100 Jaar Luchtvaart in Nederland wordt Groots Gevierd

Schiphol Airside runway

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat KLM dit jaar 100 wordt. Maar de luchtvaartmaatschappij is niet het enige Nederlandse luchtvaartbedrijf dat in 2019 een eeuw bestaan viert. Ook het NLR, Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, en Fokker, nu onderdeel van GKN Aerospace, bestaan in 2019 honderd jaar. De drie luchtvaartbedrijven organiseren ter ere van het gezamenlijke jubileum op 14 maart de viering van 100 jaar luchtvaart in Nederland in het Eye filmmuseum in Amsterdam. Er zal worden stilgestaan bij de historie maar ook zeker de toekomst van de luchtvaart in Nederland en de uitdagingen die daarbij horen. De locatie van Amsterdam Noord is niet voor niets gekozen. In 1919 vond hier de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) plaats. Kort daarna werd de KLM opgericht.

Koninklijke afvaardiging

Niet minder dan Zijne Majesteit de Koning, zelf in het verleden ook piloot bij KLM, zal bij het evenement aanwezig zijn. Samen met de staatssecretaris van Financiën zal hij een speciale jubileummunt onthullen. Deze munt ter waarde van €5 is naast een verzamelitem ook een officieel betaalmiddel.

Foto: Natasha Libbert/KLM

Voor het thema 100 jaar luchtvaart wordt ook een nieuwe postzegel vervaardigd. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zal deze in ontvangst nemen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *