit elkaar houden omdat er bij de Embraer 175 geen nooduitgang boven de vleugel zit; deze is wel aanwezig bij de Embraer 190.

KLM toont interesse in Embraer 195-E2 tijdens Paris Air Show
KLM Cityhopper E175

Embraer 195-E2

Zoals gezegd heeft KLM interesse getoond in de Embraer 195-E2. KLM heeft in Parijs een intentieverklaring getekend voor in ieder geval 15 toestellen en kooprechten voor nog eens 20 toestellen. De Embraer 195-E2 is een moderner en zuinigere variant van de Embraer 190. De nieuwe 195-E2 toestellen verbruiken bijvoorbeeld 30% minder brandstof per stoel dan de huidige E190. Daarnaast is het toestel erg stil, zowel van binnen als buiten. Verder heeft dit type toestel nog een ander groot voordeel, er kunnen namelijk 20 reizigers meer in mee reizen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aankoop

KLM kan nog niet exact zeggen wanneer tot een definitieve aankoop gegaan wordt. Het bedrag dat in ieder geval gemoeid is met deze aankoop is 2.48 miljard dollar in boekwaarde. Het is nu dus aan KLM om de aankoop definitief te maken. Het zou in ieder geval een mooie aanvulling zijn aan de vloot van KLM & KLM Cityhopper.

KLM toont interesse in Embraer 195-E2 tijdens Paris Air Show

Pieter Elbers, President-directeur en CEO bij KLM is tevreden over de Embraer, hij geeft dan ook het volgende aan:

Embraer is de afgelopen tien jaar een belangrijke partner geweest voor KLM en Cityhopper. Onze klanten waarderen de E190 en E175’s. De E2 zou een welkome aanvulling zijn op de KLM-vloot, waardoor we meer capaciteitsflexibiliteit krijgen en de kosten helpen beheersen. Bovendien ondersteunt de milieuvriendelijke E195-E2 ook onze duurzaamheidsdoelstellingen met lagere niveaus van geluid en emissies.

Bron en beeldmateriaal: KLM & Embraer

Reacties

 1. Berent zegt

  Interessant! Wel opmerkelijk dat KLM deze intentieverklaring mag tekenen terwijl er in de holding nagedacht wordt over de vervanging van de short haul, waarbij het probleem zit dat KLM vol op de Embraer en 737 zit, terwijl AF bijna alleen maar met de A20-family vliegt. Wellicht dat KLM de Embraer mocht houden en voor het grotere werk aansluit bij Air France en 737 voor A320 inwisselt.

  • ex-VHS zegt

   @ Berent – de tender gaat over vervanging van de 737 en A320 series binnen AFKLM. De Cityhopper vloot heeft hier altijd al buiten gestaan, net als de HOP vloot overigens (die ook gestroomlijnd wordt).

   • Berent zegt

    Ah, oke thanks. Denk dat het in de huidige situatie fijn is voor KLM, maar dat het op termijn voor de holding stukken logischer dit ook met elkaar te doen. Allereerst voor grotere kortingen. En ook omdat de A220 en de 195 steeds meer in het kleine deel van van het 737 en A320 kruipen.

 2. Berent zegt

  Voor ons als Nederlanders trouwens ook de beste keuze, 2-2 stoelenlineup is natuurlijk lekker ruim en overzichtelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *