Bezoek de Paris Air Show en Luchtmachtdagen 2019

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In Nederland wordt dit jaar het eeuwfeest van de luchtvaart gevierd. KLM, NLR en Fokker zijn alle drie honderd jaar. KLM’s verjaardag is op 7 oktober. Wat de festiviteiten hier omtrent zijn, is nog even afwachten. Luchtvaartfans kunnen deze maand in ieder geval wel terecht bij een paar mooie air shows; de Paris Air Show en de Luchtmachtdagen 2019.

Paris Air Show

Van 17 tot 23 juni vindt op luchthaven Le Bourget bij Parijs de 53 Paris Air Show, officieel de Salon International de l’Aeronautique et de l’Espace, plaats. Traditioneel een van de grootste luchtvaartshows in Europa. Hoewel de eerste dagen alleen voor vakbezoekers zijn, is de show van vrijdag 21 tot zondag 23 juni ook geopend voor het publiek, van 8:30u tot 18:00u. Tickets kosten €15 per persoon. Studenten krijgen gratis toegang.

Naast een uitgebreide static show, is er altijd ook een mooie flying display. De line-up is nog niet bekend, maar vaak is het een combinatie van civiele, militaire en historische vliegtuigen en helikopters.

Luchtmachtdagen

Dichter bij huis kunnen luchtvaartfans die ook interesse hebben in de militaire kant na drie jaar weer terecht bij de Luchtmachtdagen. Dit keer wordt het grootste evenement op 14 en 15 juni gehouden op Vliegbasis Volkel. De Luchtmachtdagen zijn gratis toegankelijk. Defensie zal zich hier presenteren aan het publiek. Ook hier is er een uitgebreide static show en vliegshow. Onder meer de befaamde Patrouille de France, Patrouille Suisse, Red Arrows, Eurofighter, Saab Gripen, F-16 en C-17 Globemaster zullen de revue passeren.

Deze diashow vereist JavaScript.

En wellicht zit er nog een verrassing in. In 2014 maakte KLM’s MD-11 en TUI’s 787 een fly-by en tijdens de laatste editie in Leeuwarden kwam de KLM met een A330 langs.

Afbeeldingen: SIAE, Wikimedia Commons

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *